Apple Watch okosórák. Ismerje meg a legfontosabb tudnivalókat

Varieté

Apple Watch okosórák. Ismerje meg a legfontosabb tudnivalókat

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

26 október 2022

Az Apple okosórája egy olyan kütyü, amely nagyon népszerű az amerikai márka felhasználói körében. Az első vásárláskor és a változatok sokasága miatt néha nehéz kiválasztani a legjobb készüléket. Íme tehát egy gyors útmutató az Apple Watch készülékekről. Megtudhatja, hogyan hat a frissítés a hardverre, hogy az Apple Watch-ok vízállóak-e, és milyen funkciókat kínálnak. Ráadásul olyan alternatívákat is összeszedtünk, amelyek talán pont olyanok, mint amilyet egy okosórában keresel.

Okosórák - miért éri meg?

Mindenki, aki otthonosan mozog a technológiával, különösen az ezredfordulósok és a Z generáció, bízik egy okosóra vásárlásában. Ezek az okosórák egy készülékkel párosítva számos funkció elérését teszik lehetővé. Az órán megjelenő hívások és üzenetek segítségével jobban be tudod osztani az idődet, a sportmódok támogatják a hatékony edzést, az érzékelők pedig hasznos információkat küldenek mind a testedről, mind az alvásról, mind pedig a kültéri tényezőkről, például a levegő hőmérsékletéről. A GPS befolyásolja a térképek kényelmes használatát kirándulások és utazások során. A piac jelenleg nagy választékot kínál, a tipikus kültéri sportóráktól, pl. Suunto, Garmin, Coros, a hétköznapi okosórákig, köztük a Michael Kors Access, Samsung Galaxy Watch, Huawei vagy éppen Apple Watch. Mindegyik különbözik a dizájnban és a használhatóságban, valamint az órákhoz dedikált processzorokban vagy alkalmazásokban. Az operációs rendszerek is eltérőek, pl. a Google által támogatott Android több márkát is használ a piacon, többek között. Fossil okosórák. Tudjuk azonban, hogy a közönség megosztott a rendszereket illetően, sokan kizárólag az iOS-ben bíznak, amely természetesen csak az Apple termékein érhető el. Ma egy kicsit megnézzük ezeket az órákat.

Coros óra kerékpáros üzemmód

Milyen funkciókkal rendelkezik az Apple Watch?

Az Apple órája rendelkezik néhány olyan kulcsfontosságú funkcióval, amely az Apple okostelefon- és iOS-felhasználók számára ismerős. Remekül használható mindazok számára, akik korlátozni szeretnék a telefonhasználatot, és a legfontosabb értesítéseket közvetlenül a csuklójukról szeretnék elérni. Az óra iPhone-nal való párosítása lehetővé teszi, hogy az edzésadatokat gyorsan feltöltsd az okostelefonod Fitness alkalmazásába (beépített, de az alkalmazásboltban is elérhető), és figyelemmel kísérhesd a fejlődésedet. Az Apple-felhasználók tudják, hogy a vállalat termékei milyen jól működnek, és milyen egyszerű a csatlakoztatás és az adatcsere közöttük. Mindegyik zökkenőmentesen működik együtt. Ehhez jön még a rengeteg funkció, többek között:

  • Az Apple-eszközök, például az AirPods vagy az AirTaggel ellátott tárgyak keresési funkciója.
  • Fizetés az órával az Apple Pay alkalmazással
  • Közösségimédiaértesítések, hívás- és szöveges üzenetek
  • Acsaládi konfigurációs funkció lehetővé teszi a beállítások módosítását, amelyek segítségével a családtagok saját iPhone nélkül is használhatják az órát hívások indítására vagy helymeghatározásra.
  • Az Apple Music platform használatának lehetősége, beleértve a zenehallgatást és a podcastok vezérlését is
  • Egészségügyi és biztonsági funkciók, például elégetett kalóriák, lépések, pulzusszám, szívritmuszavar-érzékelés (a napi pulzusszám alapján az Apple Watch jelzi a pitvarfibrillációt), EKG alkalmazás is elérhető.
  • SOS riasztási funkció, amely értesíti a segélyszolgálatokat, Például veszélyes esést észlel, és gyors kapcsolatfelvételi figyelmeztetést jelenít meg.
  • Edzés funkciók, gondoskodik az egészségedről és a fittségedről. A beépített aktivitási gyűrűk újratervezésre kerültek, hogy egész nap nyomon követhesse a mozgást. A kis, színes gyűrűk világos, vizuális áttekintést adnak a teljesített célokról, beleértve az állást, a mozgást és a nap folyamán végzett testmozgást.
  • Az Apple Watch segítségével nyomon követheted a céljaidat, figyelemmel kísérheted az alvás minőségét
  • A párosítás azt jelenti, hogy gondoskodnak róla. A családi felhő segítségével beállítod az iskolai üzemmódot. A kisgyermekednek az órarendje alapján lesznek használati korlátai. Így a kicsik tanulására koncentrálhatsz. A végén a szülő láthatja majd a jelentéseket.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a régebbi Apple Watch modelleket nem támogatják a legújabb iOS-frissítések, így egyes funkciók korlátozottak lehetnek. Pl. az Apple Watch Series 4 az utolsó jelenleg, amelyet támogat a watchOS 9. Ehhez viszont egy újabb generációs iPhone is szükséges. Az Apple webhelye folyamatosan frissíti a változásokról szóló információkat, így mindenképpen ellenőrizze, hogy kompatibilis lesz-e a készülékével, mielőtt az "almaóra vásárlás" gombra kattint.

Apple watch menü interfész

Melyik Apple Watch-ot válasszuk?

A cég kínál egy Apple Watch Studio nevű online szolgáltatást, ahol beállíthatjuk az óra kinézetét és méretét. Elérhetők például Nike-pántok, sportpántok és még hálós karkötők is. Az oldal azonban csak a legújabb készülékeket támogatja, köztük a 8-as sorozatot és az Apple Watch SE-t. Az egyes modellekről részletes információkat a Támogatás fülön találunk, ahol összehasonlíthatjuk a régebbi verziók teljesítményét és burkolatméreteit. Említést érdemel még a Cellular vonal, amely mobil előfizetéssel működik , és lehetővé teszi az üzenetküldést és a helymegosztást az LTE és UMTS sávok támogatásával. Az internet a díjcsomag részeként működik. Tehát minden a felhasználó igényeitől és az iPhone modelljétől függ. Ha azt szeretnénk, hogy az órát a közelgő frissítések támogassák, akkor a legjobb, ha időről időre újabb modelleket választunk, mert dióhéjban így működik az Apple politikája.

Smartwatch futás

Vízállóak az Apple okosórák?

A legkevésbé ellenállóak az Apple Watch 1 órák, amelyek csak pillanatnyi vízzel való érintkezést és kisebb fröccsenéseket tesznek lehetővé. Az Apple Watch 2 és a későbbi modellek vízállósága az ISO 22810:2010 szabvány szerint 50 méter, amimár lehetővé teszi a medencében vagy a tengerben való úszást kis mélységben. Az Apple Watch 7 és az Apple Watch Series 8 borítása IP6X porállósággal javul. Így a vízi sportok vagy a sivatagi területeken való nyaralás sem árthat az Apple Watch újabb változatának. A márka kínálatában továbbra is megtalálható az Apple Watch Ultra 100 méteres vízállósági besorolással, ami lehetővé teszi a szabadidős búvárkodást. Ha már van Apple Watch-od, a részletes vízállósági információkat a mellékelt kézikönyvben ellenőrizheted.

Úszómedencei edzés

Megéri Apple okosórát vásárolni?

Itt érdemes vitatkozni, mert természetesen az Apple nagyon jó készülékek, de nem mindenkinek fog tetszeni a céljuk. Hétköznapi használatra, utazásra, vagy edzőteremben, vagy otthon edzésre tökéletesen teljesítenek. Azonban a szabadtéri kalandokhoz, ahol szilárd akkumulátorra, barometrikus funkciókra, akklimatizációra, topográfiai térképekre és extrém körülményekhez igazított kialakításra van szükség, jobb, ha tipikusan outdoor okosórákat választunk, mint például a már említett Suunto, Garmin vagy Coros, amelyek nem csak iPhone-nal működnek együtt. Azok számára, akiknek nincs szükségük az Apple Watch-ok sokoldalúságára, de értékelik minimalista kialakításukat, szintén van alternatíva - ez a Marea márka. Természetesen minden a felhasználó igényeitől és preferenciáitól függ, és az Apple minden bizonnyal egy bevált választás, amely garantáltan gyorsan működik.

Smartwatch Marea menü

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.