Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell egy óra vásárlásakor, az a benne használt szerkezet. Ez a mechanizmus felelős az időmérőnk működéséért és azért a pontosságért, amellyel az aktuális időt jelzi. A Casio óráiban használt Wave Ceptor mechanizmus a legpontosabb mechanizmus az órapiacon.

olvass tovább

Waveceptorral Karórák

(3)

Legnépszerűbb elöl
 1. Casio WaveCeptor Férfi Karóra Casio WaveCeptor Férfi Karóra
  Raktáron. Az árut ma elküldik
  29 166 Ft

  Casio WaveCeptor WV-59R-1AEF

  Raktáron. Az árut ma elküldik
 2. Ingyenes baseball sapka
 3. Casio Lineage Waveceptor Férfi Karóra Casio Lineage Waveceptor Férfi Karóra
  Raktáron. Az árut ma elküldik
  85 990 Ft

  Casio Lineage Waveceptor LCW-M170D-1AER

  Értékelés:
  100%
  Raktáron. Az árut ma elküldik
Legnépszerűbb elöl

Órák mozgásai

A karórákban többféle mechanizmus létezik. Egyesek nagyobb figyelmet igényelnek a viselőjétől, míg másoknak nincs szükségük a tulajdonos beavatkozására. Az időmérőkben használt népszerű megoldás a kvarcmű. Nevét a kvarckristályról kapta, amelynek lemezét egy elemhez csatlakoztatják. Az akkumulátor energiája mozgásba hozza a kristályt, és rezgésbe hozza azt. Nagy pontosság jellemzi, az eltérések nem haladják meg a havi néhány másodpercet. Egyes kvarcműves órákban az energiatermelő elemet egy fotoelektronikus cella helyettesíti, amely fényt használ az energia előállításához. Egy másik típusú mechanizmus, amely nagyobb figyelmet igényel a viselőjétől, a kézi mechanizmus. Ebben a főszerepet egy hajtórugó játssza, amely kézi felhúzáskor megnyújtja a szerkezetet. Érdekes megoldás az automata szerkezet, amely az elemek hiánya ellenére nem igényli, hogy kézzel felhúzzuk. Ez az automatikus feszítő mechanizmusnak köszönhető, amelyben a hajtórugó a csukló minden egyes mozdulatakor megfeszül. Ennek a megoldásnak köszönhetően a rendszeres és pontos működéshez elegendő a rendszeres használat.

Wave Ceptor mechanizmus

A Wave Ceptor mechanizmus egy innovatív megoldás, amelyet a japán Casio cég termékeiben használ. Ez a szerkezet rádióhullámok segítségével összekapcsolódik az Angliában, Németországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában található jelzőtornyokkal, és az atomórák alapján valós időben frissíti az időmérő számlapján megjelenő időt. A garantált hatótávolság 1500 km, ennek hiányában az óra beépített kvarcművel működik. A Wave Ceptor a jelenleg elérhető legpontosabb megoldás az időmérő piacon. Nem igényel beállításokat, nem kell átállni a nyári időszámításról a téli időszámításra, és nem kell időzónát váltani. Ezek a jellemzők teszik a Wave Ceptor mechanizmust az utazók kedvencévé.