Fél évszázados legenda - a Casiotron modern technológiával gazdagítva, limitált kiadásban

Casio Vintage

Fél évszázados legenda - a Casiotron modern technológiával gazdagítva, limitált kiadásban

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

05 március 2024

A Casio márka egy egyedülálló modell 50. évfordulóját ünnepli. A gyártó 1974-ben mutatta be a világnak az első karóráját. A modell egy leheletnyi újítást hozott az óragyártás piacára, mivel automatikus naptárfunkciójának köszönhetően megszüntette a havi dátumkorrekciók szükségességét. Az esemény óta eltelt fél évszázad alkalmából a Casio bemutatja a Casiotron felfrissített és modern funkciókkal frissített, limitált példányszámú változatát.

  • A Casio az első karórája megjelenésének 50. évfordulóját ünnepli.
  • Ebből az alkalomból a gyártó bemutatta a Casiotron modell technológiailag feljavított változatát.
  • Ez a 4000 példányra limitált óra a Eorak.hu üzletben lesz kapható.
  • Az órákról további információkat a blogunkon talál.

Casiotron TRN-50: az elektronikus óra evolúciója

Az első Casiotron egyedülálló volt abban a tekintetben, hogy amellett, hogy ez volt az első Casio óra, egyben az egyik első elektronikus óra is, amelyet valaha is gyártottak. Egy ilyen időmérő nagy újdonságot jelentett a fogyasztók számára, és gyorsan népszerűvé vált. A Casio volt az egyik első gyártó, amely ilyen terméket tudott kínálni, és ezt az elektronikus számológépek gyártásában szerzett tapasztalatának köszönhette.

Casio Casiotron

Most a legenda tiszteletére elkészült a Casio Casiotron TRN-50 modell, amely zavarba ejtően hasonlít az eredetihez. Azonban számos modern technológiával rendelkezik a nagyobb praktikum és kényelem érdekében. A rádiós időszinkronizáló rendszer a világ hat állomásáról sugárzott időkalibrációs jelek vételével biztosítja a szinkronizálást. A Mobile Link funkció a Bluetooth technológiával kombinálva lehetővé teszi az óra okostelefonhoz való csatlakoztatását a pontos időmérés és az automatikus időzóna-frissítés érdekében. Ráadásul a Casiotron TRN-50 a napenergiának - Tough Solar - köszönhetően újratölthető.

Casio Casiotron összehasonlítás régi új

A Casiotron TRN-50 4000 példányban készült.

Az 50 évvel ezelőtti eredeti változathoz hasonlóan a Casio felfrissített órája is csavaros záródású fedéllel rendelkezik. Üvegből készült, hogy a rádióhullámokat egy beépített antennán keresztül lehessen fogadni. A tok hátlapján látható szimbólumot áttervezték, és egy 50. évfordulós grafikát, valamint egy limitált példányszámot tartalmaz. Ebből a különleges modellből 4000 példány lesz kapható a piacon. A burkolat és a karperec rozsdamentes acélból készült, a kijelzőt pedig ásványi üveg borítja. Az óra vízállóságát 5 ATM-re becsülik, ami megvédi az órát egy nagyobb fröccsenés esetén.

Casio Casiotron fedél

A világ korlátozott erőforrásainak hatékony felhasználása érdekében a Casio márka átértékelte a standard órakollekciójának csomagolását. Azzal, hogy a gyártó elsődleges nyersanyagként a papírt választotta, a hagyományos csomagoláshoz képest mintegy 82%-kal sikerült csökkenteni a műanyagfogyasztást. A jubileumi Casiotron modell doboza is környezetbarát, műanyagmentes papírból készült.

Casiotron doboz


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.