Egy terepóra az igényeseknek - a Luminox Atacama Field 1960 háromféle változatban

Luminox

Egy terepóra az igényeseknek - a Luminox Atacama Field 1960 háromféle változatban

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

12 március 2024

A Luminox svájci óramárka idén februárban mutatta be új, Atacama Field 1960 sorozatú időmérőit. A sorozat neve természetesen a Chilében található Atacama-sivatagra utal, amely a világ egyik legszárazabb területe. Az új sorozat texturált számlapja pontosan a zord sivatagi tájat idézi. Ezeket a nagy teljesítményű, szuperül leolvasható és strapabíró órákat a legmostohább környezetek felfedezésére tervezték.

 
  • A Luminox bemutatta legújabb, Atacama Field 1960-as karóracsaládját.
  • A terepi órák által inspirált modellt a robusztusság és a magas funkcionalitás jellemzi.
  • Három számlapszínváltozatban kapható.
  • Tudjon meg többet az órákról blogunkon.
 

Terepóra a legjobb formájában - Luminox Atacama Field 1960

A tábori óra az első világháború alatt vált ismertté, mivel a katonáknak megbízható és hordozható időmérőre volt szükségük. A lövészárok-háború azonnali olvashatóságot és pontos időmérést igényelt, az óráknak pedig elég kompaktnak kellett lenniük ahhoz, hogy a csuklón hordhatóak legyenek. Tekintettel a terepen uralkodó zord körülményekre, az időmérőknek víz- és ütésállónak kellett lenniük. Ez az igény hozta létre a jellegzetes "Field" stílusú terepi órákat, amelyek robusztusak és praktikusak. A mai Luminox Atacama Field 1960 időmérő osztozik ezekben a tulajdonságokban, és megtartja használati és hatékony kialakítását.

 

Luminox Atacama Field 1960

 

Luminox Atacama Field 1960 - olvashatóság és funkcionalitás a legmagasabb színvonalon

A Luminox Atacama Field 1960 a terepi órák megtestesítője. Letisztult dizájn jellemzi, nagyméretű számlapján 12 és 24 órás időjelzőkkel, tríciumcsövekkel a lineáris indexeken, óra- és percmutatókon, piros végű másodpercmutatóval és a 3 óránál található hónapos dátumbélyegző mellett elhelyezett, a fokozott olvashatóságot biztosító piros nyíllal. A Luminox Light technológia biztosítja a láthatóságot minden fényviszonyok között (vagy fény teljes hiányában) akár 25 évig. A számlapot tükröződésgátló bevonattal ellátott zafírüveg védi a sérülésektől.

 

Luminox Atacama Field 1960 sötétzöld számlap

 

A Luminox Atacama Field 1960 karóra számlapjának három változata

A Luminox legújabb órája 43 milliméteres, Carbonoxból készült borítással rendelkezik, amelynek acél koronáját a borítás kontúros része védi. A csavarral lecsavarozható acél tokfedelet egy iránytűre emlékeztető véset díszíti, amelyen egy földgömb képe látható a világ irányainak jelzéseivel. A 10 ATM vízállóság lehetővé teszi az úszást és a búvárkodást oxigénpalack nélkül, az órával a kezében. A modell működése svájci kvarcművön alapul. A termékcsaládban három modell található. Blackout fekete tárcsával és szürke indexekkel és mutatókkal, sötétzöld tárcsával és homokszínű indexekkel, valamint fekete tárcsával és homokszínű mutatókkal és indexekkel. Minden modell tömör műanyag szíjjal rendelkezik, amelynek tetején szövetszerkezetű textúra található. Az utolsó modellhez egy kiegészítő, fekete varrással ellátott, homokszínű NATO típusú szíj is tartozik.

 

Luminox Atacama Field 1960 fekete és homok számlapja


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.