Melyik kezén viselünk órát? A válasz egyáltalán nem olyan egyértelmű!

Varieté

Melyik kezén viselünk órát? A válasz egyáltalán nem olyan egyértelmű!

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

04 április 2024

Van-e létjogosultsága annak, hogy az órát a jobb kezünkön viseljük? A látszattal ellentétben az, hogy melyik kezünkön viseljük az órát, számos tényezőtől függhet, például a balkezességtől, a személyes preferenciáktól és még az etikettől is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az emberek miért döntenek így, és mi lehet a döntés jelentősége számukra.

Óra a jobb kézre balkezes embereknél

Mint kiderült, az alapelvek, amelyeknek vezérelniük kell annak a kéznek a kiválasztását, amelyen az órát viseljük, a kényelem és a gondosság. Ezért elfogadottá vált, hogy az órát azon a kézen kell viselni, amelyet ritkábban használunk a mindennapokban. A legtöbb ember jobbkezes, ezért általában a bal kezén viseli az órát. Ez biztosítja, hogy az óra ne zavarja a napi tevékenységeket. Hasonlóképpen, a és a koronát a bal kézre helyező órák gyártásánál a koronát a bal kézre helyezik, szem előtt tartva őket. Egy további, korábban említett kérdés, hogy az óra ne sérüljön meg. A gyakrabban használt kezünkön való viselés kiteszi a szíjat a kopásnak, a karperecet és az üveget a karcolásoknak.

Mi a különbség a balkezes és a jobbkezes órák között?

A fő különbség a jobb- és balkezes órák között az, hogy hol található a korona, az idő beállítására szolgáló kis számlap. Ez az egyik . A jobbkezes óráknál a korona általában a jobb oldalon található, így az idő könnyen beállítható a jobb kézzel. A balkezesek számára a korona a bal oldalra kerül, hogy kényelmesebben tudják használni. Ez az apró változtatás nagy különbséget jelent a mindennapi használatban, és azt mutatja, hogy az óragyártók minden felhasználó kényelmére gondolnak. A korona pozícióján kívül a balkezes órák egyes modelljei más apró módosításokkal is rendelkezhetnek, például speciálisan kialakított szíjakkal vagy fordított számlapkiosztással, hogy tovább fokozzák a funkcionalitást és a viselési kényelmet.

Melyik kezén viseljük az órát?

Melyik kezén viseljük az órát? Drága férfi órák a savoir-vivre

A jó modornak van egy íratlan szabálya is, amely kimondja, hogy ha drága, exkluzív óramodellünk van, akkor azt nem is illik a jobb kezünkön viselni. A drága férfi órák gyakran nagyok, jellegzetesek. Egy luxusmodell viselése azon a kézen, amellyel üdvözöljük egymást, és amellyel a mindennapi tevékenységünket végezzük, gáncsoskodásnak és a gazdagságunk fitogtatásának minősülhet. Az óra viselése a bal kézen szintén lehet esztétikus, különösen a házas emberek esetében. Általában a jegygyűrűket a jobb kézen viselik, így az ékszerek arányainak megtartása érdekében az órát jobb a bal kézen viselni, ami kedvezőbbnek tűnik.

Azt már tudja , hogy ki visel órát a jobb kezén, és miért a bal csuklón hordja a legtöbbünk. Ha pedig balkezes vagy - nézd meg balkezes órák gyűjteményét!


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.