Művészeti alkotások által inspirált órák. A Swatch bővíti a Tate Gallery kollekcióját

Swatch

Művészeti alkotások által inspirált órák. A Swatch bővíti a Tate Gallery kollekcióját

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

09 április 2024

A Swatch folytatja együttműködését a híres Tate galérialánccal, bővítve a műalkotások által inspirált órák választékát. Az idei Swatch Art Journey-vel a gyártó a művészettel egy szélesebb közönséget szeretne elérni. A Swatch x Tate Gallery partnerség egy utazás az időben és a stílusokban. Az idei kollekcióhoz kiválasztott ikonikus művészek és kivételes darabok szinonimái a határokat feszegető, innovatív, pozitív provokációnak és életörömnek, amelyről a Swatch márka híres.

 
 

Swatch Tate Galéria Turner skarlátvörös naplementéje és Chagall Kék cirkusz című művei

A Swatch Tate Galéria Turner skarlátvörös naplementéje SO28Z700 az ikonikus képet úgy használja fel, hogy az egész óra felületén megjelenik, a fényre és a színekre összpontosítva. A dátummutató kreatív használata mélyebbé teszi a teljes dizájnt - a számlapon lévő nap egy 14 napos ciklusban minden nap finoman változtatja az árnyalatát, köszönhetően a különleges, többszínű dátummutatónak. Egy másik modellt egy Marc Chagall-festmény ihletett. A Swatch Tate Galéria Galéria Chagall Blue Circus SUOZ365 a cirkusz emlékeit idézi a szíj és a számlap intenzív, élénk kék színének köszönhetően. Az óramutató végén a hold sarlója, míg a percmutató egy szem képét ábrázolja.

 
Swatch Tate Galéria Turner skarlátvörös naplementéje
Chagall Kék cirkusz című festményének mintája
 

Swatch Tate Galéria Miro Nők és madarak a holdfényben című alkotása i Leger's Two Women Holding Flowers

A Swatch Tate Galéria Miro Nők és madár a holdfényben című alkotása SO29Z136 karóra Joan Miró spanyol festő, szobrász és keramikus festményének töredékeit ábrázolja Nők és madár a holdfényben című alkotása SO29Z136 óra. A modell átlátszó, matt sötétkék színű, matt sötétkék borítással rendelkezik, amely egy színes számlapot tartalmaz, nyomtatott fehér indexekkel és sötétkék mutatókkal. Fernand Léger a 20. század eleji párizsi művészeti avantgárdhoz tartozott, és a kubizmushoz kötődött. Az ő képmását ábrázolja a Swatch Tate Galéria Leger SUOZ363 két virágot tartó nő című Swatch Tate Galéria Leger modelljének szíja és számlapja. Az időt itt egy sárga órajel, egy piros percmutató és egy zöld másodpercmutató jelzi.

 
Swatch Tate Galéria Miro Nők és madár a holdfényben című alkotása
swatch Leger Két nő, aki virágot tart
 

Swatch Tate Galéria Matisse csigája és Barns-Graham's Orange And Red On Pink (Narancs és piros rózsaszín)

A Swatch Tate Galéria Matisse csigája SO28Z127 órát Henri Matisse francia képzőművész, a fauvizmus megalapítójának festményei ihlették - egy merész, nagy hatású festészeti stílus, amelyet az élénk színek és a szabad ecsetvonások jellemeznek. Ezen a modellen a The Snail (A csiga) című festmény látható a számlapon és a szíjon. Ezenkívül a szíjon a művész aláírása is szerepel. A számlapot fekete mutatók egészítik ki. Wilhelmina Barns-Graham brit művész festményeit vibráló színek és energikus, szabad ecsetvonások jellemzik. Ilyen a Swatch Tate Galéria Barns-Graham's Orange And Red On Pink SUOZ362 karóra is, amelyet a művésznő munkái ihlettek. Ennél a modellnél a nagy fekete indexek a számlapot borító üvegre vannak nyomtatva. Az óra- és percmutató fekete, míg a másodperceket egy fehér mutató méri.

 
Swatch Tate Galéria Matisse csigája
Swatch Barns-Graham's Orange és Red on Pink
 

Swatch Tate Galéria Bourgeois spiráljai

Az új Tate Galéria kollekció utolsó modellje a Swatch Tate Galéria Bourgeois spiráljai SUOZ364 óra. Átlátszó mattkék borítással rendelkezik, a számlapot és a mattkék szíjat pedig a spirálok festményének nyomtatott töredéke díszíti. Az időt piros mutatók jelzik, amelyek jól kontrasztolnak a számlaphoz képest. Ez a modell a SwatchPAY! funkcióval is elérhető, amely lehetővé teszi a biztonságos fizetést egy csuklómozdulattal.

 

Swatch Tate Galéria Bourgeois spiráljai

 

Minden modell a sorban.

 

Swatch Tate Galéria


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.