Az ikonikus Tissot PR516 modell újjáélesztése. Mechanikus változatban is

Tissot

Az ikonikus Tissot PR516 modell újjáélesztése. Mechanikus változatban is

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

04 március 2024

A Tissot márka bemutatta az új PR516 kollekciót. Az órákat egy 1970-es évekbeli modell ihlette, és sportos jellegüket az autóversenyzésből merítik. A gyártótól megszokott módon az órák a Swiss Made magas színvonalú kivitelezését mutatják be. A termékcsalád három kvarcmodellt és egy mechanikus modellt tartalmaz.

  • A Tissot a PR516 vonal újraértelmezését mutatta be négy új modell bemutatásával.
  • Az egyik óra mechanikus Valjoux A05 Nivachron kronográffal rendelkezik, míg a többi kvarcművel működik.
  • Minden modell elérhető a Eorak.hu üzletben.
  • További információk az órákról a blogunkon találhatók.

Tissot PR516 - egy klasszikus modell újraértelmezése

A Tissot PR516 sorozat új változata a nagy becsben tartott 1970-es modell újraértelmezése, modernizált vintage stílusú dizájnnal. A Tissot PR516 mechanikus kronográf T149.459.21.051.00 mechanikus Valjoux A05 Nivachron kronográffal rendelkezik, míg a másik három modell, a T149.417.11.041.00, T149.417.11.051.00 és T149.417.22.051.00 kvarcváltozat. Az órákat úgy tervezték, hogy a klasszikus autózás és a sportos vezetés szellemét tükrözzék.

Tissot PR516 kvarc kronográf

Emlékeztetni kell arra, hogy a kollekció nevéből a PR betűk az angol "Particularly Robust" (különösen robusztus) és néha a "Precision and Resistance" (precizitás és ellenállás) szavakra utalnak. Az 516-os szám viszont azt jelzi, hogy ez volt a tizenhatodik modell az ötödik (vízálló) sorozatban. A gyártó közleménye szerint az óra tehát szolgálatra készült: "A pályán, a levegőben, a vízben". A Tissot óra robusztusságát egy új "lebegő" szerkezet és a rugalmas, szintetikus anyagokból készült, ütéscsillapítóként működő ízületek biztosítják.

 Tissot PR516 mechanikus kronográf

Tissot PR516 kronográf - a funkcionalitás és a stílus találkozása

A Tissot PR516 dinamikus és sokoldalú dizájn, amely egyesíti a robusztusságot és a stílust. Az időmérés klasszikus funkcionalitását három kronográf almutató biztosítja. A lünettán található tachiméter és pulzusmérő eközben lehetővé teszi a sebesség és a pulzusszám mérését sportolás közben. Mind a lünetta, mind az indexek és a mutatók Super-LumiNova bevonattal vannak ellátva a jobb láthatóság érdekében a sötétben. A számlapot domború zafírüveg védi a sérülésektől, tükröződésgátlóval az exkluzív megjelenés érdekében.

Tissot PR516 kvarc kronográf kék

Innovatív Tissot PR516 mechanikus kronográf mechanikus óramű.

A kúpos rozsdamentes acél borítás lekerekített láncszemes karpánttal van kombinálva, amely kifinomultságot és finomságot kölcsönöz a modellnek. A gyorscserélő rendszernek köszönhetően a karkötő könnyen cserélhető további szíjra, így az óra egyaránt alkalmas formális öltözékhez és alkalmi stílusokhoz. A Tissot innovációját kiemeli a Tissot PR516 Mechanical Chronograph T149.459.21.051.00 svájci mechanikus kronográf, amelyet kifejezetten ehhez az órához terveztek. Ez tisztelgés a történelmi kollekció előtt, amely ihlette, és a márka kiváló kézműves munkája előtt.

 Tissot PR516 kronográf mechanizmus

Ez a megbízható óramű 62 órás járástartalékkal büszkélkedhet. Működése, valamint a szerkezet összetettsége és aprólékossága az üvegezett fedélen keresztül csodálható meg. A három másik modell a svájci ETA G10 Powerdrive svájci ETA G10 Powerdrive kvarcműre alapozza működését, EOL energia-lemerülés jelzővel. A Tissot órák e sorozatának hátlapját egy babérkoszorút ábrázoló véset és egy sportkocsi kormánykereke díszíti, középen az 516-os számmal, amely a kollekcióhoz kapcsolódó versenyzői örökséget szimbolizálja.

Tissot PR516 mechanikus kronográf üvegfedél
 Tissot PR516 Quartz Chronograph gravírozás a lünettán


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.