A Venezianico a természetes szépség egyediségével csábít - a Nereide Agata modell premierje

Venezianico

A Venezianico a természetes szépség egyediségével csábít - a Nereide Agata modell premierje

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

19 március 2024

A rendhagyó dizájnnal rendelkező olasz óragyártó, a Venezianico márka jövő hétre, március 27-re időzítette az új Nereide Agata modell bemutatását. Az órát a vulkanikus kőzetek belsejében képződött féldrágakőből, achátból készült számlap különbözteti meg. A modell egyediségét hangsúlyozza a 300 számozott darabból álló limitált széria bevezetése.

 
 

Féldrágakő a Venezianico Nereide Agate órában

Az achát egy kivételes szépségű féldrágakő, amely vulkanikus kőzetek üregeiben keletkezik a szilícium-dioxid és az ásványok rétegződésének folyamata révén. Ez a jelenség vulkánkitörések során következik be, amikor a magma üregeket és hasadékokat hoz létre a földkéregben. Az évezredek során a szilícium-dioxiddal telített víz beszivárog az üregekbe, és egyedi színű és szerkezetű rétegeket hoz létre. Az achát így válik egyedülálló féldrágakővé, amely a Venezianico óra számlapján különlegesen mutat.

 

venezianico nereide agata a csuklóján

 

A Venezianico Nereide achát számlapjának készítésének művészete - precizitással és kézügyességgel teli folyamat.

Az achátkészítés folyamata egyedi jellegű, minden egyes kőnek egyedi színpalettát és mintázatot ad, így az óra minden egyes darabja egyedi személyiséget kap. A minden szennyeződéstől megtisztított követ gondosan kiválasztják, majd precízen vágják és csiszolják, hogy egységes korong alakú legyen az óra számlapja. Ezután kerülnek rá az indexek. Ez az összetett és részletes folyamat nagyfokú koncentrációt és kézügyességet igényel.

 

venezianico nereide agata pajzs

 

Venezianico Nereide Agata vulkán-gravírozással díszített fedele

A Venezianico óra borítása 316L rozsdamentes acélból készült, a hátlapon gravírozással díszített fedéllel. Ez egy kitörés alatt álló vulkánt ábrázol, ami koherens módon illeszkedik az óra dizájnkoncepciójához. Az achát számlap egyedi barázdáival és árnyalataival vizuálisan utal a láva kőzeteken való működésével és a vulkánok kialakulásával kapcsolatos jelenségekre. A számlapon az adott modell limitációs száma is szerepel. A 20 ATM vízállóság lehetővé teszi, hogy az órával szabadon úszhasson, sőt, oxigénpalack nélkül is merülhessen.

 

venezianico nereide agata dekle

 

A Venezianico Nereide Agata felépítése és funkciói

A gyönyörű, narancssárga árnyalatú számlapot jól olvasható lineáris indexek és mutatók egészítik ki, amelyek mindegyike Super-LumiNova BGW9 bevonattal van ellátva. A 3 óránál található a hónap napjának dátumszámlálója. A számlapot tükröződésmentesített zafírüveg védi a sérülésektől. A boríték egy Olaszországban készült narancssárga színű gumiszíjhoz kapcsolódik. A modellhez további rozsdamentes acél szíj is megvásárolható. A borítékon egy 120 kattintású forgó lünetta található volfrámbetéttel - a világ legkeményebb anyaga, amely nehezen karcolódik -. A Venezianico Nereide Agata óra szíve a svájci automata szerkezet Cal. Sellita SW200-1.

 

venezianico nereide agada gumi szíj és karkötő


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.