Hogyan igazítja a boríték méretét a csukló méretéhez?

Tanács

Hogyan igazítja a boríték méretét a csukló méretéhez?

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

24 április 2023

Óravásárláskor a formatervezés mellett ugyanilyen fontos szempont a boríték mérete is. A megfelelő méret nagyszerű megjelenést biztosít számunkra, de az óra viselésének kényelmét is garantálja. Ezért érdemes tudni, hogyan válasszuk ki a csuklónkhoz a boríték méretét, hogy élvezhessük a kényelmes órát és az elegáns stílust.

Nemcsak a méret, hanem a boríték alakja is

A boríték az óra szerves részét képezi, és a tokjára utal. Belsejében található az időmérő szíve, a szerkezet. A boríték alakja és mérete nyilvánvalóan befolyásolja az óra esztétikáját és végső megjelenését. A piacon ma már különböző méretű borítékok kaphatók, így sok, különböző méret közül választhat. Magától értetődő, hogy a kis órákat kereső nők számára általában a 30 mm alatti számlapátmérőjű modelleket ajánlják. A markánsabb és feltűnőbb kiegészítőket kedvelő hölgyeknek a nagyobb átmérőjű borítékokat kell választaniuk. Ez feltételezi, hogy a kisebb férfi modellek 40 mm körüliek, a nagyobbak pedig 43-tól akár 47 mm-ig terjednek. A megfelelő méretű óra kiválasztásakor fontos megjegyezni, hogy nemcsak a boríték mérete, hanem a formája is fontos. Egy ugyanolyan átmérőjű kerek borítású óra, mint egy szögletes borítású, teljesen másképp fog kinézni a csuklón. A boríték formája már az órát viselő személy egyéni preferenciája, a legfontosabb, hogy az óra kényelmesen üljön a csuklón.

Epos Originale Skeleton Limited Edition

Az óra megvásárlása előtt mérje meg a csuklóját. Hogyan kell ezt megtenni?

Ahhoz, hogy egy óra kényelmesen viselhető legyen, és jól mutasson a csuklón, figyelembe kell vennie a csuklója arányait. Mint például a . Az alábbiakban egy linket találsz hozzá.

csuklómérés

Hogyan kell méretezni egy órát?

Hogyan válassza ki a megfelelő számlapméretet a csuklójához? Azoknak a nőknek, akik a nagyobb, kézre simuló órákat kedvelik, a 38 mm és 40 mm közötti borítás javasolt. A finomabb kiegészítőket kedvelő hölgyeknek 28 mm és 34 mm közötti méretet kell választaniuk. A 18 cm körüli csuklóval rendelkező hölgyek számára egy legfeljebb 36 mm átmérőjű számlapú óra megfelelő választás lehet. A kezünkhöz való időmérő kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a szíjra vagy a karkötőre is. A túl széles szíj vagy karkötő kellemetlenséget okozhat és felhorzsolhatja a csuklót. Másrészt a túl masszív karkötő fáraszthatja a kezet. Ami a férfiakat illeti, másrészt a masszívabb órákat kedvelő uraknak 45 mm feletti borítékot kell választaniuk. A klasszikus méretek 40 mm és 42 mm között ingadoznak. Ha a csuklója 18 cm-nél nagyobb, akkor célszerű nagyobb számlapot és masszívabb karperecet választani, különben a klasszikus kisebb órák eltűnhetnek a nagy csuklón.

Válassza ki a megfelelő órát a csuklójához

A férfi karórák között a legkisebb borítékok 38 mm-nél kezdődnek. A férfi méretek általában 50 mm-nél vagy annál nagyobbaknál végződnek. Egy kis burokkal rendelkező férfi karóra úgy néz ki, mint az alábbi Oris Big Crown Calibre 473 modell, amelynek mérete 38 mm.

Oris Big Crown kaliber 473 boríték 38 mm

Egy 42 mm-es borítékméretű férfi csuklón úgy néz ki, mint az alábbi Epos Sportive Diver Automatic modell.

Epos Sportive Diver Automata 42 mm borítékban

A női órák között az egyik legkisebb méret a 25 mm körüli boríték. Ekkora a Versace Medusa Secret óra borítékja.

Versace Medusa Titkos boríték 25 mm

Azok a nők, akik a nagyobb, a férfi órákhoz hasonló méretű órákat kedvelik, akár 40 mm-es borítékmérettel rendelkező órákat is választhatnak. Ilyen például az alábbi Guess Animal Print.

Guess Animal Print boríték 40 mm

A eOrak.hu oldalon kapható órák különböző borítékméretekkel

Akár a kisebb méretű órákat, akár a robusztusabb borításúakat kedveli, vásárlás előtt mindig próbáljon fel egy órát, és érezze meg a csuklóján. A kényelem elsődleges fontosságú egy időmérő viselésekor. A megfelelően kiválasztott borítékméret viszont az órát stílusunk szerves és elegáns részévé teszi.


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.