Hogy néz ki a Venezianico a Clous de Paris dekorációval? Nézze meg a limitált kiadás premierjét

Venezianico

Hogy néz ki a Venezianico a Clous de Paris dekorációval? Nézze meg a limitált kiadás premierjét

Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.

17 március 2023

A Venezianico nem lassít, és egy új Venezianico Redentore Clous de Paris limitált kiadás érkezik a boltunkba. Ez egy különleges típusú számlapdíszítéssel ellátott óra, amelyet világszerte mindössze 100 darabos példányszámban gyártanak. A kifinomultként jellemzett óra nem csak nagyszerű dizájnt mutat be, hanem egy, az óragyártásban elfeledett mechanizmussal is rendelkezik, amely nem szabványos járástartalékkal rendelkezik.

  • A számlap miniatűr, a guilloche-ra emlékeztető textúrázása a 16. század óta ismert díszítési technika.
  • A negyedik főmutatónak köszönhetően a számlap felső részén leolvasható a járástartalék.
  • Az alján található a Venezianico Redentore Clous de Paris óra teljes műszaki leírása.
  • Az órákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra.

Mi a Clous de Paris a Venezianico órában?

Ahogy a neve is mutatja, a limitált kiadás különlegessége egy különleges díszítés. Úgy döntöttek, hogy ezt a technikát az óra számlapján alkalmazzák, bár az iparban néha a lünetta vagy a boríték oldalán is megjelenik. A Clous de Paris egy textúra, amely a guilloche-ra emlékeztet. Sok apró piramisból áll, geometriai mintát hozva létre, egyébként nagyon elegánsnak és kifinomultnak tekinthető. Ezért tökéletesen illik a Venezianico Redentore kollekcióhoz. Kuriózumként érdemes megemlíteni, hogy ezt a technikát már 1786-ban alkalmazta Abraham-Louis Breguet svájci órásmester.

Clous de Paris díszítés a Venezianico órán

Figyelem a legapróbb részletekre

A Venezianico órák a befejezésre fordított maximális figyelemről ismertek. A Venezianico Redentore Clous de Paris Limited Edition lenyűgöző részletekkel nyűgözi le a texturált számlapot. A sötétkék számlapot körülvevő ezüstszínű elemek szaténfényezéssel készültek, amely tökéletesen kiemeli a 316L acél ragyogását. Az indexek kézzel vannak felhelyezve, a Redentore vonal hagyományos lineáris indexei helyett a számjegyeket elérték, és kis római indexeket adtak hozzá. Természetesen a tok hátlapját a velencei Redentore neoklasszikus Redentore bazilikát ábrázoló, gondosan megmunkált véset díszíti. Az órát kizárólag ezüst és tengerészkék színben tartják, így egy igazán kifinomult kiegészítőt alkotva.

Teljesítménytartalék komplikáció - leolvasás a számlap tetején.

A manufaktúra a japán Seiko NE57A automata óraműhöz nyúlt, amelynek a számlap felső felén található a járástartalék kijelzője. Négy fő mutató áll rendelkezésünkre: óra-, perc-, másodperc- és tartalékmutató, amelyeket kalapáccsal fejeznek be. Ezt a fajta járástartalék-konfigurációt az teszi lehetővé, hogy a negyedik mutatót közvetlenül a szerkezet főtengelyére helyezték. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szerkezet a 6 óra feletti segédtárcsán a hónap napjának leolvasásába is betekintést enged. A dizájn egységesítése érdekében egy kalapácsvégű mutató is ott kapott helyet, de miniatűr változatban.

Venezianico Redentore Clous de Paris karóra csuklón

Venezianico Redentore Clous de Paris óra specifikációi

  • Burok anyaga: 316L rozsdamentes acél
  • A boríték átmérője: 40 mm
  • Óramű: automata Cal. Seiko NE57A, járástartalék 41 óra
  • Lünetta: 316L rozsdamentes acél
  • Vízállóság: 100m/10 ATM
  • Pánt anyaga: texturált természetes bőr, Olaszországban készült.

Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.