Garmin Vivoactive 4 vs Venu - az ikonikus sorozat összehasonlítása

Garmin

Garmin Vivoactive 4 vs Venu - az ikonikus sorozat összehasonlítása

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

14 augusztus 2023

A Garmin okosórák már világszerte ismertek. Nem csoda, minőségük, a rendelkezésre álló lehetőségek mennyisége és a többi funkció sorozatról sorozatra még a várakozásainkat is felülmúlja. Ezúttal azonban két konkrét kollekcióra, a Vivoactive 4 és a Venu modellekre szeretnénk koncentrálni, amelyek első ránézésre hasonlónak tűnnek, mégis... különböznek! Nézd meg magad, hogy miben rejlik a különbségük, és melyik felel meg jobban az elvárásaidnak.

A Garmin Vivoactive 4 és a Venu vizuális különbségei

Kezdjük azzal, amit első ránézésre ténylegesen látunk, ami a képernyő. Mindkét széria érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amelyet két gomb támogat tovább. Ehhez jön még a rendkívül kényelmes érintésmentes fizetési lehetőség. Mindkét kollekcióban lehetőség van zenelejátszásra közvetlenül az óráról, valamint a Garmin márkához méltóan különböző edzésfunkciókat is kínálnak. Valójában a Vivoactive 4 és a Venu sorozat nagyon hasonló, talán ezért is nehéz első ránézésre észrevenni a különbségeket köztük, amik persze vannak! Mi pedig kifejezetten az Ön számára vázoljuk fel őket.

Garmin Vivoactive

Garmin Vivoactive 4 és Venu - összehasonlítás

Mindegyik modell egyedi mérettel rendelkezik, így a képernyő mérete és felbontása is eltérő. A Vivoactive 4 sorozat ráadásul egy kisebb formájú változatban is elérhető, ez pedig a Vivoactive 4s. A Garmin Vivoactive MIP kijelzővel rendelkezik, míg a Venu AMOLED kijelzővel, amely színintenzitása miatt vonzóbbnak tűnhet. Mindkét sorozat beépített barometrikus magasságmérővel rendelkezik, hogy pontosabban rögzítse az aktuális magasságot a nyomás alapján. Mindkét kollekció vízállósága 5 ATM-re van értékelve, így a vízzel való hosszabb ideig tartó érintkezés is lehetséges. Sokak számára biztosan fontos kiegészítője lesz mindkét okosórának a pulzoximéter is, amely lehetővé teszi a szaturáció mérését.

Garmin Venu 2

A Vivoactive 4 és a Venu okosórák akkumulátora

Mint tudjuk, az általunk választott okosórák akkumulátorának élettartama rendkívül fontos. Vajon nagyon érezhető a különbség a szériák között az akkumulátor élettartamában? A Vivoactive 4s a leghosszabb ideig, 8 napig működik egyetlen töltéssel óra üzemmódban, a Vivoactive 4s 7 napig, míg a Venu 5 napig. GPS üzemmódban a Venu büszkélkedhet a leghosszabb üzemidővel, akár 18-20 órával, ezt követi a Vivoactive 4 16-18 órás üzemidővel, és a lista utolsó helyén a Vivoactive 4s áll 12-13 órás üzemidővel. Az utolsó üzemmód a GPS zenével, és itt már nem olyan jelentősek a különbségek, hiszen a Venu és a Vivoactive 4 6 órán át, míg a Vivoactive 4s 5 órán át képes működni. Végezetül érdemes megjegyezni, hogy a Venu sorozat rendelkezik a képernyő letakarásának és így az energiatakarékosságnak a lehetőségével, innen eredhet a futási időbeli különbség.

Garmin Venu

Garmin Vivoactive 4 és Venu a sportolók számára

A Garmin óráknál alapfelszereltség az egész napos aktivitásfigyelés, a megtett lépések száma vagy a megmászott emeletek száma, de a pulzusszám, a stressz-szint vagy a test energiájának 24 órás figyelése is. A szóban forgó modellek mindenféle beltéri és kültéri edzéshez egyaránt jól használhatóak(GPS+Glonass+Galileo), ráadásul a Garmin Connect alkalmazásból letölthető, valamint a saját, személyre szabott edzéstervek is feltölthetők. A rendelkezésre álló sportmódok száma igazán lenyűgöző, és ezekhez a megjelenített értékek mellett személyre szabott adatelrendezést is választhat.

Garmin Vivoactive

A Garmin Vivoactive 4 és Venu okosórák további funkciói

Kezdjük az ikonikus Garmin Pay-vel. A vásárlások kifizetése csupán az óra megérintésével olyan dolog, ami biztosan nagy változást hoz majd a mindennapi életedbe. Csak a megfelelő adatokat kell kitöltenie, és már kész is! Ha a szenzor pulzusmérése elveszik, akkor egy PIN-kódot kell beírnia az órába, hogy ilyen fizetést tudjon végrehajtani, ami kiküszöböli annak veszélyét, hogy nemkívánatos személyek hozzáférjenek ehhez a lehetőséghez, például ha elveszíti a tartozékát. Zenét közvetlenül az óráról is hallgathatsz - egyszerűen töltsd fel a saját zeneszámaidat, vagy csatlakozz a Spotify-hoz vagy a Deezerhez. A mindenféle történetek hallgatásának szerelmesei számára a gyártó podcastok vagy hangoskönyvek lejátszásának lehetőségét is előkészítette. És nem szabad megfeledkeznünk a telefonról érkező értesítések megjelenítésének lehetőségéről sem. Ezek lehetnek mindenféle értesítések, legyen szó alkalmazásokról, hívásokról vagy SMS-üzenetekről.

Vivoactive 4 és Venu összehasonlítás - melyiket válasszuk?

Nem nehéz megállapítani, hogy mindkét sorozat lenyűgöz a felszereltségével. Azonban egyöntetűen megállapíthatjuk, hogy bármelyikük jobb lesz? Valószínűleg nem teljesen. Ahogy fentebb említettem, a Venu jobb minőségű kijelzővel rendelkezik, és természetesen más a mérete és a munkahossza. A választás azonban egyéni kérdés. Annyit tudunk, hogy igazából bármelyik Garmin okosóra megérdemli a különdíjat, minden attól függ, hogy mit várunk el a funkcionalitás és a design tekintetében!


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.