Csuklóhigiénia. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az óra használata biztonságos legyen?

Tanács

Csuklóhigiénia. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az óra használata biztonságos legyen?

Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.

26 január 2023

Az óraápolással, azaz a mosással, a napi szennyeződések rendszeres eltávolításával a tok különböző részeiről, a fertőtlenítéssel és a megfelelő polírozással kapcsolatos témával már sokszor foglalkoztunk a Watchworks blogon elérhető számos cikkben. Ezért úgy tűnik, hogy az óra tisztaságáról való gondoskodás mindenkinek szokásává, mondhatni magától értetődővé kellene válnia. Megtisztítja az óráját? Nagyszerű! Ez azonban nem minden, amire emlékezned kell!

Az óra biztonságos használata. Hogyan gondoskodik az órájáról?

Mit tehet az órája biztonsága érdekében? Ehhez számos tényező járul hozzá. De először is, tudtad, hogy a brit Tic Watches csoport tanulmánya szerint az általad viselt óra 3-8-szor több baktériumot tartalmazhat, mint egy WC-ülőke! Ugyanígy egy ilyen óra valószínűleg a legpiszkosabb dolog, ami az Ön tulajdonában van. A piszkos pántok, borítékok és egyéb tokelemek aerob baktériumoknak, élesztőgombáknak és penészgombáknak adnak otthont, amelyek súlyos allergiát és bőrbetegségeket okozhatnak.

Ráadásul tanulmányok kimutatták, hogy minden negyedik ember egyáltalán nem tartja tisztán, és minden ötödik ember átlagosan hathavonta egyszer teszi ezt meg. Tehát először is tisztítsd meg az órádat! Ismételje ezt a tevékenységet rendszeresen, legalább havonta egyszer. Ez az óra és az Ön egészsége érdekében is elsődleges fontosságú.

Női karóra Tissot PR 100 Sport Chic T101.910.22.116.00 csuklóhigiénia Tissot PR 100 Sport Chic T101.910.22.116.00 csuklóhigiénia

A tiszta óra elengedhetetlen. Érdemes azonban azt is megjegyezni, hogy az órahigiénia témája nem csak az óraápolásra terjed ki. Sokkal ritkábban kerül napirendre a csukló higiéniájával közvetlenül összefüggő egészségügyi biztonság kérdése, amelyen az órát többnyire viselik.

Csuklóhigiénia - erről érdemes tudni

Valószínűleg ezt már tudja, de érdemes felidézni ezt az alapvető információt. Az egész emberi testhez hasonlóan a csukló is hajlamos az izzadásra. Egyeseknek több, másoknak kevesebb. Ez a mi természetünk. És ha ráadásul rendszeresen visel órát, és edzés közben is használja, akkor a test ezen részének fokozott izzadása még elkerülhetetlenebb.

A nap folyamán a különböző tevékenységek során az izzadság és a külső szennyeződések beszivárognak a ruházatodba és a testedre. Kényelmetlenül érzed magad, ezért automatikusan, hogy jobban érezd magad, lezuhanyozol, bedobod a koszos ruháidat a mosásba, és új ruhákat veszel fel, és az óra, ahogy a csuklódon volt, még mindig ott van. Tisztítatlan és mosatlan.

Csuklóhigiénia az óra tisztítása

Most képzelje el, mi történik az órával és a bőrrel, amelyhez hozzáér, milyen állapotban vannak. Izzadság, szennyeződések gyűlnek össze a zugokban, a bőr nem lélegzik, míg végül a szíj vagy karkötő használhatatlanná válik, és Ön bőrirritációval vagy kellemetlen allergiával küzd. És sajnos kedvenc órájából csak az undor és a csalódás marad. Egy kissé fekete forgatókönyv.

Figyelj higiéniára. Ne feledje: megelőzni!

Szeretné elkerülni a hatalmas csalódást, a súlyos egészségügyi problémákat és az anyagi veszteséget? Íme néhány egyszerű szabály, hogyan ápold a bőröd!

Swatch Clearly SO29K100 csuklóhigiéniai óra

Hogyan ápoljuk bőrünket

  • Tartsatisztán az óráját. Rendszeresen távolítsa el az izzadságot és a szennyeződéseket. Legalább havonta egyszer fertőtlenítsen. Minden edzés után mossa ki a pántot és a tokot meleg folyóvíz alatt, enyhe szappannal, vagy használjon nedves, puha tapintású ruhát.
  • Vigyázzon a tiszta csuklóra. Minden alkalommal mossa meg kezét és csuklóját, mielőtt felveszi az órát, és miután leveszi. Győződjön meg róla, hogy a bőr teljesen száraz a törlés után, mielőtt feltenné.
  • Hagyja a bőrét lélegezni, és a csuklóját pihenni a nyomástól. Ne feledje, hogy rendszeresen vegye le az órát, vagy tegye át a másik kezére. Az óra folyamatos, szünet nélküli viselése kellemetlen bőrirritációt okoz.
  • Ha a csuklója irritált vagy kipirosodott, ne viselje az órát, amíg a tünetek nem enyhülnek, és a bőre nem gyógyul meg.
  • Ügyeljenarra, hogy az allergének és más nemkívánatos anyagok, mint például gyümölcslé, tojásfehérje, tenger gyümölcsei, diófélék, szója, gyapjú, por, homok és testápoló ne kerüljenek az óraszíj vagy a karkötő alá. Már egy kis mennyiség is allergiához és bőrirritációhoz vezethet a kéz és az óra közötti térben.
  • Ha az óra viselése után hosszan tartó bőrirritációt vagy bőrpírt észlel, amelynek tünetei nem múlnak el, azonnal forduljon háziorvosához vagy bőrgyógyászához.

Csuklóhigiéniai kézmosás

Órák viselése, egészség és biztonság

Ne késlekedjen, és gondoskodjon már most a csuklóhigiéniáról, hogy az óra használata egyszerre legyen élvezetes és biztonságos. Ne feledje ezt a néhány egyszerű ápolási lépést. A higiéniai szabályok ismerete nem csak az óra élettartamát hosszabbítja meg, hanem biztosítja a bőr egészségét és jólétét, és garantálja a biztonságot a használat során.


Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.