Garmin Forerunner 255 vagy Forerunner 955 - melyik a jobb?

Garmin

Garmin Forerunner 255 vagy Forerunner 955 - melyik a jobb?

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

23 június 2023

A sportóra egy olyan felszerelés, amely sok aktív életet élő ember számára rendkívül hasznos tartozékká vált, megkönnyítve a pontos méréseket vagy a navigációt. Ma az amerikai viselhető eszközök gyártójának két ikonikus modelljének összehasonlítására invitálom Önöket. A Garmin Forerunner 255 és a Garmin Forerunner 955 órákról beszélünk, amelyeket kifejezetten futók és triatlonisták számára hoztak létre. Mi a különbség a két sorozat között? Derítsük ki!

Hasonlóságok - Garmin multisport órák futók számára továbbfejlesztett funkciókkal

Kezdjük a hasonlóságokkal. Mindkét modell a Forerunner tag révén a futótevékenységekkel kapcsolatos funkciókra összpontosít. Mindkettő rendelkezik többsávos GPS-szel, napfényben olvasható, fényvisszaverő, 260 × 260 px felbontású kijelzővel (kivéve a 255S változatot - itt a felbontás 218 × 218 px), korszerű pulzusmérővel, vér oxigénszint méréssel, csuklós zenevezérléssel, közelségi fizetéssel, telefonos értesítésekkel és nagy teljesítményű akkumulátorral, amely óramódban körülbelül két hétig bírja.

forerunner 255 vagy forerunner 955

Garmin Forerunner - dizájn és felépítésbeli különbségek

AGarmin Forerunner 255 egy két méretben kapható modell. Az S változat burkolata 41 mm átmérőjű, míg a standard változat 45,6 mm átmérőjű. A Forerunner 955 burkolata ezzel szemben 46,5 mm átmérőjű. A súlykülönbségek a következők: 39, 49 és 53 gramm.

A szíjak szélességében és rögzítési módjában is vannak különbségek. A Forerunner 255 sorozat gyorskioldó mechanizmussal rendelkezik, a 255S modell 18 mm széles, a 255-ös változat pedig 22 mm széles. A Forerunner 955 esetében az ehhez a sorozathoz tervezett 22 mm széles Garmin pántok és a Garmin Fenix kollekcióból ismert 22 mm-es QuickFit pántok illeszkednek.

Garmin Forerunner különbségek

Garmin Forerunner 255 vs. 955 - összehasonlítás

Térképek a Garmin Forerunner modelleken

A Forerunner 955 sorozat beépített TopoActive Europe színes topográfiai térképekkel, valamint a világ síközpontjainak és golfpályáinak térképeivel rendelkezik. Van Trendline funkció is, amely egy új helyszínen vonzó útvonalat térképez fel a testmozgáshoz. A modell lehetővé teszi az utak feltérképezését és navigálását. A Wi-Fi segítségével a világ bármely régiójának ingyenes térképeit letöltheti.

A Garmin Forerunner 255 nem rendelkezik a fent említett lehetőségekkel, és egyszerűsített navigációt kínál. Lehetővé teszi a pálya megjelenítését, a hely és az útvonal mentését egy kiindulási ponthoz, valamint a navigálást egy adott célállomáshoz vagy egy meghatározott útvonal mentén.

Napelemes akkumulátortöltés

Anapelemes töltés egy olyan funkció, amely csak egyes Garmin 955 órákon található meg az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Csatlakoztathatóság külső eszközökhöz

Mindkét sorozat képes külső eszközökhöz csatlakozni Bluetooth és ANT+ kapcsolaton keresztül. A Garmin Forerunner 955 előnye a többel való kompatibilitás. A modell a következő szenzorokhoz csatlakozik, amelyekkel a 255-ös verzió nem működik:

  • Approach CT10 golfütő-érzékelő
  • InREACH rendszer műholdas kommunikátor csatlakoztatásához és vezérléséhez
  • az izmok oxigénellátottsági szintjét mérő érzékelő
  • a sebességváltásról szóló információkat menet közben megjelenítő érzékelő
Garmin Forerunner 255 vagy Forerunner 955

Sport üzemmódok és edzésfunkciók

Mindkét modell számos sportmóddal rendelkezik, de a 955-ös verzió egy kicsit többet tud. Felsoroljuk azokat a profilokat, amelyekkel a magasabb változat bővült: terepkerékpározás, kavicsbiciklizés, kerékpáros ingázás, kerékpáros túrázás, országúti kerékpározás, hegymászás, tenisz, pickleball, padel, golf, disc golf, kajak, falmászás, boulder, sífutás, sífutás, klasszikus vagy görkorcsolya síelés és hócipőzés.

Ezen kívül a Garmin 955 kibővült egy olyan funkcióval, amely jelzi, hogy a test mikor áll készen az edzésre, valamint egy valós időben mért állóképesség-mutatóval.

Garmin Forerunner 255 vagy Forerunner 955 - melyik a végső soron jobb?

Összefoglalva - ha a funkcionalitásról van szó, a Garmin Forerunner 955 nyeri a párbajt. Ha azonban a fent említett funkciók, amelyekkel gazdagodott, nem annyira szükségesek az Ön számára, a 255-ös modell nagyon kellemes árral és ugyanolyan magas építési minőséggel csábítja Önt.


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.