Új CIGA Design Series U Blue Planet óra 24 karátos arannyal

Híres

Új CIGA Design Series U Blue Planet óra 24 karátos arannyal

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

15 március 2023

A CIGA Design mesteri kézműves munkája, amely a Földet valósághűen reprodukálja, a manufaktúra új alkotása. Egy 24 karátos aranyozott számlap, a legmodernebb gyártási technikák és hihetetlen munka, amely egy egymutatós szerkezeten alapul, mindez egy órában! A mai napon kerül sor a CIGA Design Series U Blue Planet óra premierjére.

A CIGA Design ellenálló kerámia tokja áramvonalas formával.

Miért arany? A CIGA Design márka így akarta kiemelni a természetet egy olyan fémmel, amely kiállta az idő próbáját. Több ezer éve jelen van bolygónkon, és ez a tény a CIGA Design Series U Blue Planet U031-BG01-W6B7B órát tartós és korrózióálló eszközként azonosítja. Ennek érdekében kerámiából készült, amelyet egy igazán hosszú folyamat során alakítottak ki. Az elkészített kerámiaport nyomás alatt alakították ki. A megszárított részecskéket 1500 ℃-on 144 órán keresztül szinterezésnek vetették alá, hogy az anyag szilárd és sűrű legyen Miután az alkatrészek kihűltek, ismét 200 ℃-on mechanikusan polírozták őket további 200 órán keresztül , amíg elérték az áramvonalas formát, a selymes tapintást és a kívánt fényt.

CIGA Design Series U Blue Planet számlapos karóra

A CIGA Design 24 karátos aranyból aranyozott számlapja

A Ciga Design órák számlapja a Földet a kontinensek és az óceánok arányában reprodukálja, és a terep tényleges magasságát ábrázolja. Ezt a hatást szintén aprólékos, több szakaszból álló munkával érték el. A számlap körvonalainak kezdeti gravírozása egy 0,07 mm-es fejjel ellátott gravírozó géppel történik 18 órán keresztül, amelyet később egy fekete réteggel és speciális tintával fednek le, majd egy 0,05 mm-es fejjel újabb hat órán keresztül újra gravíroznak. Az utolsó fázis a vájatok aranyozása volt tiszta 24 karátos arannyal.

CIGA Design sorozat U Blue Planet karóra

Manufaktúra egyindikátoros óraműve

Az óra elnyerte a Challenge Watch 2021 GPHG díjat. Esztétikailag és technikailag is gyönyörködtet. A pazar belső térben egy manufaktúra automata szerkezet található 40 órás járástartalékkal. Ez egy egyjelzős szerkezet, amely lehetővé teszi, hogy az órák és a percek mozgó tárcsákon, azimut alapján legyenek leolvashatók. A honlapunkon található CIGA Design órák gyűjteménye között hamarosan elérhető lesz a Ciga U031-BG01-W6B7B modell. Javasoljuk, hogy figyelje az ajánlatot.


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.