Az Északi-tenger hűvössége a Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk órán

Sternglas

Az Északi-tenger hűvössége a Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk órán

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

11 július 2023

A Sternglas márka bemutatja az új Hamburg Automatik Edition Neuwerk modelleket. Ez egy különleges, 1999 példányra limitált kiadás. A sorozatot a Helgoland-öbölben található apró Neuwerk-sziget ihlette. Mik az új modellek jellemzői?

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk óra a Helgoland-öbölben fekvő kis sziget előtt tisztelegve

Az új modellek tagadhatatlan esztétikai bájt sugároznak. A hűvös szürke színű, finoman ívelt, szaténozott számlap az ezüstözött rozsdamentes acél tokkal kombinálva a szigorú fél-északi-tengert idézi. Ez a dizájn nem véletlen. A Sternglas szülővárosa Hamburg, a világhírű kikötőváros. A városhoz tartozik az észak-német tengerparti táj egy rejtett gyöngyszeme is, a Neuwerk-sziget. Mint a gyártó kijelenti, a Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk óra tisztelgés a Hamburghoz tartozó, az Északi-tengerben fekvő kis sziget előtt, és a szülőváros iránti szeretet kifejezése.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk és fedél

A Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk óra dizájnját az Északi-tenger ihlette.

Az Északi-tenger hűvösségére emlékeztető szürke, ívelt szatén számlapon négy narancssárga pont, két türkizkék színű, csontvázas mutató és egy piros másodpercmutató található, amelynek kialakítását egy tengeri bója ihlette. Az általános kialakítás biztosítja az olvashatóságot és a nagy vizuális kontrasztot. A számlap számjegyeit a 6 óránál elhelyezett hó-napi dátumbélyegző egészíti ki. Az óra számlapját a luxusórák piacán leggyakrabban használt zafírüveg védi a kedvezőtlen külső hatásoktól. A számlap minden körülmények között történő olvashatósága érdekében az üveget kettős tükröződésgátló bevonattal látták el.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk számlap

A Sternglas kifejezetten ehhez a limitált példányszámú óramodellhez egy szegmentált, szálcsiszolt 316L rozsdamentes acélból készült szíjat fejlesztett ki. A karkötő könnyű és egyszerű kialakítású, ugyanakkor jellegzetes marad. Semleges ezüst színe kiemeli a számlapon látható színeket. A gyorscserélő rendszernek köszönhetően a karperec másodpercek alatt cserélhető minden erőfeszítés vagy további szerszámok nélkül. Az órák barna bőrszíjjal (S02-HHN11-VI11) és sárga szövetszíjjal (S02-HHN11-FI01) is kaphatók.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk bőr és szövet szíj

A tok hátlapján a "Wattwagen" néven ismert híres és történelmi lovaskocsik egyikét ábrázoló véset látható, amellyel szemben a sziget szimbóluma, a történelmi Neuwerk világítótorony látható, amely 700 éves, és egyben Hamburg legrégebbi épülete. A Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk a japán Miyota 8215 automata óraművön alapul, amelyet 1977 óta gyártanak, és amely változatlanul robusztus és megbízható óramű, 42 órás járástartalékkal.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk karkötő


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.