Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: a Yema technológiai mesterműve a márka 75. évfordulója alkalmából

Yema

Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic: a Yema technológiai mesterműve a márka 75. évfordulója alkalmából

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

22 május 2024

A Yachtigraph Tourbillon Mareographe Automatic egy limitált szériás Yema óra, amelyet teljes egészében Morteau-ban és a francia-svájci Jura-völgyben terveztek és gyártottak, ahol a gyártó műhelyei találhatók. Ez az egyedi gyűjtői modell acél és bronz kivitelben kapható, mindkettő 75 darabra limitálva, a Yema 75 éves évfordulójának megünneplésére. Ezt a rendkívüli alkotást egy egyedülálló kézi felhúzású tourbillon kaliber hajtja, amely példátlan teljesítményt és komplikációkat kínál. Tervezője Olivier Mory, a La Chaux-de-Fonds-ban működő neves francia órásmester.

 
  • A limitált kiadású Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic óra a francia-svájci órakészítés remekműve, amelyet kivételes pontosság, luxus és fejlett technológia jellemez.
  • A Yema márka 75. évfordulójára készült modell acél és bronz színben kapható, 75 darabra limitált, és olyan egyedülálló tulajdonságokat ötvöz, mint az árapály komplikáció, a tartósság és a repülő tourbillon.
  • Az óra a Eorak.hu üzletben kapható.
  • Az órákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra.
 

Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary - Az óragyártás francia-svájci remekműve.

A Yema műhelyei Morteau-ban, a francia óragyártás bölcsőjében találhatók, néhány lépésnyire a svájci óragyártó régiótól. Ez a határokon átnyúló óragyártó közösség fokozatosan valódi regionális ökoszisztémává fejlődött, amelyet az UNESCO 2020-ban szellemi kulturális örökségként ismer el. A Yachtygraf Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition modell tourbillon mechanizmusának minden alkatrésze, beleértve a burkolatot, a számlapot és a mutatókat, Franciaországban és Svájcban készül, Morteau 72 kilométeres körzetében, az óraipar elismert kézművesei által. A kaliber hidak és a főlemezek a Yema morteau-i műhelyeiben készülnek, ahol az összes alkatrész végső összeszerelése történik.

 
Yema Yachtygraf Tourbillon előlapja
Yema Yachtygraf Tourbillon fedél
 

Luxus a fejlett technológiával kombinálva: a Yema Yachtygraf Tourbillon Mareographe Automatic 75th Anniversary órák egyedülálló árapály funkciója.

A Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition modell többek között egy árapály komplikációból áll, amely a 12 órai index alatt található elegáns segédszámlapon van elhelyezve. E csodálatos természeti jelenség megfigyeléséhez a segédszámlapon egy kis, ízléses mutató jelzi az árapályokat, amely 6 óránként, 12 percenként és 7,89 másodpercenként egy fokozatos félfordulatot tesz (a dagályról apályra váltva és fordítva), valamint 12 óránként, 25 percenként és 15,79 másodpercenként egy teljes fordulatot. A napsugármetszettel díszített fekete számlapot egy nyitott szívablak is díszíti, amelyen keresztül a szerkezet működése látható. Az indexek és a mutatók sötétben lumineszkáló Super-LumiNova bevonattal vannak ellátva. A bronzszínű modell a 37.33.66.ZN.U6, míg a rozsdamentes acélból készült változat a 37.33.66.SN.U6 számot viseli.

 
Yema Yachtygraf Tourbillon mechanizmusa
Yema Yachtygraf tourbillon tourbillon tourbillon
 

Rendkívüli ellenállás és precizitás - a francia Yema tourbillon a márka 75. évfordulójára.

Az új Yema időmérő a rendeltetésnek megfelelően, úgynevezett szerszámos órának lett tervezve, amely a legmostohább körülmények között is ellenáll. A számlapot dupla zafírüveg védi, a borításon pedig egy egyirányú, forgó zafír lünetta kapott helyet. A modell vízállósági besorolása 10 ATM, a vízállóságot pedig a csavarozható, átlátszó tokfedél tovább fokozza. A magas antimágneses ellenállást 2000 Gauss, az ütésállóságot pedig 5000G értéken hozzák létre. Az egyedi és precíz francia Yema 3000 automata szerkezet, amely az órát működésbe hozza, több mint 4 nap járástartalékot kínál, 19 ékszert hordoz és 130 alkatrészből áll.

 
Yema Yachtygraf Tourbillon mechanika alkatrészei
Yema Yachtygraf Tourbillon werk
 

Ez az egész egyedülálló funkciókészlet annál is inkább figyelemre méltó, mert általában a tourbillon órák rendkívül finom műalkotások. Ebben az esetben az egyik legritkább, mindennapi használatra épített tourbillonnal van dolgunk. A Yema Yachtygraph Tourbillon Mareographe 75th Anniversary Limited Edition egy kivételesen fényűző időmérő, amely egyszerre masszív és funkcionális, valamint elegáns és kifinomult.

 

Yema Yachtygraf Tourbillon kéznél van


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.