Úttörő hírek a Garmin-tól. Javított Fenix modellek hamarosan kaphatók?

Híres

Úttörő hírek a Garmin-tól. Javított Fenix modellek hamarosan kaphatók?

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

17 július 2024

A Garmin ismét meglepi rajongóit a Fenix család legújabb modelljeinek bemutatásával. A Fenix 7 sorozat sikere után, amely világszerte meghódította a testmozgás szerelmeseinek szívét, most a Fenix 8 és a Fenix E következik. A korábbi modellekből származó inspiráció nyilvánvaló, de az új generáció jelentős újításokat vezet be, hogy megfeleljen a legigényesebb felhasználók elvárásainak is.

  • Innovatív okosórák az ikonikus Fenix sorozat modelljeinek felfrissítéseként.
  • Élvonalbeli funkciók és továbbfejlesztett teljesítmény - az új Fenix 8 és Fenix E sorozat.
  • Tudjon meg többet az órákról blogunkon.

Forradalmi változás - AMOLED képernyő a Fenix 8-ban

A legmeglepőbb és egyben legvitatottabb változás a készülő Fenix 8 sorozatban az AMOLED képernyő használata. Ez egy igazi forradalom, tekintve, hogy eddig a Fenix sorozatban csak MIP (Memory-In-Pixel) kijelzőket használtak. Az új képernyőtípus sokkal jobb képminőséget, élénkebb színeket és nagyobb felbontást jelent. A hagyományos megoldásokhoz szokott felhasználók számára a Garmin alternatívát készített a Fenix E modell formájában, amely megtartja a jól bevált MIP kijelzőt.

Három méret minden csuklóhoz

A Garmin három méretváltozatban tervezi bevezetni a Fenix 8-at, hogy a különböző felhasználók igényeit kielégítse. A 43, 47 és 51 mm átmérőjű borítékok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a csuklóméretükhöz tökéletesen illeszkedő órát válasszanak. Érdemes megjegyezni, hogy a legkisebb modell 1 mm-rel nagyobb lesz, mint elődje a Fenix 7s sorozatban. A Fenix E várhatóan csak egy méretben - 47 mm - lesz kapható, ami arra utalhat, hogy a Garmin a legnépszerűbb mérethez optimalizálja a gyártást.

Garmin óra

Fejlett funkciók és hosszú akkumulátor-üzemidő a Garmin Fenixben

Bár az új modellek funkcióinak részleteit még nem hozták nyilvánosságra, arra számíthatunk, hogy a Garmin Fenix 8 és Fenix E a fizikai aktivitás és az egészségmegőrzés terén a legjobbat nyújtja majd. A Fenix sorozat mindig is kiemelkedett gazdag sportfunkcióival, pontos GPS navigációjával és fejlett edzésméréseivel. Az AMOLED képernyő használata ellenére, amely általában növeli az energiafogyasztást, a Garmin valószínűleg gondoskodik az akkumulátor élettartamának optimalizálásáról, hogy megőrizze a Fenix sorozat által ismert hosszú üzemidőt.

Az ár tükrözi a technológiai kifinomultságot

Az új Garmin Fenix 8 és Fenix E modellek a sportos okosórák felső árkategóriájába tartoznak majd. A kiszivárgott információk szerint a Fenix 8 belépőszintű modell ára meghaladhatja az 1000 eurót, ami több mint 100 eurós növekedést jelent az előző generációhoz képest. A Fenix E várhatóan valamivel megfizethetőbb lesz, a becsült ára 800 euró körül alakul. A magasabb árak tükrözik a technológiai kifinomultságot és azt, hogy ezek az órák a Garmin portfóliójának zászlóshajó termékei.

Garmin Fenix

Mindent egybevetve a Garmin Fenix 8 és Fenix E közelgő bevezetése az idei év egyik legfontosabb fejleményének ígérkezik a sportórák piacán. Az AMOLED képernyő bevezetése a Fenix sorozatba megváltoztathatja ezeknek az ikonikus okosóráknak az arcát, új képességeket és még jobb vizuális élményt kínálva a felhasználóknak. Ugyanakkor a MIP kijelző opció megtartása a Fenix E-nél azt mutatja, hogy a Garmin nem feledkezik meg a hagyománytisztelőkről, akiknek fontos a hosszú akkumulátor-üzemidő. Kíváncsian várjuk a hivatalos bemutatót, amelyre várhatóan augusztus végén/szeptember elején kerül sor, hogy lássuk, milyen további meglepetéseket tartogat még számunkra a Garmin.


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.