Kultikus műalkotások Timex órákon a Metropolitan Művészeti Múzeummal való együttműködésnek köszönhetően

Timex

Kultikus műalkotások Timex órákon a Metropolitan Művészeti Múzeummal való együttműködésnek köszönhetően

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

10 január 2024

Az óragyártás és a művészet két kifinomult világa egyesítette erőit a Timex márka és a New York-i Metropolitan Museum of Art együttműködése révén. A Met gyűjteményéből származó kultikus műalkotások díszítik az öt új Timex modell mindegyikének számlapját és szíját, mindkét világ szépségét a csuklón viselhető, kifejező művészet formájában bemutatva. A részletekben és színekben gazdag kollekció büszke bizonysága a művészet időtlen varázsának és a márka jellegzetes dizájnjának.

  • A Timex márka a The Metropolitan Museum of Arttal kötött partnerséget.
  • Az együttműködés eredménye 5 új modell, amelyeket a Met gyűjteményének ikonikus alkotásai díszítenek.
  • A termékcsalád 3 Modern Easy Reader® modellt tartalmaz analóg számlapokkal és 2 felfrissített Timex T80 modellt.
  • Azórákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra.

Mäda Primavesi - Klimt

Az új kollekció első modellje a Timex Modern Easy Reader® x The Met - Mäda Primavesi by Klimt TW2W24900. A modell index nélküli analóg számlapján Gustav Klimt osztrák festő 1913-ban készült portréjának Mäda Primavesi-t ábrázoló részlete látható. Az álmodozó kifejezés itt rózsaszín és lila hátteret kapott, de maga az alak magabiztosságot és magabiztosságot sugároz. A festmény a bőrszíjon folytatódik, amely az egyszerű ezüst borítékhoz csatlakozik, amely finom keretet képez a számlapon látható képnek. A számlapot ásványi üveg borítja, és az egész a jól bevált kvarcművön alapul.

Timex Modern Easy Reader 40mm Mäda Primavesi Mäda Primavesi by Klimt

A színész Nakamura Fukusuke I. Asahina Tōbei - Kunisada szerepében.

A Timex x The Met termékcsalád következő órája a Timex Modern Easy Reader® x The Met - The Actor Nakamura Fukusuke I as Asahina Tōbei by Kunisada TW2W25000. A modell analóg számlapján ezúttal egy fametszet töredékét találjuk, amelyet az Edo-korszak elismert japán művésze, Utagawa Kunisada 1854-ben készített. A kép egy kabuki színészt ábrázol, mint a "Mesék a folyópartról" című négy klasszikus kínai regény egyikének főszereplőjét. A grafika egy fekete borítékhoz csatlakozó bőrszíjra nyúlik. A modell ásványi üveggel és kvarcművel van felszerelve.

Timex Modern Easy Reader 40mm A színész Nakamura Fukusuke I mint Asahina Tōbei Kunisada által készített Asahina Tōbei

Önarckép szalmakalappal - van Gogh

ATimex Modern Easy Reader® x The Met - Önarckép szalmakalappal van Gogh TW2W25100 modell, amelynek index nélküli számlapján van Gogh egyik számos önarcképének vibráló színei, energiája és posztmodern stílusa elevenedik meg, ezúttal szalmakalapot viselve. Az ásványi üveggel védett számlap merész ecsetvonásai átkerülnek a bőrszíjra. Az óra ezüstözött kerek borítással rendelkezik, és a korábbi modellekhez hasonlóan kvarcművel működik.

Timex Modern Easy Reader 40mm Önarckép szalmakalappal Van Gogh-tól

Juharlevelek a mamánál - Hiroshige

A Timex T80 x The Met - Maples at Mama by Hiroshige természetesen a közkedvelt T80 modell frissítése. Az órát Utagawa Hiroshige japán művész, Utagawa Hiroshige 1857 körül készült fametszetének motívuma díszíti. A jelenet a "One Hundred Famous Views of Edo" sorozat egyik festménye, amely a japán fővárost ábrázolja az évszakok változásának hátterében. Az órára átvitt fametszet juharágakat ábrázol, amelyek egy festői japán tájat ölelnek körül. A grafika a műgyanta szíjon is megjelenik, amely a digitális kijelzőnek otthont adó ezüst borítékhoz csatlakozik. Az óra olyan funkciókkal van felszerelve, mint a kronográf, a napi ébresztő, a havi dátum és az Indiglo háttérvilágítás.

Timex 80 Feat. Maples at Mama by Hiroshige

A nagy hullám - Hokusai

A sorozat utolsó modellje a Timex T80 x The Met - The Great Wave by Hokusai TW2W25200. A modell a "Kanagawa előtti hullámok alatt", más néven "A nagy hullám" című fametszetet ábrázolja, amelyet Katsushika Hokusai japán művész 1830 körül készített. Ez a híres kép Hokusai kedvelt "36 nézet a Fuji-hegyről" című sorozatából egy kolosszális hullámot ábrázol, amely a háttérben a viszonylag kicsi Fuji hegyet veszi körül. Az előző modellhez hasonlóan az óra is egy elektronikus kijelzővel van felszerelve, amely egy műgyanta szíjjal összekötött borítékban van elhelyezve. Analóg funkciókkal is rendelkezik: kronográf, napi ébresztő, havi dátum és Indiglo háttérvilágítás.

Timex 80 A nagy hullám Hokusai által


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.