Korlátozott Venezianico Bucintoro 1969 Apollo 11 tiszteletére Lemania 1873 mechanizmussal felszerelve

Venezianico

Korlátozott Venezianico Bucintoro 1969 Apollo 11 tiszteletére Lemania 1873 mechanizmussal felszerelve

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

20 május 2024

A Venezianico olasz óramárka bemutatja a 69 darabra limitált Bucintoro 1969 kronográf kiadást, amely az 1969-es Apollo-11 holdraszállás előtt tiszteleg. A munkaórát a NASA munkatársai által használt egyedi Lemania 1873-as óramű hajtja. Elődje, a Calibre 321 valóban az első olyan szerkezet volt, amely elérte a Hold felszínét.

69 darab restaurálás alatt álló svájci Lemania-mechanizmus

Ahhoz, hogy 69 darab ilyen mechanizmust szerezzenek meg, a márka alapítói, Venezianico Alberto és Alessandro Morelli Svájcba utaztak. Amikor sikerült megfelelő számú darabot találniuk, nekiláttak a gondos restaurálásuknak, hogy hat hónap múlva újra életre keltsék őket, és készen álljanak az újbóli összeszerelésre. A Lemania 1873 mechanizmusa 21600 rezgés/óra frekvenciával rezeg, és körülbelül 40 óra járástartalékot kínál. Működése az átlátszó tokfedélen keresztül figyelhető meg.

Venezianico Bucintoro mechanizmus

A Venezianico Bucintoro 1969 óra visszaszámláló funkciója

A Cape Canaveralhoz, a NASA Apollo-repülések indítási helyszínéhez hasonlóan a Bucintoro 1969 belső felszereltsége is különböző utalásokat tartalmaz az indítási sorrendre. Gondolunk itt például az egyedülálló visszaszámláló funkcióra. Ez egy további tachimetrikus skálát tartalmaz a visszaszámlálás kulcsfontosságú szakaszainak megfelelő jelölésekkel, mint például a "Kilövésre való felkészülés" a T-60-ban, amelyet a tényleges visszaszámlálás követ a T-10-ben, a "Hajtóműgyújtás" a T-5-ben, majd a "Kilövés", amely a visszaszámlálást befejezi. A nullpont elérése után a kronográf a sebességet a fordulatszámmérő segítségével méri.

Venezianico Bucintoro tachyméter skála

Kozmikus elegancia - Venezianico Bucintoro 1969 Holdpajzzsal

A kronográf segédszámlapját a Hold felszínére emlékeztető minta díszíti, kráterekkel és jellegzetes sötétszürke regolit árnyalattal, amely fejlett 3D nyomtatási technikával készült. A számlap többi részét sáv alakú indexek és aranyszínű mutatók díszítik - ez a szín az "űrkutatás aranykorára" utal. A 42 mm átmérőjű, 316-os rozsdamentes acélból készült borítással rendelkező óra a borítás oldalán, 8 óránál található acéllemezzel is rendelkezik, amelyre egy korlátozási szám van gravírozva. A mutatók és az indexek feletti kör alakú indexek BGW9 Super-LumiNova bevonattal rendelkeznek. A számlapot domború zafírkristályüveg védi.

Venezianico Bucintoro pajzs

Dedikált doboz, 2 szíj és Canova karperec tartozék.

A modell 10 ATM-es vízállósága azt jelenti, hogy az eső vagy a zápor nem jelent veszélyt, sőt, akár felszíni úszás is lehetséges vele. Az órát egy kézzel készített diófa dobozban szállítjuk, amely Friuli Venezia Giuliában készült. Két belső szintje van. Az első tartalmazza az órát, két szíjat (gumi és olasz valódi bőr) és a cseréjükhöz szükséges szerszámokat, míg a második szinten az ikonikus Canova-karkötő található.

Venezianico Bucintoro doboz


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.