Határozott és kifinomult - a Certina első csontvázas órája

Híres

Határozott és kifinomult - a Certina első csontvázas órája

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

15 március 2023

A Certina márka 130 éve van jelen a piacon. Az órák gyártása terén szerzett jelentős tapasztalata lehetővé teszi a manufaktúra számára, hogy világszerte precíznek és megbízhatónak mondott órákat készítsen. A márka a svájci minőségnek és a hagyományok iránti elkötelezettségnek köszönheti nemzetközi elismertségét. Ma azonban bemutatjuk a Certina legújabb modelljét, amely kétségtelenül kiemelkedik a márka összes többi órája közül. Akár azt is mondhatnánk, hogy a Certina számára úttörő formatervezés, talán egy szélesebb kollekció előfutára. Mi lepte meg a márka legújabb modelljét?

A Certina örökségének első szkeleton órája

ACertina DS Skeleton Limited Edition C0424075608110 kiderül, hogy az első modell a márka mégiscsak figyelemre méltó történetében. Mielőtt azonban rátérnénk az óra Verk és esztétikai tulajdonságaira, kezdjük az elején. Ez a modell egy egyedi alkotás, amely világszerte mindössze 999 darabra van limitálva, ami kétségtelenül elég nagy csemegének számít az órakedvelők számára.

Certina csontváz

A Certina DS Skeleton Limited Edition óra figyelemre méltó kialakítása

A modell 42 mm széles, kerek burkolata titánból készült, amely rendkívül könnyű, hipoallergén és ellenálló anyag. A borítékhoz egy tartós, vízzel érintkezésnek ellenálló anyagból készült fekete szíj csatlakozik. A szíj kényelmes pillangócsattal rendelkezik, ahol az óra gyorsan le- vagy felhelyezhető a csatot feloldó gomb megnyomásával. A borítékba ágyazva egy igénytelen szürke számlap található, amely az órakészítés művészetének kvintesszenciája. A szkeletonizálás, ahogyan ezt nevezik, a számlap minél karcsúbbá tételét jelenti a lehető legtöbb anyag kivágásával, miközben filigrán, finom megjelenést kölcsönöz neki. A számlapon maradó bonyolult díszítéseken keresztül megcsodálhatjuk a két zafírüveg közé zárt szerkezet működését. A számlapot a külső hatásoktól védő üveg belső oldalán tükröződésmentesítő bevonattal is rendelkezik.

Certina csontváz dekiel

Ha már a szerkezetről beszélünk, a Certina DS Skeleton Limited Edition C042.407.56.081.10 precizitása a Powermatic 80.631 automata felhúzású mechanikus szerkezetre támaszkodik, amely 25 ékköves, az óra élettartamának meghosszabbítására tervezett mechanikus szerkezetet hordoz. Ez a modell lenyűgöző járástartalékkal büszkélkedhet, amely a mechanikus órák gyártása során elért egyik legnagyobb, 80 órás járástartalék. Ezenkívül, mint a legtöbb Certina óránál, a szerkezetet antimágneses Nivachron™ hajszálrugóval szerelték fel, amely maximális pontosságot és tartósságot garantál, valamint a Double Security rendszerrel, egy szabadalmaztatott, kizárólag a Certina által kifejlesztett rendszerrel, amely egy kifinomult konstrukciós biztonsági rendszert alkot. Az óra vízállósága 10 ATM-re van beállítva.

Certina csontváz widok dekla, paska i zapięcia

Svájci minőség párosul a limitált kiadású Certina DS Skeleton óra eredeti dizájnjával.

A Certina DS Skeleton limitált kiadású óra C042.407.56.081.10 minden egyes modellnek saját egyedi számot ad a számlapon. Ezek valódi Swiss Made órák, amelyek gyártási körülményeit a svájci törvények szigorúan meghatározzák. Az időtlen design teszi ezt a modellt a formális és elegáns stílus tökéletes kiegészítőjévé, míg egy ilyen egyedi kiegészítővel kombinált alkalmi öltözék avantgárd hangulatot kölcsönöz. Az óra stílusos kialakítása kellemes a szemnek, és a részletekre fordított figyelem a legmagasabb minőségű anyagokkal és precizitással kombinálva a Certina DS Skeleton Limited Edition C042.407.56.081.10 órát egy teljes értékű, kifinomult és exkluzív órává teszi.


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.