Bulova Lunar Pilot kronográf új köntösben

Híres

Bulova Lunar Pilot kronográf új köntösben

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

22 május 2023

A Bulova Lunar Pilot Chronograph egy olyan óra, amely nagyon népszerű az órák szerelmesei körében. Ez egyrészt a vonzó dizájnjának, másrészt a mögötte álló érdekes holdtörténetnek köszönhető. Időközben a Lunar Pilot Chronograph új, felfrissített változata kerül a piacra.

Bulova óra az Apollo 15 küldetéssel a Holdon

A Lunar Pilot Chronograph óra prototípusa az a Bulova modell, amely az Apollo 15 küldetéssel együtt került a Holdra, bár a hivatalos NASA óra az Omega Speedmaster volt, amellyel a legénység minden tagja fel volt szerelve. Az Omega szerencsétlenségére, a Bulova szerencséjére Dave Scott parancsnok órája meghibásodott, ami miatt úgy döntött, hogy magával viszi a magánóráját - a Bulova saját óráját. Így jutott el a márka órája a Holdra, és sikeresen felváltotta a NASA hivatalos óráit.

bulova lunar chrono boríték

A Bulova Lunar Pilot Chronograph felfrissített változata

A Lunar Pilot Chronograph legújabb iterációja annak a modellnek a modernizált változata, amely 1971-ben jutott el a Holdra. Az eredeti és a régebbi változatoktól többek között egy exkluzív, nagy pontosságú kvarcmű és a fekete eredetitől eltérő színösszeállítás különbözteti meg. Az óra ugyanazzal az ezüstszínű rozsdamentes acél borítással rendelkezik, amelynek átmérője 43,5 mm. A vékony, kék kronográf gombok és a Bulova logóját jelentő kamertónusú korona a boríték oldalán, 3 óránál található.

bulova lunar chrono profile bg

A sima , tükröződésmentesített zafírüveg alatt ül a számlap, amelynek fő ezüstszínű felülete durva textúrájú, és jól kontrasztál a három kék, kör alakú guilloche-technikával díszített stopperóra- és másodpercmutató-totalizátorral. A számlapot egy ezüst gyűrű veszi körül, amely körökből álló guilloche-mintás, nyomtatott perc- és másodperces skálákkal ellátott. A fölötte lévő kék gyűrűre viszont egy tachiméteres skála van nyomtatva. A stopperóra jelenléte miatt a számlapon nem kevesebb, mint hat karcsú mutató található, amelyek az indexekhez hasonlóan Super-LumiNova lumineszcens bevonattal vannak bevonva.

bulova lunar chrono számlap

Funkcionális Bulova Lunar Pilot kronográf óra nagy pontosságú óraművel.

A Bulova Lunar Pilot Chronograph a Bulova szabadalmaztatott, nagy pontosságú kvarcművén alapul, amely akár 262 kHz-es frekvencián is működik. Az óra egy háromsoros rozsdamentes acél szíjjal van összekötve. A középső láncszemsor polírozott, míg az oldalsó láncszemek csiszoltak. Az órához kék bőrszíj tartozik, amely jól illeszkedik a többi színű elemhez.

bulova lunar chrono karkötő

Az egész egy kivételesen jól sikerült kompozíciót alkot. Ez egy sportos óra kiváló minőségű kialakítással. A modell stílusosan mutat a csuklón, ráadásul funkcionális, olvasható és kényelmes. A Bulova Lunar Pilot Chronograph hamarosan kapható lesz üzletünkben!


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.