Az ikonikus TimeRoy sorozat újabb kiadása. Atlanti-óceán a vintage órák szerelmeseinek

Híres

Az ikonikus TimeRoy sorozat újabb kiadása. Atlanti-óceán a vintage órák szerelmeseinek

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

04 május 2023

A svájci Atlantic cég 1888 óta az óragyártás történelmének része. Ez idő alatt számos ikonikus modell született, és a népszerűség a mai napig tart. Ilyen az 1970-es évekbeli Atlantic TimeRoy kollekció is, amelynek újrakiadásai minden egyes sorozatnál elismerést élveznek. Ez egy nagyszerű választás a vintage órák szerelmeseinek és az elegáns és sportos karakterű retro órákat kereső uraknak.

  • Az Atlantic TimeRoy legújabb kiadása a vintage stílust a kortárs szabványokkal ötvözi. A számlap olvashatóságába beavatkoztak.
  • A kollekció a standard TimeRoy órákra és a 30 perces TimeRoy CS Chrono kronográffal ellátott modellekre oszlik.
  • Minden óra Ronda svájci gyártmányú szerkezetekkel rendelkezik.
  • Az órákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra

70-es évekbeli stílus Miért vintage óra az Atlantic TimeRoy?

Az Atlantic TimeRoy még 2021-ben jelent meg egy 1970-es évekbeli modell remake-jeként. Ezúttal a márka egy kicsit modernebb változattal rukkolt elő, megtartva az eredeti TimeRoy órák jellegzetes elemeit a CS Chrono változat mellett. Mindenekelőtt a "teknősbéka" típusú burkolat formája, amely például a 20. századi búvárórákból ismert, változatlan maradt. Az Atlantic egy 42 milliméter átmérőjű borítékot javasolt. Az óra korának hangsúlyozására az 1970-es évektől használt Atlantic logó került elhelyezésre, fölötte egy további "a" betűvel. A hosszúkás másodpercmutató, amely pontosan ugyanolyan alakú, mint az eredeti TimeRoy órákon, szintén egy részlet. Az Atlantic TimeRoy legújabb változata azonban némileg friss külsőt kapott. A számlapon több hely van, a betűtípusok kissé vékonyabbak, és maga a dizájn is dinamikusabb. Ezt úgy is sikerült elérni, hogy eltekintettek a belső körről a számlapon, és rövidebb indexeket használtak, amelyek az előző újrakiadásban még befelé nyúltak (mint az eredetinél), ahogy az Atlantic TimeRoy 70362.41.65 és az Atlantic TimeRoy CS Chrono 70462.41.65 modelleken tökéletesen látható.

Atlantic TimeRoy órák az 1970-es évekből

6 új Atlantic TimeRoy óra

A TimeRoy következő kiadásának kínálatában 6 új modell szerepel, amelyek számlap- és szíjszínei hasonlóak az előző verzióhoz. Itt van két óra, amelyet a svájci gyártmányú Ronda 515 hajt, dátum funkcióval. Mindkét modell perforált bőrszíjjal ellátott óra. Stílusukkal autóipari jelleget közvetítenek, többek között az Atlantic TimeRoy 70362.41.59 tengerészkék színben és a fekete változat Atlantic 70362.41.69. A kronográf változatok az Atlantic TimeRoy CS Chrono kollekció, amelyet a Ronda 5021.D Swiss Made óramű hajt. A vásárlóra van bízva, hogy melyik stílusban szeretné megvásárolni az órát. Az Atlantic 70462.41.69 bőrszíjjal ellátott változatok és az acél szíjjal ellátott modellek, köztük a 70467.45.39 sárgaaranyból készült Atlantic CS Chrono óra. 70467.41.59 ezüstszínű modellek tengerészkék számlapon és 70467.41.69 fekete számlapon. Az eredeti változathoz hasonlóan a CS Chrono modell számlapját tachimetrikus skála veszi körül. Mind a 6 óra kiválóan áttervezett dizájnt képvisel a kortárs formális és alkalmi stílushoz.

Atlantic Timeroy és Atlantic Timeroy CS Chrono 2023 órák


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.