Az Alpina Watches 140. évfordulója alkalmából az Alpiner Extreme szokatlan kaliberrel tiszteleg az Alpiner Extreme előtt

Híres

Az Alpina Watches 140. évfordulója alkalmából az Alpiner Extreme szokatlan kaliberrel tiszteleg az Alpiner Extreme előtt

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

20 április 2023

Az Alpina márka a 140. évfordulóját ünneplő, rangos svájci Watches and Wonders vásár egyik kiállítója volt. Az esemény során az Alpina megtisztelte egyik bemutatósorozatát, az Alpiner Extreme Automatic és az Alpiner Extreme Regulator Automatic modelleket, amelyek mindegyike 888 darabos limitált példányszámban készült.

  • Az Alpina 2022-ben újraindította az Alpiner sorozatot. A 2023-as Watches and Wonders során bemutatta az ikonikus kollekció következő részét.
  • Újdonság a ritka Regulator mechanizmus, amely három különböző indexen jelzi az időt.
  • Valamennyi modell dizájnja a svájci hegyek havas csúcsait szimbolizáló részleteket tartalmaz.
  • Az órákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra.

Mi újság az Alpina Alpiner sorozatban?

A fő újdonság az acél szíj használata három modellnél. A korábbi bevezetésről a cikkben írtunk. Így lett az AL-525FWT4AE6 utódja az Alpina AL-525G4AE6B és AL-525TB4AE6B órák. A Watches and Wonders kiállításon tündöklő Alpiner Extreme Regulator Automatic mutatós újdonsága egy ritka összeállítás új változatának - az AL-650 Automatic Regulator kalibernek- az alkalmazása. Az Alpina valószínűleg az egyik utolsó cég, amely még gyártja.

Salon Alpina svájci gyártású órák és csodák

Regulátor az Alpiner Extreme sorozatban Regulator Automatic

A Regulátor azt jelenti, hogy minden egyes, egy adott mutatóhoz rendelt skála más-más érték leolvasását teszi lehetővé. Így egy nagyon jellegzetes, három számlálóból álló elrendezést alkalmaznak: egy óramutatót a 10 óránál lévő segédtárcsán, egy másodpercmutatót a 6 óránál lévő segédtárcsán és egy percmutatót, amely a fő percmutatón keresztül működik. Ez az elrendezés valójában nagyon intuitív és könnyen kezelhető, és formája nemcsak magában az óra viselőjében kelt nagy kíváncsiságot. Különösen a leolvasás gyorsasága miatt értékelik. A jobbról balra történő leolvasás a perceket és az órákat pillanatnyi sebességgel mutatja, míg a fel-le leolvasás a másodpercekkel együtt a pontos perceket is jelzi. Ezt az AL-650 kaliber ( 28 800 fordulat/óra) biztosítja. Az Alpiner Extreme Automatic háromszelepes változatai az AL-525 kaliberű (28 800 fordulat/óra) órát használják. Az automata mindkét változata 38 órás járástartalékkal rendelkezik - ez elegendő ahhoz, hogy hegycsúcsokra induljon.

Alpiner Extreme Regulator automata számlapos óra

Havas hegycsúcsok megörökítve az Alpina Alpiner részletességgel

AzAlpina órák megtartották az Alpiner Extreme vonal jellegzetességét a számlapon: egy háromszög alakú motívumot, amely a cég logójából merít ihletet, utalva a havas hegycsúcsokra. A részletet az Alpiner Extreme változaton a másodpercmutató ellensúlyán is alkalmazta, amit már más Alpina Alpiner órákról is ismerünk. Mind a regulátoros, mind a hárommutatós változaton az összes órajelet applikálták, és a mutatókhoz hasonlóan fehér lumineszcens bevonattal töltötték fel. Az acél tok, a mutatók és a másodpercmutató polírozott felületűek. A 3 óránál lévő korona a könnyű fogás érdekében bordázott gumibetéttel van ellátva. A boríték mérete mindkét változatban 41 mm x 42,5 mm, a vízállóság pedig 20 ATM.

Óra Alpiner Extreme Automatic 2023 változat


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.