A velencei érme története - a Venezianico márka vizuálisan látványos projektje

Venezianico

A velencei érme története - a Venezianico márka vizuálisan látványos projektje

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

17 január 2024

A Venezianico márka újabb látványos modellt mutatott be a Redentore sorozatból. Ezt az órát a Piazza San Marco téren található "Osella" érme ihlette. Története 360 évre nyúlik vissza, a 107. velencei dózse uralkodásáig. Nézzük meg, hogyan néz ki vizuálisan és technikailag a Venezianico legújabb dizájnja.

"Osella" - az egyedi érme, amely a Venezianico Redentore Historia Temporis óra alapját képezi

A szóban forgó 107. velencei dózse Marcantonio Giustinian volt, aki 1684 és 1688 között uralkodott. A pestisjárvány határozott kezeléséről vált híressé, az egészségügyi intézkedések és a karantén mellett érvelve. A művészetek pártfogója is volt, hozzájárulva Velence kulturális örökségéhez. A Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 óra egyedi számlapja a fent említett "Osella" érméből merít ihletet, amelyet a dohai uralkodása éveiben vertek. Az elnevezés a finom ízükről híres nőstény kacsák dialektikus elnevezésére utal, amelyek a velencei dózsa által évente felajánlott hagyományos ajándék részét képezték. A későbbi időkben, amikor a vadak beszerzése nehézzé vált, "Osella" érméket vertek, hogy megőrizzék a gesztus eredeti jelentését.

Venezianico Redentore Historia Temporis

A Venezianico Redentore Historia Temporis óra egyedi számlapjának kézműves készítési folyamata

A Venezianico márka kétségtelenül nem kímélte a fáradságot, hogy megalkossa a kivételes időmérő egyedi formatervét. A számlap elkészítéséhez digitalizáltak egy 18. századi érmét, amelynek alakját egy edzett acélból készült szerszámra vitték át, amely lehetővé tette, hogy a pénzverési technikával sárgaréz nyersdarabokat nyerjenek. Ezután ásványi olajokat alkalmaztak az öregedési hatás elérése érdekében. Ez a bonyolult kézműves eljárás az antik érmék öregedését utánozza, így az óra kielégítő és magával ragadó megjelenést kap. Annak érdekében, hogy ne zavarja a számlapon/érmén látható képet, az indexek használatáról lemondtak. Ehelyett a számlapot tükröződésmentesített zafírüveg védi.

Venezianico Redentore Historia Temporis a csuklón

A Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 óra szíja a múlt és a jelen közötti megbonthatatlan köteléket képviseli. Antik bőrből készült, amely kézműves restaurálási eljáráson megy keresztül, amelynek során természetes adalékanyagokat használnak a puhaság visszaállításához, miközben megőrzik a bőrön felhalmozódott gyűrődéseket és tökéletlenségeket.

heveder Venezianico Redentore Historia Temporis

Venezianico Redentore Historia Temporis - tisztelgés a velencei történelem előtt

A Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 óra csavaros hátlapján kivételesen sok érdekes részletet helyeztek el, a legfelül a Redentore Historia Temporis feliratot, amely a velencei pénzérmék előtt tiszteleg. A számlapon/monetten látható részleteket alább ismertetjük, amelyek a Velencei Köztársaság őrangyala, a város szíve, azaz a Szent Márk tér, és a Galera, a velenceiek ikonikus hajója. A Redentore vonalas órán, mint mindig, a Basilica Del Redentore-ra való utalások is megtalálhatók. Ezúttal a boríték formája utal e templom lekerekített boltozatára. A modell 10 ATM-ig vízálló. Működésének pontosságát a japán Seiko NH35A automata szerkezetnek köszönheti, amely 24 ékköves, 41 órás járástartalékkal rendelkezik. A Venezianico Redentore Historia Temporis SET 1221520-SET változat is kapható, amely kiegészítő karpereccel érkezik.

Venezianico Redentore Historia Temporis fedelet


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.