Okosóra karácsonyi ajándéknak - mit válasszunk?

Tanács

Okosóra karácsonyi ajándéknak - mit válasszunk?

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

08 december 2022

Mindenki tudja, hogy a karácsonyi ajándékok keresése kihívást jelenthet, méghozzá nagy kihívást. Mit adjunk a 21. században azoknak, akiknek gyakran "mindenük megvan"? Nagyszerű ötlet a technológiai újítások, köztük az okosórák. Vagy talán mindig is feltételezte, hogy ilyen elektronikus órát választ ajándékba? Fedezd fel az idei karácsonyi okosóra-ajánlásokat!

Okosórák karácsonyi ajándéknak - ajándék mindenkinek!

Nemcsak az okosórák - közismertebb nevükön az okosórák - ismertsége, hanem maguknak az eszközöknek a minősége és funkcionalitása is évről évre növekszik. Manapság már nemcsak olyan óriásoktól, mint a Samsung vagy az Apple, hanem nagyon jó alternatívákat is találunk a piacon, mint a Garmin, a Suunto, a Coros, a Huawei vagy olcsóbb ajánlatok: Marea és Rubicon. Miért válnak egyre népszerűbbé az okosórák?

Azokosóra nem csak a sportoláshoz nagyszerű társ - számolja a lépéseket, az elégetett kalóriákat, a megtett távolságot, vagy méri az edzés pulzusszámát és az oxigénplafont. Amióta az okosórák megjelentek a piacon, a gyártók folyamatosan arra törekednek, hogy készülékeik a mindennapok nélkülözhetetlen részévé is váljanak. Így megjelentek a boltokban olyan modellek, amelyek a számítógépek és az okosórák kis keresztezései. A beléjük épített lehetőségeknek köszönhetően saját időjárás-állomásod lehet az elkövetkező napokra, sms üzenetet küldhetsz egy nem fogadott hívásra, zenét hallgathatsz, beírhatsz egy feladatot a naptáradba vagy fizethetsz anélkül, hogy hozzáérnél a boltban. Ha még mindig kételkedik - vannak I.C.E. gombokkal ellátott okosórák, a test oxigénszintjét mérő modellek, és olyanok is, amelyek azonnal üzenetet küldenek a listán szereplő kontaktoknak, ha hirtelen megváltozik a tulajdonos helyzete (jó szabadalom az időseknek!). Íme néhány javaslatom a közelgő karácsonyra!

Fossil okosórák

Női okosóra, vagy praktikus és elegáns - Marea Lady

Anői okosórák a női felhasználók által velük szemben támasztott igények miatt egyedülálló termékcsaládot alkotnak. Itt a funkcionalitás mellett az okosórák egyik legfontosabb jellemzője a design. Az utóbbi idők vitathatatlan királya a Marea márka, különösen a Marea Lady modellt szeretik. A női okosórák tulajdonosai a számukra legfontosabb funkciók között említik az üzenetekről és hívásokról szóló értesítéseket, a zene vezérlésének lehetőségét, az alvásfigyelőt, a nap folyamán végzett tevékenység - megtett lépések, elégetett kalóriák- nyomon követésének képességét, valamint az óra gyors feltöltésének lehetőségét és sok más praktikus funkciót. Ez a modell egyszerre bizonyul elegánsnak és sportosnak - könnyen cserélhető szíjcsere-rendszerrel és mellékelt hálós karkötővel rendelkezik. Az óra burkolata tömör rozsdamentes acélból készült, és a Marea Lady kollekcióban számos színváltozat létezik. Az okosóra beleolvad a ruhákba és a nadrágokba, inkább egy menő kiegészítő, mint egy sportos elektronikus eszköz. Ez a tökéletes női okosóra karácsonyra, ráadásul remek áron.

Marea Lady okosórák

Kültéri GPS óra hosszú élettartamú akkumulátorral - Suunto a kalandot kedvelő ajándékhoz

A másik feled meghódítja a csúcsokat? Szeret mászni, kajakozni, úszni, futni, vagy esetleg csak rendszeresen űz különböző sportokat, és csak a bevált eszközöket értékeli? Van egy javaslatunk! A Suunto 9 Peak Pro sorozat talán nem szigorúan egy okosóra, de ez egy nagyon fejlett sportóra, tele funkciók és technológiák sokaságával! A lehető legnagyobb pontosságot kínálja - kiváló GPS műholdas rendszerek útvonal-navigációval, útvonaltervezéssel, POI-kkal, beépített terep-, topográfiai és műholdas térképekkel, iránytűvel, magasságmérővel, időjárással, amelyek mindegyike még hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a szabadtéri kalandokat. A Suunto 9 Peak Pro sorozat számos beépített sportmóddal, valamint fejlett edzésfunkciókkal rendelkezik a pulzusszám, a helyreállítás és a terhelés tekintetében. A figyelemre méltó jellemzők közé tartozik a hosszú élettartamú akkumulátor, amely GPS edzésmódban akár 300 órát, idő módban pedig 30 napot is kibír. A Peak 9 sorozat a modelltől függően üvegszálas tokkal és acél lünettával ellátott változatokban kapható, mint például a Suunto 9 Peak Pro All Black, vagy a még könnyebb és robusztusabb Suunto 9 Peak Pro Titanium Sand sportóra titán lünettával.

Suunto 9 Peak Pro órák

Férfi és női okosórák - kiváló minőségű Coros APEX órák

A Coros márka egy másik óriás, amely nemzetközi szinten egyre nagyobb teret nyer. A robusztus, jól felszerelt, hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkező okosórák nagyszerű ajándékválasztás lesznek egy olyan férfi számára, aki szereti a sportot, a természetet és az utazást. A Coros Apex okosórák sorozata multisport órák intelligens edzésmutatókkal, barométerrel és GPS-szel, útvonal-navigációval, figyelmeztetésekkel, helymeghatározási paraméterekkel. A Coros EvoLab funkció felelős azért, hogy átfogó képet alkosson az edzésedről, számolja a regenerálódási időt, méri az edzésterhelést, és nagyszerűen együttműködik a testeddel, hogy még jobb teljesítményt nyújts. Az okosórákat nagyon jól megtervezett szerkezet és olyan megoldások jellemzik, amelyek javítják a készülék használatát különböző körülmények között. Itt a boríték oldalán található digitális számlapra utalunk , amely lehetővé teszi, hogy szabadon mozoghasson az óra felületén. Az alkatrészek választéka a jól ismert márkákkal - Suunto vagy Garmin- egyenrangú. A Coros APEX Premium változatok titán és acél megerősítésű keretet, valamint zafírüveget tartalmaznak. Érdemes megjegyezni, hogy a Coros női megfelelőket is gyárt, kisebb borítékkal, így jó választás lehet ajándékba egy női partner számára is.

Coros okosórák

Ideje a fitnesznek, vagy a Polar Ignite 3 okosórának

Egészséges testben, egészséges lélekben! A fitnesz a sport olyan területe, amely sok nő életének szerves részét képezi - a pilates, a jóga, a kardió, a streching, valamint az összes csoportos óra nagyon jó eredményei és remek hangulata miatt ostromolják. Ami sok nőnek hiányzik a teljes boldogsághoz, az egy fitnesz-okosóra, amely nemcsak nyomon követi a fejlődést, hanem motiválja is őket a folytatásra. Az aktív nőknek szánt ajándék kategóriában a teljes Polar Ignite sorozatot ajánljuk, különös tekintettel a legújabb Polar Ignite 3-ra. Ez figyeli az alvást, az aktivitást és a pulzusszámot, és a testre és az életmódra szabott személyes tippeket ad. Az éjszakai pihenés utáni regenerálódási állapot elemzését az Éjszakai feltöltés™ funkció biztosítja, és a SleepWise™ megmondja, hogy a pihenés hogyan befolyásolja a napközbeni aktivitását. Az egészséges pihenés után ideje edzeni! A Polar Ignite 3 több mint 150 sportágat kínál dedikált hangutasítással edzés közben. Az intelligens FitSpark® alkalmazás a fittség alapján elemzett edzésjavaslatokat emel ki. Természetesen a GPS indításhoz való visszatérés funkcióval is rendelkezésre áll. A Polar Ignite okosórák sorozatában megtalálhatóak a Serene™ légzőgyakorlatok, amelyek kiválóan alkalmasak a stressz csökkentésére, és egész napos aktivitásmérés is rendelkezésre áll, beleértve a pulzusszámot, a lépéseket vagy az elégetett kalóriákat. A Series 3-mal szembeni előnye a könnyen leolvasható 1,28 hüvelykes AMOLED kijelző.

Polar Ignite 3 fitness okosóra

Smartwatch gyerekeknek - jó ajándékötlet?

A közelmúltig a gyermekeknek szánt karácsonyi ajándékok közül a tablet, az okostelefon vagy a játékkonzol volt a legnépszerűbb. Ma a gyermekek okosórái állnak a népszerűség csúcsán. Miért? Mi van ebben a kis eszközben, ami miatt olyan sok gyerek szeretne egyet? A gyermeknek szánt okosóra kiváló ajándék, amely mind a címzettnek, mind a szülőnek tetszeni fog. Ez pedig azoknak az érdekes megoldásoknak köszönhető, amelyeket többek között a Garett márka ilyen típusú készülékeiben találhatunk. Ezek közé tartoznak:

  • a beépített GPS-modulnak köszönhetően a nyomon követés lehetősége
  • a SIM-kártya foglalatnak köszönhetően a SIM-kártya foglalatnak köszönhetően agyermeket az órán keresztül isfel lehet hívni.
  • SOS gomb - szükség esetén a szülő értesítést kap a telefonján.
  • vízszigetelés - a megfelelő vízszigetelés megvédi a készüléket a véletlen nedvesedéstől és a készülék károsodásától

Ehhez adjunk hozzá egy dedikált okostelefon-alkalmazást, amelynek köszönhetően megváltoztathatjuk és személyre szabhatjuk gyermekeink okosóráját - tárcsát, beállításokat, csengőhangokat. Mindez nagyon jó fényt vet a Garettre!

Garett gyerekek okosórák

Válassza ki a tökéletes okosórát karácsonyra még ma!

A karácsony már csak egy karnyújtásnyira van, ezért ne késlekedjen, és válasszon még ma egy okosórát szeretteinek. Kínálatunk bővelkedik számos gyönyörű és funkcionális modellben, amelyek nagyszerű ajándékötletek. Az ajándékötlet már megvan, már csak meg kell valósítanod, szépen becsomagolnod, és nézni, ahogy szeretteid szeme csillog!


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.