Montjuic órák - a motorsport DNS és a nagyszerű design ötvözése

Montjuic

Montjuic órák - a motorsport DNS és a nagyszerű design ötvözése

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

17 október 2023

A Montjuic - we are racing egy új óramárka, amely egyedülálló koncepcióval rendelkezik, és komplexumok nélkül debütál az órapiacon. A Barcelonából származó gyártó a motorsport által inspirált órákat készít. Az órák minden egyes eleme jelzi, hogy a márka DNS-e a motorsportból származik. Hogyan született ez a karakteres márka?

Montjuic - órák a motorsport szerelmeseinek

Apa és fia, Resendo Rabat és Tendu Rabat több mint húsz éve tevékenykedik az óraiparban Spanyolországban olyan márkák forgalmazójaként, mint a Vostok Europe, az U-Boat és a Porsche Design. Családjukhoz tartozik egy exkluzív butiklánc is, amelynek portfóliójában többek között a Rolex, az IWC és a Breguet is megtalálható. A férfiak már régóta tervezték, hogy saját óramárkát dobnak piacra, de a döntő lökést, hogy a terveket tettekre váltsák, Eduardo Mendeza adta 2019-ben. Ő egy motorsportban jártas ember, aki 30 évet töltött életéből azzal, hogy versenyjárműveket épített, többek között az olasz MV Agusta motorkerékpár-márkát. A Rabat család számára sem volt idegen a téma, hiszen ők maguk is versenyeztek autó- és motorkerékpár-versenyeken, jelentős sikerekkel.

montjuic rally versenyző

Mendeza viszont, mint kiderült, mindig is arról álmodott, hogy létrehozza saját, sportos ihletésű óramárkáját, de hiányzott a szakemberek támogatása. Könnyen elképzelhető, hogy Resendo és Tendu Rabat, valamint Eduardo Mendeza közös szenvedélyének ötvözése eredményezte a Montjuic, egy motorsport ihlette márka létrehozását. Neve az azonos nevű barcelonai dombon húzódó legendás versenypálya nevéből származik. Ezen a pályán 1932 és 1986 között különböző rangú versenyeket rendeztek. A pálya adott otthont a Spanyol Nagydíjnak, Lella Lombardia itt lett az első nő, aki pontot szerzett a Forma-1-es világbajnoki tabellán, és 24 órás motorversenyeket is rendeztek itt.

montjuic óra a járművezető csuklóján

A motorsport szelleme a Montjuic órákban

A márkának jelenleg 3 fő vonala van: Speed Mecaquartz, Speed GMT és Speed Chrono. Borításuk szaténozott rozsdamentes acélból készül, vagy PVD-festéssel feketére festett, autódugattyúra emlékeztető formájú. A boríték jól formázott, hogy kényelmesen üljön a csuklón. Az órákhoz gumi- vagy szilikonszíjakat adnak, amelyeket gyorscsapos rendszerrel szerelnek fel. A számlapra a Montjuic pálya útvonala van gravírozva, a korona pedig úgy van kialakítva, hogy egy sebességváltóra hasonlítson. Mindegyik modell mindkét oldalán tükröződésmentesített zafírüveggel van ellátva, a mutatók pedig Super-LumiNova vegyülettel vannak bevonva. Az órák érdekes színösszeállítással is rendelkeznek. A fekete mellett a kollekciókban a versenycsapatokra jellemző színek is megjelennek: Ferrari-vörös, Williams-kék, McLaren-csapat narancssárga vagy Martini-csíkok. Ott van még az intenzív brit zöld és a bahreini pálya színei is.

óra montjuic számlap ferrari piros

Nem csak a Montjuic óra. Praktikus csomagolás és extra szíj minden modellhez

A Speed GMT sorozat óráinak kivételével, amelyek Ronda kvarcművel működnek, a többi modell japán mecaquartz óraművel van felszerelve. Ezek a mechanikus mutatós szerkezetek simaságának és a kvarcórák precíz járásának kombinációját kínálják. A modellek figyelemre méltó csomagolással is rendelkeznek. A kartondobozban egy üzemanyag-szállító tartályra emlékeztető acélhordó található, amelybe az órát helyezik. Ez praktikus megoldás, hiszen ez a csomagolás később az óra szállítóeszközeként is szolgálhat. Emellett egy puha, a márka logójával ellátott kendő is jár hozzá az óra tisztításához. A Speed GMT sorozat kivételével minden órához egy kiegészítő szilikonszíj tartozik, amely színében az adott modell számlapjára utal.

montjuic csomagolás

Montjuic a MOMO DESIGN-nal együttműködve

A márka legújabb projektje az olasz MOMO DESIGN formatervező céggel való együttműködés, amelynek eredménye a Momodesign termékcsalád. Ezeknek az óráknak a számlapja szénszálból készült, és színük és elrendezésük megkülönbözteti őket a többi Montjuic modelltől. Az órák három számlapos és kronográf változatban kaphatók. Választható acél vagy fekete PVD bevonatú borítás.

montjuic momodesign

Dinamikus dizájn a Montjuic órák motorsportos származásával

A Montjuic - We Are Racing egy új, egyedi koncepcióval rendelkező óramárka, amely nemrég debütált az órapiacon. A barcelonai székhelyű gyártó a motorsport által inspirált Montjuic órákat készít, és ezt kétségtelenül szenvedéllyel és elkötelezettséggel teszi, ami az órák kifinomult dizájnjában is tükröződik. Minden részük jelzi, hogy a márka DNS-e a motorsportból ered. Ezek a modellek biztosan elnyerik a motorsport rajongók és a dinamikus, sportos óradizájn kedvelőinek tetszését.

montjuic british green


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.