Kivételes svájci formatervezés és a legjobb anyagok. Ismerje meg az Inventic órákat!

Inventic

Kivételes svájci formatervezés és a legjobb anyagok. Ismerje meg az Inventic órákat!

Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.

04 január 2023

Az Inventic egy svájci márka, amelyet 1915-ben Eduard Kummer alapított. Az 1970-es évekig a Leleményes órák az Atlantic egyik órakollekciójaként készültek. 2022-ben az Inventic márka önálló márkaként tért vissza a piacra. Mi különbözteti meg a többi svájci óra közül? Melyik sorozat a legérdekesebb? Ezekre és más kérdésekre is választ találsz ebben a cikkben!

Inventic egy 100 éves hagyományokkal rendelkező márka

Az Inventic márka eredete több mint 100 évre nyúlik vissza. A márkát 1915-ben a már említett Eduard Kummer hozta létre, és maga a márka a Fabrique d'Horlogerie Ed. Kummer SA, székhelye Bettlach, Svájc. Az Inventic a későbbiekben Atlantic-gyűjteményként működött. Mint kiderült, a vállalat Ed. Kummer az Inventic mellett több mint 100 különböző márkát jegyeztetett be. Nem tudni azonban, hogy ezek közül hányat használtak fel aktívan alkatrészek vagy teljes órák gyártására. Az azonban ismert, hogy az Inventic órák gyártása az 1940-es évektől az 1970-es évekig tartott. A több márka egyidejű ismertségének kiépítése problémásnak bizonyult, ezért az 1970-es években úgy döntöttek, hogy a gyártást kizárólag az Atlantic logó alatt folytatják. Ezzel szemben 2022-ben az Atlantic úgy döntött, hogy az Inventicet külön márkaként, külön árszegmensben újraindítja. Mi jellemzi az Inventic időmérőket?

Inventic, egy megfizethető svájci márka

A márka órái a Swiss Made címkét viselik, ami azt jelenti, hogy csúcsminőségűek, kézzel összeszereltek és itt, Svájcban kerülnek minőségellenőrzésre. Ez az elnevezés azt is garantálja, hogy az óra óraműve svájci gyártmány, és hogy magát az órát is ebben az országban szerelték össze. A márka az Atlantic régóta meglévő szakértelmére támaszkodik, amely garantálja a minőséget, a tapasztalatot és a karórák készítésének szenvedélyét. Az órák svájci eredete tehát kétségtelenül a legmagasabb minőséget garantálja, miközben megfizethetőek maradnak. Ennek oka, hogy az Inventic márka kollekciójában a modellek széles skálája megtalálható, mind a design, mind az ár tekintetében pontosan. A márka három termékcsaládot kínál, amelyeket különböző stílusok és árszegmensek jellemeznek. Hogyan néznek ki a különböző Inventic kollekciók?

Leleményes órák

Pilóta, búvár vagy talán klasszikus? A három Inventic óralánc

Minden órát svájci gyártású eredet, kiváló minőségű alkatrészek és a komplikációk széles választéka jellemez. Mindezek mellett az órák praktikusak is - a K1 ásványi üvegnek és a magas, akár 20 ATM-es vízállósági besorolásnak köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy az órával a csuklóján búvárkodjon bú várlégző nélkül. Természetesen a hölgyek és az urak számára is van választék a modellekből.

Classic line - klasszikus és aviátor stílusú órák

A kollekció modelljeit klasszikus design jellemzi, amely tökéletesen illik az elegáns alkalmi megjelenéshez, az öltönyhöz vagy egyszerűen a mindennapi öltözékhez. A férfi órák esetében a boríték átmérője 40 mm, míg a hölgyeké 32 mm. A termékcsalád középpontjában a svájci Ronda kvarcmű áll. A modellek vízállósága 3 ATM. A Classic vonal magában foglalja az Urban Gent és Urban Lady kollekciókat, amelyek bőr, barna és fekete szíjjal, valamint acél karpánttal kaphatók. Ezek minimalista, de jól olvasható kialakításban vannak fenntartva. Az órák jellemzője a függőlegesen csiszolt felületű számlap, amelyet arab vonalas indexek egészítenek ki. A számlapok három klasszikus színben kaphatók: fehér, fekete és kék. A Classic vonalhoz tartozik a City Gent és a City Lady kollekció is, amelyek kialakításukban a repülős órákra emlékeztetnek. Könnyen leolvasható fehér, fekete és szürke színű számlapokkal rendelkeznek, így az órák mind a mindennapi viselethez, mind a hivatalosabb alkalmakra alkalmasak. A kollekció két modellje fekete és barna bőrszíjjal készül, amelyek a krokodilbőr textúráját utánozzák. A harmadik változat rozsdamentes acélból készült karkötővel rendelkezik. Valamennyi modell a svájci Ronda 515 óraművön alapul.

Inventic Urban

Trend line - búvárok és ékszerórák hölgyeknek

A Trend kollekciót kissé merészebb dizájn jellemzi. A csiszolt és polírozott felületek érdekes kombinációi uralkodnak itt. A modellek rendkívül ellenálló K1 ásványi üveggel vannak ellátva, amely egyesíti az ásványi és a zafírüveg tulajdonságait. Az órák a Ronda svájci gyártmányú óraszerkezeten alapulnak. A termékcsalád az Active Gent és Active Gent 02 kollekciókból áll. Az órákat a klasszikus stílus jellemzi városi környezetben. Rozsdamentes acél borítékkal rendelkeznek, polírozott hordóval és csiszolt fülekkel. A számlapok radiális vágással vannak ellátva, ami a felületen olyan mintázatot hoz létre, amely a fényben úgy tűnik, hogy "szétterül" a számlapon. A modellek lineáris indexekkel rendelkeznek, az Active Gent kollekció esetében lumineszcens bevonattal. Az órák bőrszíjjal és acél karkötővel is kaphatók. A Trend termékcsaládban is van egy kiváló ajánlat azoknak a nőknek, akik egy klasszikus óra mellé ékszer-kiegészítőt keresnek. A City Lady 02 kollekció a válasz: az órák számlapján a percmutatók helyett 8 kristály van elhelyezve. A 36 mm-es burkolat rozsdamentes acélból készült. A modellek kétféle színű rozsdamentes acél szíjjal és fekete, krokodilbőr textúrájú bőrszíjjal kaphatók. A Trend termékcsalád órái között búvárórák is találhatók, amelyek 10 ATM vízállósággal rendelkeznek. Ezeket a búvárórákat nagyon világos, lumineszkáló bevonatú mutatók és indexek jellemzik, a Diver 02 kollekció esetében pedig egy forgó lünetta, gravírozott, lumineszkáló bevonatú búvárskálával. Ez a modell a búvárórák alapvető funkcionalitását kínálja a mindennapi viselethez ideális praktikummal és stílusban. A Trend termékcsaládot az Urban Gent 02 kollekció egészíti ki, amelyet rendkívül jól olvasható számlap jellemez. Ez az arab és a lineáris indexek kombinációjának, valamint a lumineszcens bevonat alkalmazásának köszönhető. Az órák 42 mm átmérőjű burkolata csiszolt felületet kapott, így az összkép matt. A kollekció két modellt tartalmaz puha bőrszíjon, varrással a széleken és acél szíjjal.

Invicta Urban Diver

Prémium vonal - high-end órák azoknak, akik funkcionális megoldásokat keresnek.

APremium a legigényesebbek számára készült termékcsalád. Ide tartoznak a kronográf órák, a kompresszoros órák és a GMT funkcióval ellátott órák. Mindegyik a legmagasabb minőségű anyagokból készült - ezeknek az óráknak a vízállósága 20 ATM. A termékcsalád középpontjában a svájci Ronda óramű áll. A Prémium termékcsaládba tartozik az Active Aqua kollekció, ezek kompresszoros modellek. Jellemző rájuk a búvárórákból eredő borítás. A név az EPSA 1960-as években szabadalmaztatott Super-Compressor megoldására utal, ahol a víznyomás a burkolat további víz alatti lezárását szolgálta. A viselő számára ez a kialakítás azt jelentette, hogy az üveg alá egy forgó lünettát helyeztek, és 2 óránál egy koronát tettek hozzá a jelzések működtetéséhez. Bár ma már nem minden burkolat használ EPSA-megoldásokat, maga a kompresszor kialakítása ikonikussá és felismerhetővé vált. Az Active Aqua kollekcióban négy számlapszín áll rendelkezésre: kék, zöld, narancssárga és fekete. Az Active Chrono sorozatot viszont a jellegzetesen sportos dizájn jellemzi. A kollekció modelljei kronográf és tachymeter funkcióval vannak felszerelve. Nagyon funkcionális ajánlat, különösen a gyakran utazók számára, az Active Aero GMT kollekció. A GMT (Greenwich Mean Time) órák olyan modellek, amelyek GMT funkcióval vannak felszerelve, amely lehetővé teszi az idő leolvasását különböző időzónákból. Az ilyen típusú órákat leggyakrabban pilóták, üzletemberek vagy gyakran utazók használják. A GMT-modullal felszerelt órák lehetővé teszik az idő kényelmes leolvasását, függetlenül attól, hogy Ön melyik időzónában tartózkodik. Egy ilyen funkcióval rendelkező óra rendkívüli kényelmet jelent a felhasználó számára, hiszen például Lengyelországból Ausztráliába repülve mindkét időzónában nyomon követhetjük az időt. Ebben a kollekcióban három modell van, ezek 42 mm átmérőjű borítással rendelkeznek, amely csiszolt, és a gyűrűje fényesre van fényezve. A modellek vízállósága 20 ATM. A borítón egy csavaros korona található, amely tökéletes befejező elem ebben a vízállósági osztályban, valamint egy forgó betét a számlap körül, amely lehetővé teszi az időzónák leolvasását.

Inventic Active Aero

Inventic órák kaphatók a Watch Shopban

Miután megismerte az Inventic széles választékát, már csak ki kell választania az Ön igényeinek leginkább megfelelő modellt. A Classic, Trend és Premium kollekciók a eorak.hu webáruházban. Melyik modell egészíti ki legjobban az Ön stílusát?


Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.