Férfi órák holdfázisokkal. Javaslatunk

TOP

Férfi órák holdfázisokkal. Javaslatunk

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

17 július 2023

A holdfázisjelzők az egyik legizgalmasabb óra komplikációk közé tartoznak. Az időméréshez és az életritmusoknak a holdciklushoz és annak egyes fázisaihoz való igazításához kapcsolódik, az éjszakai égbolt gondos megfigyelése alapján. Számos neves óragyártó márka az e funkció iránti növekvő érdeklődés miatt nemcsak praktikus, hanem a képzeletet is megmozgató órákat tervez holdfázis-jelzővel. Hogyan működik a holdfázis komplikáció? Hogyan lehet leolvasni róla a szükséges információkat? Melyik holdfázis funkcióval ellátott órát érdemes választani? Tudja meg most a következő cikkből!

 
 

Mi az a holdfázisjelző?

A holdfázisfunkcióval ellátott óra nem más, mint egy olyan óra, amely a szerkezet komplikációjával van felszerelve, amely jelzi a Hold aktuális fázisát. Érdemes megjegyezni, hogy ez nem egy új technológia. A ciklus követésére és az éjszakai égbolt megfigyelésére szolgáló eszközök már az ókorban is ismertek voltak. A legkorábbi példa erre a típusra a görög Antiküthéra volt, a Naprendszer kézzel hajtott modellje, amely lehetővé tette az égitestek helyzetének nyomon követését.

 

Aerowatch férfi karóra holdfázisokkal

 

Egészen a 18. századig külön mérőműszereket használtak a Hold fázisainak meghatározására. Ekkor kezdtek megjelenni az első csillagászati órák a fent említett mutatóval, de elsősorban a katedrálisok és templomok berendezésének részeként. Csak a 20. században, a karórák megjelenése után kezdték el az óragyártók ezt a funkciót beépíteni az órák alapvető komplikációiba.

 

Mi különbözteti meg a holdfázis funkcióval ellátott órákat?

Aholdfázisjelző kétségtelenül egyedi funkció, amely gyakran felhívja magára a figyelmet és gyönyörű részleteivel szemet gyönyörködtető. Az óragyártók egymást felülmúlva látványos díszítéseket és bonyolult díszítéseket készítenek, amelyek az éjszakai égbolt egy darabját reprodukálják a számlapon. Mindeközben nem lehet figyelmen kívül hagyni a legfontosabb kérdést sem, nevezetesen egy ilyen megoldás praktikusságát.

 

Hogyan működik a holdfázis funkció?

Egy teljes holdciklus pontosan 29 nap, 12 óra, 44 perc és 2,8 másodpercig tart, és az órán található holdfázisjelző segítségével egyrészt nyomon követhető a ciklus és annak hossza, másrészt például egy felhős éjszakán képet kaphatunk a ciklus aktuális fázisáról. Az órában használt mechanizmustól függően a mutató a Hold aktuális fázisának megfelelően mozog, legyen az újhold, első negyed, telihold vagy utolsó negyed. Következésképpen a fázis leolvasása rendkívül egyszerű, mivel a számlapon megjelenő grafikus forma a Föld természetes műholdjának aktuális megjelenését adja vissza.

 

Férfi epic Ouvre D'Art óra holdfázisokkal

 

Férfi órák holdfázisokkal - top javaslat

Miután tudjuk, hogy mi az óra holdfázisjelző funkciója, és mi az, ami megkülönbözteti azt, ideje áttérni a holdfázisokkal ellátott férfi karórák javaslatára!

 

Valósághű holdfázisjelző és férfi Schaumburg MooN Meteorit óra

Az első javaslat az igazi gyűjtők és a csúcskategóriás óragyártás szerelmesei számára az exkluzív férfi Schaumburg MooN Meteorit automata SCH-MNME óra, amely a presztízs, a kézművesség és a mestermű szinonimája. A modell látványos holdfázis funkciójával nyűgöz le, nemcsak a komplikációjelzés pontossága és precizitása tekintetében (egy teljes ciklus 29,52 napig tart, és az eltérés mindössze 24 óra 122,5 év alatt!), hanem egyedülálló dizájnjával és e funkció bemutatásának puszta rendkívüli koncepciójával is.

 

Egy MooN órát a csuklóján hordani olyan, mintha a világegyetem egy darabját viselné a kezén. Ennek a komplikációnak az előterében maga a Hold valósághű ábrázolása áll, annak szerkezetével együtt, sőt még a rá eső földi árnyék szimulációja is, figyelembe véve az északi és a déli féltekét. Mi több, e fényképes motívum hátterét maga a számlap adja, gyönyörű Widmanstätte-mintával, amely a Mars és a Jupiter közötti aszteroidaövből származó aszteroida töredékéből készült.

 

Schaumburg MooN Meteorit férfi karóra holdfázisokkal

 

MeisterSinger Lunascope férfi karóra - innovatív design és a holdfázisok egyedisége

A sorban tovább haladva érdemes megemlíteni a MeisterSinger Lunascope Automatic LS908_SG03 férfi karórát. Ez a többszörösen díjazott modell (iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019, German Design Award 2020) az innovatív dizájn szemléletéért az MS Luna automata szerkezet mesteri kialakításával nyűgöz le, a márka által kifejlesztett eredeti holdfázis modullal. Ezt a módosított és rendkívül precíz kalibert úgy finomhangolták, hogy csak 122 évente van szükség fáziskorrekcióra!

 

A pontosság egy dolog, de egy ilyen komplikáció megjelenése egy másik. Ezen a Lunascope órán van mire akasztani a szemünket. A számlap tetején található maga a mutató, amely a Hold fotografikus ábrázolását mutatja a csillagos éjszakai égbolton. A valósághűséget tovább fokozza az elegáns, napfényben pompázó sötétkék számlap.

 

MeisterSinger Lunascope férfi karóra holdfázisokkal

 

A csillagos égbolt szépsége - az Epos Oeuvre D'Art Big Moon férfi karóra

Aholdfázisjelző gyakran ad lehetőséget a prémium márkáknak arra, hogy bemutassák órakészítői képességeiket, művészi és kézműves tudásukat. Ennek a mesteri művészetnek a példája a svájci prémiummárka Epos Oeuvre D'Art Big Moon Automatic Limited Edition 3440.322.20.14.25 férfi órája. Lenyűgöző, inspiráló és látványos, ez a modell egy javaslat a saját mennyország egy darabjára.

 

A főszerepet itt a gyönyörű sötétkék napsugaras számlap játssza, amely egy millió csillaggal tarkított éjszakai égboltot imitál. Ami az égboltra irányítja a figyelmet, az az aránytalanul nagy és valósághűnek tűnő hold, amely a rendhagyó holdfázis funkció része. A komplikáció egy eredeti Epos Big Moon Modification, amelyet az Epos órásmesterek fejlesztettek ki a díszes Sellita SW300 / ETA 2892 automata felhúzású mechanikus óramű alapján (attól függően).

 

Epos Ouvre D'art Big Moon férfi karóra holdfázisokkal a csuklón

 

Aerowatch Les Grandes Classiques - öltönyös sikk és a holdfázisok praktikussága

Ezzel azonban még nincs vége a listánknak. Az utolsó 5. ajánlat az Aerowatch Les Grandes Classiques Moon Phase 78990-AA01 svájci férfi öltönyóra, amely kifinomult megjelenéssel rendelkezik. A hagyományos, üzleties kialakítású modellt a bőrszíj és a számlap sötétszürke színösszeállítása különbözteti meg. Ahogy egy klasszikus stílusú prémium órához illik, a praktikus funkciók - kronográf, dátum és holdfázisjelző - sem hiányozhatnak. Ez utóbbi egyszerű és visszafogott formájával tűnik ki, amely megfelelő választás azoknak, akik időtlen és jól szabott órát keresnek.

 

Aerowatch Les Grande Classique férfi karóra holdfázisokkal

 

Férfi órák holdfázis funkcióval - fedezze fel a széles körű kollekciót!

Ha érdeklik a holdfázis funkcióval ellátott órák, akkor mindenképpen nézzen szét webáruházunkban! Ott prémium luxusmárkák megfizethető és gyűjthető modelljeinek széles választékát találja! Válaszd a holdfázis kijelzővel ellátott férfi órák egyediségét, órakészítői kézművességét és szépségét!


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.