A Sternglas Hamburg Argo óra mostantól a várva várt automata változatban!

Sternglas

A Sternglas Hamburg Argo óra mostantól a várva várt automata változatban!

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

14 február 2024

A Sternglas márka meghallgatta azon vásárlók elvárásait, akik értékelték a Hamburg Argo Limited Edition órát, de szerették volna az óra színes számlapját a csuklójukon látni, de automata változatban. Ez vezetett a Hamburg Automatic Limited Edition Argo 1999 darabra limitált példányszámban történő bemutatásához, amely karpereccel és bőrszíjjal is kapható lesz.

Az Aranygyapjú nyomában - Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo óra

A Sternglas órák Argo sorozatának különleges kiadása az ősi "Argo Navis" csillagképnek köszönheti a nevét. A görög mitológiában az Argo annak a hajónak a neve, amelyet Argosz épített Iaszón, az argonauták vezetője számára, akik együtt indultak a legendás Aranygyapjú keresésére. A mitológia szerint Athéné oltalma alatt az utazóknak sikerült sikeresen befejezniük az útjukat, és hajójuk a csillagok közé került. Az ő képmása van gondosan bevésve az óra csavaros hátlapjára. Ezenkívül az óra egyedi korlátozási száma is szerepel rajta.

 Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo fedél

A Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo számlapján a vitorlázás inspirációja.

A Hamburg modell, ahogy a gyártó is elismeri, a Sternglas márka szülővárosa előtt tiszteleg. A számlapját viszont a vitorlázás során használt navigációs eszközök ihlették. Zöld közepét kék, tengerészkék és narancssárga színű szaggatott vonalak veszik körül. A szélső kör az arab számok formájában megjelenő percmutatókkal kék színű. A hónap napját jelző dátumablak a 6 órai pozíció magasságában helyezkedik el. Az óra- és percmutató piros, a hosszúkás másodpercmutató pedig sárga színű, piros nyílheggyel. A modell elnyerte az iF Design Award 2023 díjat.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Elegáns SuperSlim karperec vagy bőrszíj a Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo órán.

A számlapot a kedvezőtlen külső hatásoktól domború zafírüveg védi, kettős tükröződésgátló bevonattal. A számlap alatt található az óra szíve, amely ebben az esetben a Miyota 8215 automata szerkezet, amelyet ez a japán cég 1977 óta gyárt. Azóta az óra világában robusztusnak és megbízhatónak bizonyult. A szerkezet 21 ékköves és 42 órás járástartalékkal rendelkezik. A Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-VI11 óra elegáns bőrszíjjal van ellátva. A Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-ME08 viszont SuperSlim rozsdamentes acél szíjjal rendelkezik. Az órák gyorscserélő rendszerrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a szíj egyszerű cseréjét szerszámok használata nélkül.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo automata karpánton


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.