Az U-BOAT lenyűgöző új termékei - Classico 45 Tungsteno és Capsule Automatic Limited Edition

U-Boat

Az U-BOAT lenyűgöző új termékei - Classico 45 Tungsteno és Capsule Automatic Limited Edition

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

09 február 2024

Az olasz U-BOAT márka két lenyűgöző új termékkel indította a 2024-es évet. Az egyik a Classico vonal legújabb iterációja 45 milliméteres burkolattal, volfrám lünettával és szabadalmaztatott korona kioldó rendszerrel. Az óra három változatban lesz kapható. A második bevezetés a Capsule modell új változata, amely már régóta népszerű egyedi kialakítása és méretei (50 milliméter) miatt. A modellek öt, limitált példányszámú változatban lesznek kaphatók.

Az U-BOAT Classico 45 Tungsteno óra ereje

Az U-BOAT Classico 45 Tungsteno óra annyira grandiózus, hogy aligha nevezhető hétköznapi kiegészítőnek. Ez egy figyelemre méltó kiegészítő, amely ötvözi a fém erejét az elegáns dizájnnal. Ha már a fémről beszélünk, a figyelmet mindenekelőtt a volfrámból, a világ legkeményebb féméből készült lünettára kell felhívni. A lünetta egy 45 milliméter hosszú, AISI 316L rozsdamentes acélból készült, szatinált felületű borításon helyezkedik el. A számlapot komplikációk egészítik ki: a havi dátum, a napi idő és a kronográf.

u-boat Classico 45 Tungsteno bézs

A lineáris és arab számjegyes indexek és mutatók Super-LumiNova lumineszcens bevonattal vannak ellátva. A számlapot tükröződésmentesített zafírüveg védi a kedvezőtlen külső hatásoktól. Három Classico 45 Tungsteno modell közül lehet választani, különböző számlapszínekkel: bézs (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9568), zöld (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9581) és fekete (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9567). Az óra a MOVELOCK-kal is fel van szerelve, a szabadalmaztatott korona kioldó rendszerrel, amely az U-BOAT márkánál megszokott módon a bal oldalon található.

U-BOAT Classico 45 Tungsteno zöld

A modell középpontjában a Selita SW500 automata óramű áll, amely az U-BOAT szabványok szerint személyre szabott - a márka logójával díszített, személyre szabott rotorral. A kronográf szerkezetet 25 ékszer támogatja, és 62 órás járástartalékkal rendelkezik. Az óra vízállósága 10 ATM, a vízzáróságot pedig a 7 csavaros, csavaros hátlap növeli, amelynek U alakú nyílásán keresztül a szerkezetet lehet megfigyelni. Az egészet kiváló minőségű bőrszíj egészíti ki, viaszolt pamut varrással, amelyet toszkán kézművesek varrtak.

U-BOAT Classico 45 Tungsteno fekete

A víz alatti gépek szelleme ihlette az U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition megalkotását.

Az U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition a steampunk esztétika köré szerveződik, és többek között Jules Verne regényeinek víz alatti gépei szolgáltak inspirációként a design megalkotásakor. A négy modellből 200 darabra limitált példányszámban készül. Kettő közülük bézs színű számlapot és 45 milliméteres (U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8809) vagy 50 milliméteres (U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8807) borítékméretet kapott. A fekete számlapos változatok a U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8808 45 milliméteres borítékmérettel és az U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8806 50 milliméteres borítékmérettel.

U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition

A mindössze 90 darabra limitált U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition 8805 modell borítása nem AISI 316L rozsdamentes acélból vagy PVD bevonatú acélból készült, mint a többi modellé, hanem titánium gradáció 5 borítással. Minden változat körbefutó zafír oldalsó üveggel rendelkezik. Ezenkívül a titánium modell rendelkezik a nyári időszámításhoz tartozó segédmutatóval, amellyel a termékcsalád többi változata nem rendelkezik. Az órák számlapjai három egymásra helyezett fém számlapból állnak, amelyeken egy kivágott, látható lyuk van a koronakar számára. A hónap napjának dátumát, valamint indexeket és arab számokat tartalmaznak, amelyek csiszolt fémből készültek és Super-LumiNova-val vannak kitöltve, akárcsak a fémmutatók. A számlapot domború zafírüveg borítja, amely kívülről fényvisszaverődésgátló bevonattal van ellátva.

U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition fekete és kék színben

Az óra koronája szabadalmaztatott kioldórendszerrel - MOVELOCK - rendelkezik. A csavaros hátlapot egy 1930-as batysphere (víz alatti megfigyelésre használt acél gömb alakú kapszula) lézergravírozása díszíti. Ezen kívül egy plakett található a korlátozási számmal. A 10 ATM vízállósági besorolás lehetővé teszi a felszíni úszást az órával a csuklón. Az új U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition modellek egy 26 ékköves, 41 órás járástartalékkal rendelkező SW 200 Sellita automata óraművel vannak felszerelve. Az órák lézervágott szíjjal rendelkeznek, amelyet kézzel készítettek borjúbőrből, és hagyományos kézműves technikák szerint dolgoztak fel.

U-BOAT Capsule Automatic Limited Edition fedél


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.