A Swatch a legendás Blancpain-nal együttműködve. Merüljön el az óceánok színes világában

Swatch

A Swatch a legendás Blancpain-nal együttműködve. Merüljön el az óceánok színes világában

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

08 szeptember 2023

A Swatch márka úgy döntött, hogy felidéz egy svájci óragyártó ikont: a Blancpain Fifty Fathoms-t. Ez a rendkívüli modell 70 évvel ezelőtt készült, és forradalmasította az iparágat azzal, hogy az első búvároknak szánt óra lett. A címet mindenképpen megérdemelte, mivel egy búvár tervezte, és amikor piacra került, azonnal professzionális időmérő eszközként vált ismertté. A búvárkodás úttörői és tengerészek világszerte megbíztak benne.

  • A Swatch stílusa tisztelgés az ikonikus Blancpain Fifty Fathoms búvárdalóra előtt.
  • A Bioceramic Scuba Fifty Fathoms kollekció öt színes modellből áll.
  • Mindegyik az öt óceán egyikére utal.
  • Tudjon meg többet az órákról a blogunkon.

Tisztelgés egy legenda előtt - öt új Swatch óramodell

A Swatch legújabb együttműködése egy ikonikus óra előtt tiszteleg. Ennek részeként a gyártó öt új modellt mutat be. A Bioceramic Scuba Fifty Fathoms kollekció név szerint a Swatch Scuba óraláncára utal. A legújabb kollekció órái rendelkeznek mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek a Blancpain Fifty Fathoms-t is jellemezték, nevezetesen a magas szintű vízállóság, az olvashatóság, a mechanikus szerkezet, a forgó lünetta és az antimágnesesség. A vonal 5 modellből áll, amelyek neve az óceánokra utal. A sorozat a Jeges-tenger, a Csendes-óceán, az Atlanti-óceán, az Indiai-óceán és az Antarktiszi-óceán modelleket foglalja magában.

Csendes-óceán Swatch

Innovatív Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms modellek SISTEM 51 mechanikus csigával és antimágnesességgel.

A Bioceramic Scuba Fifty Fathoms vízálló a ma már meglehetősen szokatlan 91 méteres mélységig. Ez egy bólintás a Blacncpain felé - a Fifty Fathoms név az angolszász fathomra, a mélység történelmi tengerészeti mértékegységére utal. Ötven öl 91 méterrel egyenlő. A legújabb kollekció modelljei a SISTEM 51-gyel vannak felszerelve , az első és egyetlen mechanikus óraművel, amely teljesen automatikus gyártásban készül. A szerkezet a nevét a gyártása során felhasznált 51 alkatrészről kapta. A járástartalék 90 óra. A Nivachron™ egyensúlyi rugónak köszönhetően az órák antimágnesesek.

 Indiai-óceán Swatch

Merüljön el az óceánok világában - Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms órák egyedi tengeri állatmotívumokkal.

Mind az öt óceán mélyén élő rendkívüli és színes állatokat ábrázolnak az egyes órák átlátszó fedele alatt. Ezek digitális nyomtatás formájában vannak ábrázolva az ingán, amely lehetővé teszi, hogy az óra automatikusan felhúzódjon a csukló mozgása által. A Jeges-tenger modell egy nudibranch csigát ábrázol, amelyet lágy és finom formák jellemeznek. A Pacific Ocean a Chromodoris Kuiteri csigát ábrázolja - ragyogó, mint a nap, az óceán meleg és tiszta vizét idézve. Az Atlanti-óceán viszont a Glaucus Atlanticus mély gránátvörös színben, amely a zord tengerekhez társul. Az Indiai-óceán órán ábrázolt Nembrotha Kubaryana a korallszínek lenyűgöző mélységével serkenti a képzeletet. Az Antarktiszi-óceánon viszont a Tritoniella Belli, amely a jeges sarki vizek titokzatosságára és varázsára utal.

Antarktiszi óceán Swatch

Swatch Bioceramic Scuba Fifty Fathoms órák inspiráló feliratokkal

Az összes óra Bioceramic anyagból készült, amely ⅔ kerámiából és ⅓ bioalapú anyagból áll. A borítékok NATO szíjakkal kombinálódnak, amelyek a tengerből kihalászott, újrahasznosított halászhálókból készülnek. A számlap és a korona a Blancpain X Swatch logókon osztozik. . A Swatch hátlapján olyan inspiráló szlogenek olvashatók, mint a Passion For Diving, Licence To Explore, Ocean Breath, Protect What You Love és Immerse Yourself.

Jeges-tenger

A Swatch órák történelmi referenciái a Bioceramic Scuba Fifty Fathoms kollekcióból.

A Jeges-tenger modell számlapján egy különleges szimbólum látható - három szélmalomra emlékeztető piros levél sárga alapon, melyeket egy fehér kereszt keresztez. Alatta a "No Radiations" felirat olvasható. Ez egy utalás az 1960-as évekből származó, búvárok számára tervezett órákra, amelyek ugyanezt a feliratot viselték, hogy hangsúlyozzák, hogy nem tartalmaznak rádiumot. Ezek később keresett gyűjtői modellekké váltak, és ma a Fifty Fanthoms örökség részét képezik. Az Antarctic Ocean modell viszont vízzel érintkező kijelzővel rendelkezik. A Blancpain 1954 óta ezt a funkciót egyes modelljeihez a búvárklubok és katonai egységek számára adta hozzá. A 6 óránál található érzékelő biztosítja, hogy az óra vízállóságát nem befolyásolta a korábbi búvár általi használat. Az érzékelő színének megváltozása jelzi a nedvesség jelenlétét. A Swatch legújabb kollekciójának minden modellje csak nagyon korlátozottan érhető el.

Swatch Atlanti-óceán


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.