A legújabb Tissot Chemin des Tourelles óra a nőnek és a férfinak [REVIEW]

Tissot

A legújabb Tissot Chemin des Tourelles óra a nőnek és a férfinak [REVIEW]

Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.

11 május 2023

Sokáig nem volt ismert, hogy Svájc az órákért áll, és egy utazás az óragyártás e bölcsőjében az egyik legizgalmasabb kaland lehet. Szóval mit szólsz hozzá? Készen állsz arra, hogy elindulj az ismeretlenbe? Ha igen, csukja be a szemét. Képzelje el a tökéletes órát. Olyan tiszta tökéletességet, amely kifejezi az igazi hagyományos svájci kézműves mesterséget. És ott állsz a kis hegyi faluban, Le Locle-ban, a Tissot központjához vezető történelmi Chemin des Tourelles utcán, és felfedezed a Tissot Chemin des Tourelles órák időtlen klasszikusát és egy kivételes újdonságot - a Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 női órát!

Új! A Tissot Chemin des Tourelles óra új megjelenésben!

A Tissot márkáról még hosszasan lehetne beszélni, az újabb és újabb ötleteket és fejlesztéseket dicsérve. De mit is lehetne még írni a legújabb Chemin de Tourelles Powermatic 80 T139.207.11.031.00 óra leírásakor, amely modell és eszménykép a maga nemében? Kiderül, hogy igenis lehet. A képeket elnézve az óra egyszerűen hétköznapinak tűnik, sok más hasonló stílusú modellre emlékeztet. De vigyázat: a látszat csalóka lehet! Mennyibe kerül? Én magam is rájöttem :)

Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 női karóra felülvizsgálata
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 férfi karóra felülvizsgálata

Azonban nem ez a lényeg. Olyan apróságokat mutatok meg a Tissot T139.207.11.031.00 óráról, amelyek személyesen engem megfogtak, és amelyektől a te szíved is biztosan megdobban. Az urak számára megfelelő választás lenne még egy iker modell is - a Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 óra T139.807.11.061.00. Na és? Elkezdhetjük?

Luxus, precizitás, kézművesség, mint az új Tissot Chemin des Tourelles óra definíciója.

Először is, a Tissot T139.207.11.11.031.00 női óra és a Tissot T139.807.11.11.061.00 férfi óra egy nemzetközi bestseller kollekció része, amely a svájci manufaktúra tekintélyes örökségének valódi szépségét mutatja meg egyszerű dizájnban. A márka mélyen gyökerező DNS-ének krémjét - luxus, precizitás, kézművesség - mutatja be.

Másodszor, a legújabb Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 a hagyományos óragyártás kvintesszenciális példája és egy ikonikus esztétika, amely újragondolt kifinomult dizájnnal hívja fel magára a figyelmet. Ez a felfrissített stílus azt jelentette, hogy a modell szó szerint mindenhová elkísért - sétákra, randevúkra, munkába, színházba és moziba járáskor.

Tissot Chemin des Tourelles, avagy báj, csillogás és svájci minőség egyben.

ATissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 T139.207.11.031.00 női karóra - látszólag olyan egyszerű, nem feltűnő, mégis teljesen elrabolta a szívemet. Mi volt az első benyomásom róla? Hihetetlenül könnyű volt, és ezért nem volt feltűnő, ami miatt nagyon ragaszkodtam hozzá. Csak akkor éreztem a hiányát a csuklómon, amikor le kellett vennem éjszakára. Akkor valóban az volt a benyomásom, hogy a kezem egyszerűen csupasz, köznyelven szólva. Őszinte leszek, elképesztő érzés.

Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 női karóra
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 férfi karóra

Ráadásul a sokoldalú és hihetetlenül üde ezüst színe azt jelentette, hogy nem kellett azon aggódnom, hogy passzol-e a kedvenc blúzomhoz, ruhámhoz vagy ékszerkészletemhez. Igen, tudom, hogy sokak számára ez úgy hangozhat, mintha a nyilvánvalót ismételgetném. De nem az.

A Tissot Chemin des Tourelles óra és a gazdag minimalizmus.

Az órák, különösen a valóban nagyon jó minőségű órák szerelmeseként megerősíthetem, hogy a legújabb Tissot T139.207.11.031.00 női karóra, amelyet egy történelmi sorozat részeként terveztek, a svájci óragyártás kivételes gyöngyszeme, amelyről órákig tudnék beszélni.

A legpozitívabb érzést bennem nem is annyira a karcsú és finom formájú tok, hanem a finoman csillogó és finoman domború számlap váltotta ki. Csodálatos árnyalata és csillogó ezüstös hatása a sugárzóan sugárzó napsugármetszetnek köszönhető (a megfelelő férfi Tissot T139.807.11.061.00 modell szürke árnyalatot mutat). A klasszikus eleganciát a minimalista fazettált indexek hangsúlyozzák, amelyek diszkréten visszaverik a fényt.

Női Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 karóra számlap és zafírüveg
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 férfi karóra csuklón, közelkép a számlapról

A hagyományos designt kiegészítik mind a hosszúkás háromszög alakú Dauphine mutatói, mind a standard információk - a márka logója a cég alapításának dátumával, a kollekció neve és az alkalmazott szerkezet típusa.

Előnyt jelent természetesen a kemény és domború zafírkristályüveg, belső tükröződésmentesítő bevonattal. Éppen ennek az üvegtípusnak a használata javítja az idő olvashatóságát. Még erős napsütésben sem tükröződik, így még a dátumot sem lehet leolvasni.

A Tissot Chemin des Tourelles karóra a legkiválóbb prémium anyagok és a kényelem jegyében.

Maga a számlap, bármilyen gyönyörű, gyönyörű és lélegzetelállító is, nem elég. Az is fontos, hogy az óra hogyan hordható, és mindenekelőtt, hogy kényelmes-e. Mindez a felhasznált anyagtól és a karcsú, áramvonalas kialakítástól függ. És a Tissot Chemin des Tourelles-ben mindkettőt megtalálja: a nagyon jó minőségű prémium anyagokat és a karcsú, korszerűsített tokot.

Női karóra Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 konstrukció
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 build férfi karóra

A 34 mm átmérőjű burkolat és a láncszemes karperec gyártásához kiváló minőségű, ezüstözött 316L rozsdamentes acélt használtak. Ennek a karkötőnek az előnyei többek között a viselési kényelem és a könnyű rögzítés a kétgombos pillangócsatnak köszönhetően. Ez pedig biztosítja, hogy az óra a csuklón maradjon, még akkor is, ha véletlenül meglazítják és leoldják.

Ez azonban még nem minden. Mind a kerek borítás, mind magának a karkötőnek a kivitelezése figyelemre méltó. A tok csillogását és előkelőségét a fényesre polírozott és mattra csiszolt egyes alkatrészek is hangsúlyozzák. Lehetne ennél jobb? Természetesen lehet!

Női Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 csatos karóra
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 boríték férfi karóra

A Tissot Chemin des Tourelles-ben található ultraprecíz Powermatic 80 óramű.

Ehhez vetünk egy pillantást a tok belsejébe, ennek a svájci remekműnek a rendkívül precíz mechanikus szívébe. A középpontjában az egyik legfinomabb és ultraprecíz automata felhúzású Powermatic 80.111 óramű található, amely a Tissot szakképzett órásmestereinek mesteri képességei előtt tiszteleg.

A Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 női karóra üvegezett hátlapja és Powermatic 80 óraműve
A Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 férfi karóra üvegezett hátlapja és Powermatic 80 óraműve.

Személy szerint megerősíthetem, hogy nem csalódtam a járás simaságában. Ehhez jönnek még a Powermatic 80-as szerkezet olyan előnyei, mint:

  • a nagyon nagy és lenyűgöző 80 órás járástartalék (3 nap folyamatos működés);
  • a magas szintű pontosság +/- 5 s/d - ez a teljesítmény közel áll a COSC követelményeihez,
  • antimágneses, ütés- és hőmérsékletálló a Nivachron™ egyensúlyi rugónak köszönhetően;
  • kiegészítő dátumkomplikáció - a dátumablak a 6 óránál található,
  • lehetőség a mechanizmus működésének megfigyelésére az üvegezett hátlapon keresztül.
Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 karóra készlet
Pudełko z zegarkiem A Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 női karóra üvegezett hátlapja és Powermatic 80 óraműve

Kövesse a saját útját az új Tissot Chemin des Tourelles órával!

Összességében a Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 T139.207.11.031.00 női karóra a hagyományos és kiváló svájci órakészítést mutatja be. A nagyra becsült kollekció új dizájnja az időtlen stílus és a történelmi kézművesség kedvelőinek fiatalabb generációja számára visszavágó.

A Tissot Chemin des Tourelles Powermatic 80 karóra ideális időmérő bármilyen csuklóhoz, bármilyen életstílushoz: ne várjon, és fedezze fel saját Chemin des Tourelles karóráját a Tissot-tól most!


Emma Takács

A női elegáns órák és ékszerek gyűjtése (és az ezekről szóló írások) mellett tanácsadói vállalkozását is vezeti. Vidám személyiség, aki mindig ott van, hogy tanácsot és segítséget nyújtson. Magánemberként anyuka és a finom sushi készítésének szerelmese.