Venezianico kronográf - kézművesség és elegancia a Seiko NE86 által hajtva

Venezianico

Venezianico kronográf - kézművesség és elegancia a Seiko NE86 által hajtva

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

10 november 2022

A Venezianico egy fiatal olasz márka, amely világszerte meghódítja a vásárlók szívét. A Venezianico órákat a kivételes formatervezés, valamint a legmagasabb minőségű automata szerkezetek jellemzik. Jelenleg a gyártó egy korszerű Seiko NE86 mechanizmus alapján működő kronográffal büszkélkedhet.

Precíz és modern Seiko NE86 mechanizmus az új Venezianico órákban

Első kronográfjának megalkotásakor a Venezianico márka az egyik legjobb Seiko NE86/8R46-os szerkezetre támaszkodott. Rendkívüli precizitásával tűnik ki. Összeszereléséért a legtapasztaltabb órásmesterek felelősek. Mi különbözteti meg ezt a mechanizmust a többitől?

seiko ne86 kronográf szerkezet

Először is, van egy oszlopkerék és egy függőleges tengelykapcsoló. Ez a megoldás a legpontosabb kronográfokra jellemző. Ez kiküszöböli az úgynevezett "ugró kéz" problémáját is. A szerkezet minden egyes oszlopát kézzel készítik el, így felületei tökéletesen simák.

seiko ne86 kronográf mechanizmus

Másodszor, a hajszálrugó egyedi anyagból készült. Mi ez? A Seiko a Tohoku Egyetem Anyagkutató Intézetével együttműködve fejlesztette ki a SPRON-t, egy speciális kobalt-nikkel ötvözetet. Miben különbözik? Rugalmasabb, tartósabb, valamint hő- és korrózióállóbb. Ezenkívül ez egy antimágneses anyag, ami pozitív hatással van a mozgás pontosságára.

óra márka venezianico bocintoro 40 kronográf férfi modell

Egyesek a Seiko NE86 óraművet a Valjoux 7750 néven ismertebb ETA 7750 mechanizmussal hasonlítják össze. Hasonló teljesítményük ellenére például a készítés ideje elválasztja őket egymástól. 1974 versus 2014 - miért fontos ez? A Seiko a legmodernebb technológiát alkalmazta, így a szerkezet nemcsak rendkívül pontos, hanem megfizethető is. A Seiko NE86/8R46 vékonyabb és kisebb átmérőjű, ami hatással van a boríték méretére és vastagságára. Ezenkívül kevésbé zajos. A kétirányú töltőrendszer itt fontos szerepet játszik. Ennek köszönhetően a rotor nem forog szabadon, ami kiküszöböli a rezgéseket.

A kronográf varázsa - hogyan működik?

Mi az a kronográf? A legegyszerűbben fogalmazva, ez egy olyan kiegészítő funkció az órán, amely lehetővé teszi a pontos mérések elvégzését. Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja a megfelelő gombot, amely a boríték oldalán található. A méréseket külön erre a célra szolgáló számlapokon olvassa le, és ezek a kronográfok védjegyei.

férfi kronográf karóra venezianico bocintoro 40

Leggyakrabban egy további tárcsát helyeznek el a tárcsán a másodpercek számlálására. A bonyolultabb szerkezetek két vagy három részmutatóval vannak felszerelve, amelyek századokat és tizedeket számolnak. A kronográf komplikáció különösen hasznos a sportolók számára, de manapság már dekoratív funkcióval is rendelkezik, amely vizuálisan gazdagítja az óra alap számlapját.

férfi karóra márka venezianico bocintoro 40

Bucintoro - az első kronográf a Venezianicótól

A Venezianico első kronográfja a pontosság, az elegancia és a kifinomultság szinonimája. Ez a megtestesítője annak, amit a helyiek velenceiségnek neveznek. Ez az egyik legfontosabb és legfontosabb projekt a márka 2022-es portfóliójában, ezért az első Venezianico Bucintoro kronográf a Genova, a Velencei Köztársaság államfőjének, a Serenissima Genova csodálatos történelmi gályájának van szentelve. Ez a hajó nyitotta meg a történelmi jelentőségű regattát. Velencében a legjobb velencei evezősök vettek részt rajta.


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.