Újdonság a svájci márkától! A Swatch Art Journey 2023 óra kollekció!

Swatch

Újdonság a svájci márkától! A Swatch Art Journey 2023 óra kollekció!

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

10 április 2023

Készülj fel az újdonságokra! 2023-ban jelenik meg a Swatch Art Journey csodálatos órakollekciója, amely a világ festészetének nagy mesterei előtt tiszteleg. Indulj el egy egyedülállóan lenyűgöző utazásra a művészet világában. Fedezd fel a leghíresebb remekművek új értelmezéseit, amelyek generációkat inspiráltak és mozgatnak meg. A Swatch ismét elhozza a legszebb műalkotásokat a mindennapokba és természetesen a csuklódra.

Újdonság! Fedezze fel a Swatch Art Journey 2023 óra kollekciót!

A Swatch márka évek óta ismert az óragyártás kreatív és szokatlan megközelítéséről. Ezt példázza a művészet világa iránti szenvedélye és szeretete. Ez 1985 óta számos híres művészekkel, tervezőkkel, építészekkel, múzeumokkal vagy kulturális intézményekkel való együttműködésben nyilvánul meg. A Swatch valamennyi művészeti projektjében a művészet áthatja az órák világát, színes színekkel, svájci precizitással és szokatlan ötletekkel gyönyörködtetve.

Lány a Swatch Nascita Di Venere by Sandro Botticelli órával a Le Gallerie degli Uffizi múzeumban

A Swatch& Art egy inspiráló időmérő kollekció, amely a világ leghíresebb múzeumaiban, többek között az amszterdami Rijksmuseumban, a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban és a párizsi Centre Pompidou-ban található világ legnagyobb festményein keresztül vezeti el viselőjét egy utazásra.

Most a svájci órák művészi sorozata a legújabb Swatch Art Journey sorozattal bővül! A márka a MoMA, a Magritte, a Louvre Abu Dhabi és a Le Gallerie Degli Uffizi partnereivel együtt kalandozásra visz minket a művészettörténet különböző állomásain keresztül, bemutatva a korlátlan kreatív lehetőségeket Botticellitől Lichtensteinig.

Swatch x MoMA pop art óra kollekció

Az utazás a Swatch Art Journey 2023-mal a New York-i MoMA-ban, azaz a Museum of Modern Artban kezdődik. Ott találkozik a modernitás, a tudomány és a formák kreatív megközelítése korunk művészetének határain. Ezt a perspektívát testesíti meg a Swatch x MoMA legújabb kollekciója.

Ez a megújult együttműködés két órát eredményezett, amelyekkel az amerikai pop art legenda, Roy Lichtenstein 100. születésnapját ünnepeljük. Műveinek monokróm és karikatúraszerű stílusát a két órán, a Swatch MoMA Girl by Roy Lichtenstein SUOZ352 és a Swatch MoMA Reverie by Roy Lichtenstein SO28Z117 órán csodálhatjuk meg. Mindkét modell az 1963-as "Girl" és az 1965-ös "Reverie" című ikonikus festmények reprodukciója.

Swatch MoMA Girl és Reverie by Roy Lichtenstein órák

Az első , SUOZ352 referenciájú modell egy szőke nőt ábrázol, akinek megigéző mosolya az óra számlapjának középpontjában áll. Ezt egészíti ki a matt kék háttér, amely a boríték és a szíj egységes színe. A tokjukon ugyanez az ismétlődő nyomtatás látható, egy aeroszolos doboz kiegészítő grafikájával.

A MoMA-val való együttműködés eredménye a második Swatch SO28Z117 óra is, amely viszont egy másik Lichtenstein "Reverie" című, jazz ihlette művére utal. Itt is egy lányarcot ábrázoló nyomat található a számlap közepén. Szőke haja megfelel a matt szíjnak és a hozzá illő kanáriszínű borítéknak. A pop-art stílust egy rajzfilmlufi formájú hurok egészíti ki, rajta a híres szöveggel: "A dallam kísérti álmélkodásomat".

Swatch x Magritte jazz órasorozat

Ezzel a zenei és dzsesszes érintéssel ideje New Yorkból Brüsszelbe, pontosabban a Magritte Múzeumba költözni. A Swatch egy belga nonprofit alapítvánnyal közösen meghívja viselőit, hogy René Magritte festő szürrealista világát fedezzék fel születésének 125. évfordulója alkalmából. Ennek örömére a Swatch olyan órákat készített, amelyek Magritte leghíresebb festményeit - az 1929-es "La Trahison Des Images" és az 1964-es "Le Fils de l'Homme" című képeket - ábrázolják. Szimbolikus, álomszerű esztétikájukat, valamint humoros iróniájukat két tematikus óra örökíti meg.

Az első, a Swatch La Trahison Des Images by René Magritte SO29Z124 óra a 'Képek árulása' című művet ábrázolja. Ez egy többszínű számlapra van nyomtatva egy álomkép formájában. Ezt egészítik ki a világos színű szíjon található feliratok: "Ceci est une Swatch" és az eredeti ikonikus mondat: "Ceci n'est pas une pipe" (fordításban: "Ez nem egy pipa, ez egy Swatch.").

Swatch órák Le Fils de l'Homme és La Trahison Des Images by René Magritte

Az SO29Z124 modellnek megfelel egy másik oneirikus Swatch óra, a Le Fils de l'Homme by René Magritte SUOZ350. Ez a híres szürrealista dadaista egy másik festményét ábrázolja, melynek címe: "Az ember fia". Ez egy önarckép, amelyen egy férfi látható, aki csavarkalapot visel, és egy zöld alma eltakarja az arcát. A motívumot úgy helyezték el, hogy az zökkenőmentesen ráfolyik a borítékra és a gumiszalagra, és így egy összefüggő egészet alkot. A felirat természetesen nem maradhatott el: "Ceci est une Swatch avec une pomme" (fordításban: "Ez egy Swatch óra egy almával"), tréfásan utalva a festő idézetére A képek árulásából - "Ceci n'est pas une pipe".

A SwatchLe Fils de l'Homme by René Magritte óra SwatchPAY funkcióval is kapható! A SwatchPAY The Surreal Pay funkcióról van szó! SVIZ103-5400!

2 az 1-ben, a művészi Swatch x Louvre Abu Dhabi óra

A Swatch márka utazása folytatódik. Ezúttal az egyik legmodernebb múzeumba, a Louvre Abu Dhabiba kalauzolja el viselőit, ötvözve a modernitást a hagyományos iszlám építészettel. Itt található az a két híres mű, amely a Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolable SUOZ351 órát inspirálta.

Nagy örömünkre szolgál, hogy partnerségre léphettünk a Swatch-csal, aminek eredményeképpen a Louvre Abu Dhabi karóra az exkluzív Swatch Art Journey kollekció része lett. A sorozat órái egyedülállóak abban, hogy a világ múzeumainak művei ihlették őket, bemutatva a művészetben rejlő korlátlan lehetőségeket. [...] a Swatch zseniális ötletének köszönhetően együtt új módon mutathatjuk be a művészetet ezeken az egyedi órákon keresztül - így a művészet minden nap közelebb kerül az emberekhez.

Manuel Rabaté, a Louvre Abu Dhabi igazgatója

A Swatch SUOZ351-et a természet ereje ihlette, amelyet két korszakalkotó mester két csodálatos alkotása ábrázol. Az óra előlapját Katsushika Hokusai japán művész 1831-es híres fametszete, a "Kanagawa nagy hulláma" reprodukciója díszíti, amely a művész "Harminchat természetkép" című ikonikus sorozatának része. "A Fuji hegy harminchat látképe". Az előtérben a poroszkék árnyalataiban felhalmozott, habzó hullámok borzalmait csodálhatjuk meg.

Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolable karóra

Ezzel szemben a háttér, vagyis a tok alja az éjszakai égbolt térképét ábrázolja egy "asztrolábiummal". Ezt az egyszerű csillagászati mérőműszert, a technika csodáját 1726 és 1727 között készítette Muhammad ibn Ahmad al-Battűtî. Az asztrolábiumot a hajósok a navigációban használták a csillagok helyzetének kiszámítására az égbolton.

A Swatch Art Journey 2023 továbbra is kölcsönhatásban van a művészettel. A svájci óramárka negyedik együttműködése a legújabb művészeti kollekciója kapcsán a Le Gallerie degli Uffizi galériával való partnerség. Ez a világ egyik legjelentősebb múzeumkomplexuma, amely reneszánsz remekművek, antik szobrok és festmények kiterjedt gyűjteményéről ismert, többek között Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello és Caravaggio műveiről.

Reneszánsz szépség a Swatch x Le Gallerie degli Uffizi óráiban

A Swatchx Le Gallerie degli Uffizi órák lehetővé teszik viselőik és a művészet szerelmesei számára, hogy első kézből tapasztalják meg Sandro Botticelli mester két legkiemelkedőbb művét, a "Vénusz születése" és a "Tavasz" című alkotást, amely a természet és a nőiesség ünnepe.

A Swatch márka a Swatch Nascita Di Venere by Sandro Botticelli GZ360 órában újraértelmezte a "Vénusz születése" című reneszánsz festményt, amely 1486 körül készült. A gyártónak sikerült megragadnia a festmény eredeti textúráját. A mitológiai jelenetet pasztell világoszöld és világoskék színekben reprodukálták, arany akcentusokkal. A pajzsot Zephyr és Aura szélistenek alakjai díszítik, míg az övet Vénusz istennő arca és a hozzá tartozó finom virágmotívum díszíti.

Swatch Nascita Di Venere és Allegoria Della Priomavera Sandro Botticelli órák

A természet szépségét és Botticelli allegorikus tavaszábrázolását mutatja be egy másik Swatch óra, az Allegoria Della Primavera by Sandro Botticelli SUOZ357. Az olasz művész ecsetjéről származó "Allegoria Della Primavera" című festmény a tavaszt allegorikusan ábrázolja a virágzással és a növényzet szeretetével. Mind a reneszánsz mestermű, mind a Swatch SUOZ357 a Flora világába vezeti be a nézőt. A virágok istennőjét több mint 14 növényfaj, köztük ibolya, búzavirág, szamóca, mithra és citrusfélék által körülvéve ábrázolja.

A Swatch Art Journey 2023 premier kollekciója már kapható az Óraházban!

ASwatch Art Journey 2023 óra kollekció premierje 2 részből áll. A Roy Lichtenstein művészeknek szentelt sorozat - Swatch MoMA Girl SUOZ352, Swatch MoMA Reverie SO28Z117 és René Magritte a Swatch La Trahison Des Images SO29Z124 és Swatch Le Fils de l'Homme SUOZ350 - március 16-tól kapható. Másrészt, más órák április 13-tól lesznek kaphatók - a Swatch The Great Wave by Hokusai & Astrolabe SUOZ351, amely Hokusai 'Nagy hullám Kanagawában' című képének energiáját kombinálja az 'Astrolabe' -val, valamint a Sandro Botticelli festményei által inspirált modellek, nevezetesen a Swatch Nascita Di Venere GZ360 és a Swatch Allegoria Della Primavera SUOZ357.

Swatch Art Journey 2023 órák

Lépj be a művészet világába, és fedezd fel a képzelet szépségét és erejét. A svájci Swatch márkával és a MoMA, Magritte, Le Gallerie Degli Uffizi és Louvre Abu Dhabi múzeumokkal együtt fedezze fel a művészet használati és funkcionális arcát!


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.