Újdonság a Frederique Constant-tól - két acélból készült Anniversary Tourbillon változat

Híres

Újdonság a Frederique Constant-tól - két acélból készült Anniversary Tourbillon változat

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

17 május 2023

A Frederique Constant, a márka 35. évfordulója alkalmából készített első limitált kiadású Classic Tourbillon Manufacture rózsaaranyból készült példány sikerét követően két teljesen új Frederique Constant Anniversary Tourbillon változatot mutat be. A modellek 39 milliméteres acél borításúak, kék vagy ezüst színű számlapokkal. Mindkét óra 350 darabra limitált példányszámban lesz kapható.

 • A Frederique Constant 2023-ban ünnepli 35. évfordulóját és a márka által gyártott tourbillon szerkezet 15. évfordulóját.
 • A márka két új, 350 darabra limitált Frederique Constant Anniversary Tourbillon modellt mutat be.
 • Egy ezüst számlapos és egy "éjkék" színű változat is elérhető.
 • A modellek burkolata finomabb, mint a korábbi rózsaarany kiadásé, átmérője 39 mm.
 • Az órákkal kapcsolatos további információkért látogasson el blogunkra.

35 éves a Frederique Constant, és 15 éve, hogy a márka által gyártott első tourbillon-művet bemutatták.

A 2023-as év nem csak a 35. évforduló, a Frederique Constant folytatja az ünneplést két új Classic Tourbillon Manufacture kiadás bemutatásával. Rozsdamentes acélból készülnek, és változatonként 350 darabra vannak limitálva. Az új modellek megtestesítik a Frederique Constant sikerreceptjét, nevezetesen a Swiss Made luxusórák szállítását vonzó áron. A Classic Tourbillon Manufacture acél változata az egyik legvonzóbb ajánlat a piacon, ha az óraműves komplikáció klasszikus dizájnban történő bemutatásáról van szó.

FREDERIQUE_CONSTANT_Tourbillon gyártott

A Frederique Constant Anniversary Tourbillon átgondolt kialakítása

A bemutatott modellek sötétkék és ezüst számlapja kortárs hangulatot kölcsönöz nekik. Az első modell "éjkékként" leírt színű, napsugárral vágott számlapot tartalmaz, amely egy polírozott acél tokba van foglalva, matt kék aligátor bőrszíjjal kombinálva. A második változat ezüstszínű, szintén napsugárcsiszolással díszített számlapot és ugyanilyen kék szíjat tartalmaz. Mindegyik darab egyedi limitációs száma a tourbillon ketrecen található, és a hátlapra is gravírozva van, amelyen keresztül a legjobb svájci stílusban csodálhatjuk meg a mechanizmus bonyolult kidolgozását.

FREDERIQUE_CONSTANT_Tourbillon részlet

A Frederique Constant Anniversary Tourbillon finomabb burkolata és kézzel megmunkált számlapja.

Mindkét modell a legnemesebb óragyártási hagyományok előtt tiszteleg. A márka visszatért a korábbiaknál finomabb, 42 mm-es borítás használatához. Az új modelleken a mérete 39 milliméter, és ez a gyűjtők egyik kedvence. Ez az átmérő tökéletesen működik mind a hölgyek, mind az urak számára. A számlapon minimalista, karcsú, kézzel alkalmazott lineáris indexek találhatók. Ugyanezt a technikát alkalmazzák a szintén kézzel polírozott mutatók esetében is. A "Frederique Constant - Genève" felirat 12 óra körül látható, 6 óránál pedig egy ablak található, amely a tourbillon-nak ad otthont, és amelyen keresztül megcsodálhatjuk e kifinomult mechanizmus működését.

FREDERIQUE_CONSTANT_Tourbillon csukló

A Frederique Constant Anniversary Tourbillon óra műszaki adatai

 • Svájci gyártmányú FC-980 automata óramű, amely 33 ékköves, 38 órás járástartalékkal rendelkezik.
 • Szilikonból készült csigakerék és horgony.
 • Kiváló minőségű, polírozott rozsdamentes acélból készült, 3 részből álló kör alakú burkolat.
 • Karcálló és tükröződésmentes domború zafírüveg.
 • Átlátszó lünetta.
 • Vízálló 5 ATM-ig.
 • Napfényes fényezéssel díszített számlap.
 • Polírozott és kézzel applikált mutatók és indexek.
 • Alligátor bőrszíj.

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.