Suunto 9 Peak Pro vs. Suunto 9 Peak - óra összehasonlítás

Suunto

Suunto 9 Peak Pro vs. Suunto 9 Peak - óra összehasonlítás

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

28 október 2022

Ma a finn Suunto márka két legkelendőbb modelljét vesszük górcső alá. Nézzük meg, miben különböznek és mi jellemzi őket. Csatlakozzon hozzánk a Suunto 9 Peak és a 9 Peak Pro összehasonlítására!

Suunto 9 Peak Pro, a Suunto történetének legerősebb órája

A Suunto 9 Peak Pro közelmúltbeli bevezetése visszhangot keltett a sportórák világában. Ez a rendkívül erős modell nemcsak modern, minimalista kialakításával, hanem továbbfejlesztett funkcionalitásával is lenyűgöz. A 9 Peak verzióhoz képest itt néhány jelentős javulás tapasztalható. Elemezzük, mi változott.

Suunto 9 Peak és Suunto 9 Peak Pro összehasonlítás

Suunto 9 Peak vs. Suunto 9 Peak Pro - a különbségek

Kezdjük azzal, hogy mi van benne. A Suunto 9 Peak Pro új chipkészlettel rendelkezik, míg a 9 Peak változat a korábbi generációkban használt chipkészletet tartalmazza. A gyakorlatban ez gyorsabb és gördülékenyebb felületet jelent. És ezt is továbbfejlesztették. A számjegyek nagyobbak, a színek tisztábbak és a kontraszt erősebb. Az elvégzett változtatások kiváló olvashatóságot, a funkciók gyorsabb elérését és kényelmes kezelhetőséget biztosítanak.

Suunto 9 Peak Pro interfész
Suunto 9 Peak kezelőfelület balra, továbbfejlesztett Suunto 9 Peak Pro kezelőfelület jobbra

Az akkumulátor is frissítésre került. A 9 Peak Pro esetében az akkumulátor 40-200 órát bír ki edzésmódban (a 9 Peakben ez 25-170 óra), normál használat mellett pedig akár 21 napig is kitart (a 9 Peakben 14 napig). Az akkumulátort kétórás edzéshez 10 perc alatt töltheti fel, egy óra alatt pedig teljesen feltöltheti. A Pro változat további két navigációs rendszerrel is bővül. A modell egyszerre akár 32 egyedi műholdhoz is csatlakozhat, ami jelentősen növeli a leolvasás pontosságát.

Suunto 9 Peak Pro navigáció

Mi a helyzet a tartóssággal? Míg a Suunto 9 Peak egy olyan modell, amely átment a gyártó tesztjein, az új változatban a robusztusságot tovább erősíti az amerikai katonai szabványoknak való megfelelés. Ez azt jelenti, hogy a modell ellenáll a magas és alacsony hőmérsékletnek, alacsony nyomásnak, hőhatásnak, páratartalomnak, sós permetnek, ütéseknek, cseppeknek, fagyos esőnek, napfénynek, homoknak és pornak.

A sportok szerelmesei két új üzemmódot találnak a 9 Peak Pro-ban - a búvárkodást és a sellőzést. A csuklóján lévő modellel 10 méteres mélységig merülhet a víz alatt. A folyamatban lévő éghajlatváltozás motiválta a gyártót, hogy átláthatóbbá tegye az ökológiát. Ezért a Suunto 9 Peak Pro gyártásához szükséges energia 100%-ban megújuló forrásokból származik. A szénlábnyomról is egyértelmű képet kapunk. Az óra teljes életciklusa során mindössze 7,5 kg CO2-egyenértéket bocsát ki. Ez annyi, mint amennyit egy fosszilis tüzelőanyaggal működő autó 44 km-es vezetése termel.

Suunto 9 Peak Pro búvárkodás

Suunto 9 Peak Pro sportóra - kis különbség, jelentős hatás

Úgy tűnik, hogy a különbségek száma kevés, és ezek kozmetikai javulások. Semmi sem állhatna távolabb az igazságtól! Ezekben a fejlesztésekben rejlik a Suunto 9 Peak Pro ereje és innovációja. Fokozzák a felhasználó kényelmét, befolyásolják a sebességet és a teljesítményt. Ezek a változások különösen a sportolók és a maximalisták számára lesznek érzékelhetőek, akiknek minden részlet számít.


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.