Karcos óra - minden órát lehet fényezni?

Tanács

Karcos óra - minden órát lehet fényezni?

Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.

31 március 2023

Az órák higiéniájával kapcsolatos kérdések már rendszeresen szerepelnek az órák megfelelő ápolásáról szóló cikksorozatunkban. Az egyik legfontosabb téma, amellyel egyébként már foglalkoztunk a blogon, a karcos óra polírozásának kérdése, hogy az minél tovább szolgálhassa tulajdonosát. Mit jelent a polírozás? Minden anyagot biztonságosan lehet polírozni? Ezekre a kérdésekre ebben a cikkben találja meg a választ!

Hogyan kell gondoskodni egy karcos óráról?

Új és használaton kívüli óra vásárlásakor mindenkinek az első szempont a tok kifogástalan megjelenése. A tökéletesen polírozott boríték és a karperec esztétikájával nyűgöz le. Ilyen helyzetben nyilvánvaló, hogy ezt a feltűnő magasfényt több év használat után is élvezni szeretné. Sajnos az idő múlásával, ami különösen a rendszeres viselés és tárolás során természetes folyamat, többé-kevésbé látható karcolások jelenhetnek meg. Hogyan lehet megszabadulni a nem kívánt karcolásoktól, és visszaállítani az óra korábbi ragyogását és vonzó megjelenését? Erre csak egy válasz van - a polírozás.

Az óra polírozása - mit foglal magában?

Kíváncsi, hogy még a jó és kiváló minőségű anyagokból készült drága órák is karcolódhatnak? Természetesen igen. Ez azért van, mert minden, a gyártás során felhasznált fém bizonyos mértékig érzékeny még a kisebb karcolásokra is. Ha megígéri magának, hogy ezentúl óvatos lesz a használat során, és még az sem garantálja, hogy az órája nem sérül meg, és nem sérül meg a felülete, még akkor sem, ha fújja magát, hogy semmi sem történik. A mindennapi használat során a csat körüli rész gyakran ki van téve, és erre a tanács az óraszíj polírozása.

Karcos óra, polírozási szolgáltatás

Amit érdemes megjegyezni, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy viselés közben karcolások keletkeznek a karkötőn, a borítón vagy az üvegen, és az óra elveszíti eredeti varázsát és frissességét. Ebben az esetben a karcos órát a legjobb polírozni. A polírozás egy speciális eljárás, amely fokozatosan dörzsöli le a karcolásokat, karcolásokat, szennyeződéseket és kisebb mechanikai sérüléseket a különböző felületekről. Gondosan kiválasztott technikák és eszközök, például polírozó kendők, szivacsok vagy polírozópaszták használatával gyorsan és egyszerűen visszaállítható a polírozott felület simasága, fénye és új, hibátlan megjelenése.

Acélpolírozó kendők - biztonságosak?

A férfi karóra kategóriában a karperec gyakori választás, pedig pontosan ki van téve a karcolásoknak. A karcolások és cserék helyzetében nem olyan könnyű pótlást találni, mint például a szíjjal ellátott óráknál. A férfi karórák karpereceit ezért a legjobb polírozni, például egy Cape Cod polírozó készlettel. Ugyanígy, ha női órája van, az ezüst karperec könnyen visszanyeri eredeti állapotát kendő segítségével. Vannak azonban kivételek.

Hogyan fényesítsem ki a karcos órát?

A polírozási eljárást kisebb hibák esetén otthon is elvégezheti saját maga. Mit kell azonban szem előtt tartania, ha úgy dönt, hogy saját maga polírozza a karcos órát? Először is, nem minden óra polírozható. Csak bizonyos anyagok alkalmasak erre. Az acél vagy titán borítású és karkötővel ellátott órákról beszélünk, és amit érdemes hangsúlyozni, hogy ezeken nem lehet semmilyen kiegészítő bevonat, beleértve a díszítő bevonatot vagy az aranyozást. A kerámia szinterből készült óraszíjakat például tapasztalt személy kezébe kell adni a polírozáshoz.

Polírozott Corniche Heritage 36 női karóra csuklón

Visszatérve a témához, a hozzá nem értő polírozás a legőszintébb szándék ellenére is komolyabb károkat okozhat az órában, amelyek befolyásolhatják annak megjelenését és esztétikáját. Szakszerű tanácsadásért célszerű felkeresni egy bevált órásmestert. Komolyabb károk, illetve a díszítőfelületek sérülése esetén kérjük, forduljon szakemberhez annak a gyártónak a hivatalos szervizközpontjához is, akitől az órát vásárolta.


Viktória Bakos

A Viktória mindig képben van, ha arról van szó, hogy mi a trendi és divatos. Szintén az órákban. Az aktív életmód rajongójaként szívesen jár fitneszklubba és edzőterembe. Rajta keresztül megismerheti a sportórák és fitneszkövetők lehetőségeit.