Junghans FORM A Chronoscope - klasszikus design és kortárs művészet ötvözése

Junghans

Junghans FORM A Chronoscope - klasszikus design és kortárs művészet ötvözése

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

20 október 2023

A Junghans német óragyártó bejelentette, hogy novemberben három új FORM A Chronoscope modellt dob piacra. A márka termékei általában klasszikus dizájnt mutatnak be a vintage stílusra utaló utalásokkal. A legújabb dizájn azonban kissé eltér ettől az esztétikától, a kortárs művészetből merítve ihletet.

Városi színek: Junghans FORM A Chronoscope órák Macneil művei által inspirált, kifejező színekkel.

A Junghans legújabb óramodelljei városi stílust mutatnak. Az órák letisztult és egyszerű formavilága jellemző a gyártóra. Ami azonban meglepő lehet, az az expresszív színvilág, amelynek forrása a kortárs művészetben keresendő. A sárga, szürke vagy narancssárga színű akcentusok Richard Macneil brit művész "Times Square" című alkotását ihlették, akinek művei gyakran ábrázolnak városképeket vagy tájképeket. A művész a részletek pontos megragadásáról és a fény és árnyék ügyes manipulálásáról ismert, ami realisztikus és vibráló érzetet kölcsönöz műveinek.

 Junghans FORM A kronoszkóp a háttérképen

A Junghans FORM A Chronoscop órák is ilyenek - a fent említett három szín egyikében pompázó szíjak, indexek és mutatók a matt és polírozott felületek mélyfekete színű játékával kombinálva izgalmas dinamikát teremtenek. Maga a Macneli-mű eközben a tok hátlapjának üvegén színben illeszkedő lenyomatként csodálható meg.

 Junghans FORM A kronoszkóp fedél

Junghans FORM A Chronoscope - automata karóra fluoreszkáló részletekkel

A Junghans óra burkolata fekete színű PVD bevonattal ellátott, polírozott rozsdamentes acélból készült, átmérője 42 mm, magassága 13,5 mm. A Richard Macneli művészeti alkotásának motívumával ellátott üveg hátlap négy csavarral van felcsavarozva. A borításban a J880.1 automata óramű található, amely 25 ékköves, 56 órás járástartalékkal rendelkezik. A matt fekete számlap homorú formájú. Az 1-5 és 7-11 óraindexeket környezetbarát, narancssárga, sárga vagy szürke színű fluoreszkáló bevonattal látták el, akárcsak az óra- és percmutatókat, valamint a stopper másodpercmutatójának ellensúlyát.

 Junghans FORM A kronoszkóp számlapja

Az új Junghans modellek számjegyei kiegészülnek a hétköznap- és hónapdátummal, valamint a kronográffal. A számlapot a külső hatásoktól egy sima zafírüveg védi, amely mindkét oldalán tükröződésmentesítő bevonattal van ellátva. Az egészet egy három színből választható bőrszíj egészíti ki, fekete bőr alappal és PVD bevonatú, fekete színű rozsdamentes acél csattal. A Junghans FORM A Chronoscope 027/4370.00 órán narancssárga, a Junghans FORM A Chronoscope 027/4371.00 órán szürke, a Junghans FORM A Chronoscope 027/4372.00 órán pedig sárga színű elemek találhatók.

 Junghans FORM A kronoszkóp profilja


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.