Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive és Venu. Óra összehasonlítás

Garmin

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive és Venu. Óra összehasonlítás

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

22 május 2023

A fejlett sportórák piacvezetőjeként a Garmin számos olyan funkciót kínál, amelyek minden eddiginél könnyebbé teszik teljesítményének nyomon követését. Vásárlás előtt azonban számos kérdés merül fel - melyik óra lesz a legjobb számomra? Milyen funkciókra van szükségem? Mennyi ideig bírja az akkumulátor? Tekintse meg a Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive és Venu sorozatra vonatkozó konkrét információkat.

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive és Venu - kinek?

A Garmin órák fent említett változatai különösen a nők körében népszerűek, bár a férfiak körében is megtalálják követőiket. A márka egy egyszerű trükköt alkalmaz - egyes szériáit kétféle méretben kínálja, S-osztályú és normál méretben. Ráadásul a Garmin nagyon megfontoltan szereli fel modelljeit, így nem mindegyik lesz erősen fejlett funkcionalitású. A Lily, Vivomove, Vivoactive és Venu kollekciókban sok különbséget találunk a GPS, az akkumulátor élettartama vagy a zenelejátszási képességek tekintetében. Majd meglátjuk, hogy mely modellek lesznek alkalmasabbak a mindennapi viseletre és melyek a terepre. Vessünk tehát egy pillantást a paraméterekre.

Sportóra elegáns dizájnnal Garmin Lily lila

A Garmin órák általános jellemzői, méretei és kijelzője

Garmin Lily - a 2021-ben megjelenő legnőiesebb sportóra. Ez az egyetlen a listán, amely nem rendelkezik a QuickRelease szíjcsere rendszerrel. A mindennapi viseletre szánt okosórákat foglalja magába. Kis méretének köszönhetően nőies és visszafogott.

  • Garmin Lily: Corning Gorilla Glass 3, TFT LCD kijelző, képernyőfelbontás 240 x 201 pixel.

Garmin Vivomove - ez egy 2019-ben megjelenő dizájner kollekció, modern stílusban. Vegyileg megerősített üveggel, OLED kijelzővel és 64 × 132 pixeles képernyőfelbontással rendelkezik. A márka érdekes színváltozatokat kínált pasztell árnyalatokban.

  • Vivomove 3: 44 × 44 × 11,3 mm,
  • Vivomove 3s: 39 × 39 × 10,9 mm,

Garmin Vivomove Style - mindennapi viseletre tervezett órák. Ideálisak az aktív emberek számára, akik mérni szeretnék a fejlődésüket. Több mint 30 különböző sportolási lehetőséget és nagyon jó kijelzőt kínálnak a felhasználóknak.

  • 42 × 42 × 11,9 mm, domború Corning Gorilla Glass 3, AMOLED kijelző, képernyőfelbontás 240 × 240 pixel.

Garmin Vivoactive - 2019-ben jelent meg. Két különböző méretű változatra osztva. Férfiak és nők által viselhető. Mindegyik Corning Gorilla Glass 3, napfényben olvasható, transzreflektív Memory-In-Pixel (MIP ) kijelzővel rendelkezik. Ez egy aktívaknak készült GPS-es okosóra.

  • vívoactive® 4s: 40 × 40 × 12,7 mm, képernyőfelbontás: 218 × 218 pixel.
  • vívoactive® 4: 45,1 × 45,1 × 12,8 mm, képernyőfelbontás 260 × 260 képpont

Garmin Venu - a kollekció több változatot tartalmaz. Mindegyik Corning Gorilla Glass 3 üveggel és AMOLED kijelzővel rendelkezik.

  • Venu (2019): 43,2 × 43,2 × 12,4 mm, képernyőfelbontás 390 × 390 pixel.
  • Venu2 (2021): 45,40 × 45,40 × 12,20 mm, képernyőfelbontás 416 × 416 képpont
  • Venu2s (2021): 40,40 × 40,40 × 12,10 mm, képernyőfelbontás 360 × 360 képpont

Garmin/Sq2 Music Editionóra, amely 2020-ban jelenik meg. Dizájnjában eltér elődeitől, és jellegzetes áramvonalas, téglalap alakú burkolattal rendelkezik. Az Sq Music változat Spotify lejátszással bővül, és beépített memóriával rendelkezik a zenék számára.

  • 40,6 × 37,0 × 11,5 mm, LCD kijelző, képernyőfelbontás 240 × 240 pixel.

Garmin karórák lily, venu, vivomovie és vivoactive

A Garmin órák akkumulátorának élettartama

  • Garmin Lily: óra üzemmódban akár 5 nap
  • Vivomove 3/3s: óra üzemmódban akár 5 nap
  • Vivomove Style: legfeljebb 5 nap óra üzemmódban
  • Vivoactive 4s: óra üzemmód akár 7 nap, GPS üzemmód zene nélkül akár 15 óra, GPS üzemmód zenével akár 5 óra
  • Venu Sq/Sq Music: óra üzemmód 6 napig, GPS üzemmód zene nélkül 14 óráig, GPS üzemmód zenével 6 óráig (az Sq Music verzióra vonatkozik).
  • Venu: óra üzemmód legfeljebb 5 napig, GPS üzemmód zene nélkül legfeljebb 20 óráig, GPS üzemmód zenével legfeljebb 6 óráig.
  • Venu 2: óra üzemmód legfeljebb 11 napig, GPS üzemmód zene nélkül legfeljebb 22 óráig, GPS üzemmód zenével legfeljebb 8 óráig, akkumulátorkímélő üzemmód legfeljebb 12 napig.
  • Venu 2s: óra üzemmód legfeljebb 10 napig, GPS üzemmód zene nélkül legfeljebb 19 óráig, GPS üzemmód zenével legfeljebb 7 óráig, akkumulátortakarékos üzemmód legfeljebb 11 napig.
Nő Garmin Vivomove Style órával

Érzékelők. Melyik óra jobb a terepen, és melyik a fitneszedzéshez?

Azok számára, akik szeretnek szabadtéri edzéseket végezni, a GPS-szel ellátott sportórák lesznek a leginkább ajánlottak. A felsorolt készülékek közül a Vivoactive és a Venu változatok mindegyike független műholdas rendszerrel rendelkezik majd. A Garmin Vivomovie és a Lily órákhoz okostelefonra lesz szükség a közelben, hogy az óra lekérje a pozíciót a párosított telefonról. Ez tisztázza a Garmin verziók közötti választást, a felhasználók legfontosabb igényeihez igazodva. A további érzékelőkkel kapcsolatos információkat lásd alább.

  • Csuklós pulzusszámmérés és pulzoximéter: minden készüléken.
  • Barometrikus magasságmérő: az összes Vivoactive és Venu változaton elérhető
  • Iránytű: elérhető a Vivoactive 4/4s, a Venu SQ/SQ Music és az összes Garmin Venu órán.
  • Gyroszkóp: elérhető a Vivoactive 4/4s és az összes Venu változaton.
Az ismeretlen terepen való futáshoz leginkább a Vivoactive 4/4s és a Venu verziók lesznek a Garmin órák. Ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem elég jók. A Garmin Lily, vagy a Vivomovie remek társ lesz az edzőteremben vagy a fitnesz órákon.
Fitness funkciók egy Garmin órában

Mely Garmin órák játszanak le zenét?

Az a funkció, hogy a zenét nem vezérli, hanem közvetlenül az óráról játssza le (ha a fejhallgató rendszer párosítva van), nagyon kényelmes megoldás bármilyen tevékenység során. A Garmin a Vivoactive 4/4s, Venu SQ Music, Venu és Venu 2/2s órákon kínál órán belüli zenelejátszást anélkül, hogy a telefon a közelben lenne. A Lily, a Vivomove 3/3s és a Vivomove Style pedig lehetővé teszi, hogy a zenét a telefonon keresztül vezéreld.

Garmin Pay érintésmentes fizetés

NFC az órákban, Ez egy másik funkció, amely lehetővé teszi, hogy otthon hagyja az okostelefonját, és élvezze az edzést minden felesleges ballaszt nélkül. A Garmin Pay funkció megtalálható a Vivomove Style, Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music, Venu, Venu 2/2s órákon.

Érintés nélküli fizetés Garmin órával

Az összes Garmin órán elérhető funkciók:

  • Értesítések a telefonról
  • Zene vezérlése a telefonon
  • Test akkumulátor monitor
  • Alvásfigyelés
  • Napi stresszfigyelés
  • Átlagos napi nyugalmi pulzusszám
  • Hidratálás
  • Egészségügyi adatok nők számára
  • Lépésszámláló
  • Elégetett kalóriák
  • TrueUp funkció
  • Move IQ funkció
  • Oxigén küszöbérték

A széleskörű sportfunkciók, mint például a stílusfelismerés úszás (gyorsúszás, hátúszás, klasszikus, pillangó), golf, síelés, sífutás, sífutó edzés és Auto Pause funkciók, vagy a letölthető edzéstervek elsősorban a Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music és az összes Venu változaton elérhetőek. A részletekért kérjük, olvassa el az egyes órák terméklapját. Ha tehát több adathoz szeretne hozzáférni, ezeket a verziókat ajánljuk.

Garmin Venu Sq és Sq Music órák változatai

Végeredményben - melyik Garmin óra lesz a legjobb az Ön számára?

A Garmin óra kiválasztása valóban a leendő felhasználók valós igényeitől függ. A GPS vagy a zenei vezérlés hiánya egyesek számára megfelelő választás lehet, ami olcsóbb, és tökéletesen megfelel az otthoni vagy edzőtermi edzéshez. Így például a Garmin Lily nagyszerű választás lesz azoknak a nőknek, akik a nap folyamán az elégetett kalóriákat, a pulzusszámot, az alvást vagy a stressz-szintet szeretnék nyomon követni. Hasonlóképpen a Vivomove változatok egy igazán, érdekes, modern dizájnnal. Az igényesebb és haladó sportolók, különösen a szabadtéri futás terén a legjobb választás a Garmin Venu 2/2s és a Vivoactive sorozat lesz, amelyek hosszú akkumulátoros üzemidőt biztosítanak.

Még mindig kétségek között? Nézze meg a Garmin órákat a eorak.hu

A eorak.hu üzletben számos okosórát és sportórát találsz. A Garmin, az a márka, amely a Suuntóval együtt a legnépszerűbb a szakemberek körében. Ha még nem vagy biztos benne, hogy melyik óra a megfelelő számodra, kérdezd meg munkatársainkat. Szívesen adunk tanácsot, hogy mire kell figyelnie, és hogy egy adott modell megfelel-e az Ön igényeinek. Mindenképpen tekintse meg kínálatunkat, és döntse meg a rekordokat egy funkcionális órával.


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.