Garmin Fenix 6, 6s vagy 6x - melyiket válasszam? A sportóriások összecsapása

Garmin

Garmin Fenix 6, 6s vagy 6x - melyiket válasszam? A sportóriások összecsapása

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

20 január 2023

Az amerikai Garmin órák bevált eszközök, amelyek a mindennapi edzéseket és az extrém sportokat egyaránt támogatják. Kiválóan teljesítenek zord körülmények között, szélsőséges hőmérsékleten, és GPS-rendszereik hibátlanul működnek a világ nehezen megközelíthető részein. Az ikonikus Garmin fenix 6 sorozat garantáltan jó választás, de melyik sportórát érdemes választani? Bemutatjuk a Garmin 6, 6S és 6X sorozatokat és változataikat bemutató útmutatót. Tudja meg, melyik Garmin lesz az Ön számára a legmegfelelőbb.

Garmin fenix 6, 6S, 6X - mik a különbségek?

Első pillantásra természetesen a méret. A 6, 6S vagy 6X sorozat közötti választáskor a felhasználó a boríték szélességéről és az óra súlyáról dönt. Általánosságban azonban a Fenix 6 kollekció meglehetősen kiterjedt változatrendszerrel rendelkezik, mivel minden sorozatnak van Standard, Sapphire, Solar változata a PRO, azaz jobb minőségű alkatrészek opciójával. Ezért az elején a legjobb, ha elmagyarázzuk, hogy pontosan mit jelentenek a változatok:

  • 6S - 42 mm széles acélkeretes borítékok, 240 × 240 pixeles kijelzővel
  • 6 - 47 mm széles acélkeretes boríték 260 × 260 pixeles kijelzővel
  • 6X - 51 mm széles, acélkeretes borítékok, 280 × 280 pixeles kijelzővel
  • 6S, 6, 6X Solar - Gamin órák, amelyeknek a normál akkumulátora napenergiával működik.
  • 6S, 6, 6X Sapphire - zafírüveggel ellátott órák. A "Sapphire" nélküli változatokon ez Corning`® Gorilla® Glass DX
  • 6S, 6, 6X Pro - a "Pro" azt jelenti, hogy a burkolat jobb alkatrészekkel van megerősítve - titán vagy titán gyémántszerű szénbevonattal (DLC).
  • Természetesen a Garmin különböző kombinációkat kínál, pl. fēnix® 6 Pro és Sapphire vagy fenix® 6X - Pro Solar Edition, amelyek mindegyikénél a legjobb, ha követi a névben szereplő jelöléseket - "Pro", "Solar", "Sapphire" - és kombinálja őket.

Garmin fenix 6 órák

A Garmin Fenix 6 akkumulátor teljesítménye

A mérettől és a verziótól függően választhatunk az akkumulátor élettartamát illetően. A napelemes változatokban a fény általi töltés támogatja az akkumulátort és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. A Garmin részletesen ismerteti a különböző üzemmódokat és az akkumulátor élettartamát. Választhatunk a normál üzemmód, a GPS üzemmód, a GPS + zene üzemmód, az akkumulátorkímélő üzemmód és az expedíciós üzemmód között. A gyakorlatban nehéz tisztázni a pontos akkumulátor-üzemidőt, különösen a Solar modelleknél (attól függ, hogy mennyi ideig tartózkodik a fényhez való hozzáférés mellett). Az alábbiakban a Garmin Fenix 6S, 6, 6X órák minimális és maximális akkumulátor-üzemidejét ismertetjük, részletezve a napelemes változatot.

  • Normál üzemmód: 9 naptól 21 napig + további 3 nap napenergia
  • GPS üzemmód: 25 órától 60 óráig + további 6 óra napenergia
  • GPS + zenei üzemmód: 6 órától 15 óráig + további 1 óra napenergia
  • Akkumulátorkímélő üzemmód: 34 naptól 80 napig + további 40 nap napenergia
  • Maximális akkumulátor-üzemidő GPS üzemmódban: 50 órától 120 óráig + további 28 óra napenergia
  • Expedíciós üzemmód: 20 naptól 46 napig + további 10 nap napenergia

Értelemszerűen azoknak, akiknek hosszú, igényes kirándulásokhoz, például hegymászáshoz, csúcsmászáshoz vagy többnapos "vadonbeli" túrákhoz van szükségük Garmin órára, nagy kapacitású akkumulátorra van szükségük. Tudva, hogy erős fénykíséret lesz, érdemes elcsábulni a Solar változatra. Valójában a Solar verzió hatékonyan támogatja az akkumulátor élettartamát a Garmin óra méretétől függetlenül, így a 6 és a 6S is megfelelően támogatja a férfi és női edzéseket. A választás előtt érdemes átgondolni, hogy a Garmin milyen szerepet fog játszani a sportolásunkban.

Garmin Fenix síeléshez

A Garmin 6, 6S, 6X funkcióinak különbségei

A Fenix 6 kollekció rengeteg funkcionalitást tartalmaz, és a változatok többnyire nem különböznek egymástól. Van azonban néhány olyan kulcsfontosságú funkció, amely egyes modellekből hiányozhat. Itt kiemeljük:

  • Térkép-támogatás: hiányzik a 6, 6S, 6S Solar, elérhető az összes többi verzióban
  • Zenelejátszó: nem érhető el a 6, 6S, 6S Solar, elérhető az összes többi változatban
  • WI-FI: nem elérhető a 6, 6S Solar, 6S, 6S, 6S Solar, elérhető az összes többi változatban
  • Előre feltöltött sítérképek több mint 2000 síterephez világszerte - elérhető a PRO verzióban
  • Sport szörfözési mód - elérhető a fenix 6X-en - Pro Solar

Mit találunk biztosan a Garmin fenix 6, 6S, 6X kollekcióban?

A Garmin Fenix 6 verziója elég erős ahhoz, hogy a legkülönfélébb sportágaknak megfeleljen, és gazdag funkciókkal rendelkezik a fejlődés nyomon követéséhez, az útvonalak tervezéséhez, az egészségi állapot nyomon követéséhez és a GPS-alapú adatok eléréséhez. A gyűjtés paraméterei igazán magas szintet képviselnek, így a Garmin 6 felhasználója számára garantáltan pontos koordináták állnak rendelkezésre. Az alábbiakban néhány technikai adatot talál, amelyek érdekelhetik Önt.

  • Egészségfigyelés: pulzusszám, pulzusszám riasztások, pulzoximéter, Body Battery™, légzőgyakorlatok, alvás, stressz
  • Érzékelők: GPS, Glonass, Galileo, barométer, iránytű, giroszkóp, gyorsulásmérő, hőmérő, akklimatizáció.
  • Mindennapi funkciók: Bluetooth® Smart, ANT+®, telefonos értesítések, naptár, időjárás-előrejelzés, Garmin Pay™ érintés nélküli fizetés.
  • Sportalkalmazások és -módok, beleértve a terepfutást és a beltéri futást, úszást, futást, kerékpározást, túrázást, evezést, síelést, golfot, hegymászást.
  • Edzés javaslatok

Garmin Fenix 6 férfiaknak

Összefoglalva - melyik Garmin-t válasszam?

Ha csak a 6S, 6 és 6X változatokat vesszük figyelembe, akkor a választás a felhasználó igényeitől függ. A fenix 6S változatok jó lesz a nők számára, akiknek a csuklója kisebb, és a 42 mm-es burkolatméret kényelmet biztosít a használat során. A mindennapi edzésekhez ez egy nagyon jó választás lesz, de ha extrém sportokról van szó, fontolja meg egy jobb akkumulátorral és titán kerettel rendelkező opciót. A férfiaknál nagyon hasonló a minta, itt érdemes a Garmin Fenix 6-ot választani belépőszintű készüléknek, és igény szerint a drágább, de nagyobb teljesítményű változatokhoz nyúlni. Ne feledje, hogy a Garmin Fenix 6 sorozat nem rendelkezik érintőképernyővel. Az oldalsó gombok működtetése valódi hatással van az óra méretének kiválasztására, különösen a férfiak esetében.

Garmin Fenix 6 nőknek

Garmin órák a e-Órák üzletben

Mi egy engedélyezett üzlet vagyunk, ahol csak eredeti, közvetlenül a forgalmazóktól importált termékeket vásárolhat. A Garmin sportórák között egyéb változatok is megtalálhatóak, köztük a futók körében közkedvelt Forerunner vonal, a még újabb fenix 7 vonal, valamint a nők körében közkedvelt Garmin Vivoactive okosórák és még sok más! Fedezze fel azokat a Garmin órákat, amelyek motiválják Önt, javítják a teljesítményét és biztonságosan edzenek!


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.