Epix 2 vagy Fenix 7 - melyik Garmin-t válasszam? Részletes óra felülvizsgálat

Garmin

Epix 2 vagy Fenix 7 - melyik Garmin-t válasszam? Részletes óra felülvizsgálat

Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.

21 február 2023

Ha már találkozott a Garmin órákról szóló áttekintésünkkel, akkor kétségtelenül szüksége van egy olyan órára, amely a mindennapi tevékenységre és az extrém sportos kalandokra egyaránt készen áll. A Garmin Fenix 7 és Epix 2 órák funkcionalitásukat tekintve valóban nagyon hasonló eszközök. A legfontosabb különbségek a kialakításukban és az akkumulátor élettartamában találhatók, ami az egyikük választása felé billentheti Önt. Készen állsz? Üdvözöljük a Garmin órák összehasonlításában!

A Garmin Epix 2 és Fenix 7 elérhető változatai - mi a különbség a Sapphire, a Standard és a Solar között?

Egy Garmin óra vásárlásához közeledve már a variánsoknál elgondolkodhatunk. Mind az Epix 2, mind a Fenix 7 széria rendelkezik olyan modellekkel, amelyek kialakításukban vagy akkumulátoros energiaellátási rendszerükben különböznek egymástól. Az elején röviden összefoglaljuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.

AGarmin Epix 2 csak két változattal rendelkezik, de több színvariációban is elérhető. Mindegyik 47 mm átmérőjű burkolattal rendelkezik. A Sapphire modellek ráadásul támogatják a többsávos GPS-t, ami nagyobb mérési pontosságot tesz lehetővé nehéz terepen.

  • epix™ (Gen 2) - Slate Steel - üvegszálas polimer burkolat, rozsdamentes acél keret, acél fedél, Gorilla Glass, 416×416 px, 16 GB
  • epix™ (Gen 2) Sapphire - üvegszálas polimer burok, DLC titán vagy tiszta titán keret, acél fedél, zafír üveg, 416×416 px, 32 GB
Pár futás Garmin órával

A Garmin Fenix 7 igen kiterjedt változatrendszerrel rendelkezik. Először is három méretválasztékot kínál: 42 mm (S változat), 47 mm (Standard változat) és 51 mm (X változat ) burkolatátmérővel.

  • fēnix® 7S - Standard - 42 mm-es üvegszálas polimer borítás, rozsdamentes acél keret, fém fedél, Gorilla Glass, 240x240 px, 16 GB.
  • fēnix® 7S - Solar - 42 mm-es üvegszálas polimer tok, rozsdamentes acél keret, fém fedél, Power Glass™, napelemes újratölthető, 240x240 px, 16 GB
  • fēnix® 7S - Sapphire Solar - 42 mm-es üvegszálas polimer borítás, titán keret, titán hátlap, Power Sapphire™ üveg, napelemes újratölthető, 240x240 px, 32 GB
  • fēnix® 7 - Standard - 47 mm-es üvegszálas polimer burok, rozsdamentes acél keret, fém hátlap, Gorilla Glass, 260x260 px, 16 GB
  • fēnix® 7 - Solar - 47 mm-es üvegszálas polimer burkolat, rozsdamentes acél keret, fém fedlap, Power Glass™, napelemes rendszerrel újratölthető akkumulátor, 260x260 px, 16 GB
  • fēnix® 7 - Sapphire Solar - 47 mm-es üvegszálas polimer borítás, titán keret, titán hátlap, Power Sapphire™ üveg, napelemmel újratölthető, 260x260 px, 32 GB
  • fēnix® 7X - Solar - 51 mm-es üvegszálas polimer tok, rozsdamentes acél keret, fém hátlap, Power Glass™, napelemes újratölthető akkumulátor, 280x280 px, 16 GB, 16 GB
  • fēnix® 7X - Sapphire Solar - 51 mm-es üvegszálas polimer tok, titán keret, titán hátlap, Power Sapphire™ üveg, újratölthető napelem, 280x280 px, 32 GB, 32 GB

A legegyszerűbb feltételezés szerint a Solarral ellátott modellek mögött egy kiegészítő akkumulátor áll, amely lehetővé teszi a feltöltést bármilyen fényforrással, ami meghosszabbítja a készülék üzemidejét. A Sapphire Solar verziók a kiegészítő napelemes rendszer mellett továbbfejlesztett titánszerkezettel és 32 GB memóriával rendelkeznek.

Garmin Fenix 7 méret összehasonlítás

A legfontosabb különbség - Garmin órák képernyői

Az egyik legfontosabb különbség a kijelző típusa. A Garmin nagyon komolyan veszi ezt az elemet az óráinál, ezért olyan alternatívákat kínál a felhasználóknak, amelyek a legjobban megfelelnek számukra.

  • Garmin Fenix 7: Memory-In-Pixel, transzreflektív és napfényben olvasható kijelzővel rendelkezik. Ezt kontrasztos kijelzőnek nevezik. Előnye, hogy folyamatos aktivitás mellett alacsony az akkumulátor fogyasztása, valamint a 260x260px felbontás jellemzője (47 mm-es változatnál).
  • Garmin Epix 2: AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelynek színmélységét például az okostelefonjainkról ismerhetjük. A képernyő sokkal színesebb , mint a Fenix 7. Ennek van egy visszahatása az akkumulátor fogyasztásban, mivel ez több akkumulátort fogyaszt. A felbontása 416x416 px.

A kérdés az, hogy mi a fontosabb az Ön számára? A nagyon tiszta képernyő vagy a hosszabb akkumulátor-üzemidő? A felhasználók dicsérik az Epix 2-t az azonos méretarányú, részletesebb térképekért. Ezzel szemben az akkumulátor élettartama fontosabb a Fenix 7-et használók számára.

Garmin Epix 2 Fenix 7 képernyő összehasonlítás

Akkumulátor-üzemidő - fontos különbség az Epix 2 és a Fenix 7 között

Mivel a Fenix 7 sorozatnak több változata is van, ezért a 47 milliméteres burkolattal rendelkező változatot vesszük összehasonlításba, amelynek átmérője megegyezik a Garmin Epix 2 átmérőjével. A gyártó által megadott óra futási ideje bizonyos üzemmódokban azt jelzi, hogy a Fenix 7 sorozat rendelkezik a jobb akkumulátorral. Ezt az eredményt minden bizonnyal befolyásolja a már említett MIP kijelző. Maga a Garmin Epix 2 azonban elegendő akkumulátorral rendelkezik a kedvenc kinti vagy edzőtermi sportoláshoz. Minden óra töltése a Garmin órára kimenő kábelen keresztül történik, a másik végén USB-csatlakozóval. A Solar verziók saját áramot vesznek bármilyen fényforrásból. Az akkumulátor élettartama mindkét sorozatnál meghosszabbítható a takarékos üzemmód használatával.

A funkciók hasonlósága mindkét Garmin órában

A Fenix 7 és az Epix 2 egyaránt kalandozásra, különböző időjárási körülményekre és szokatlan kihívásokra alkalmas órák. Mindkettő funkcionalitása erősen hasonló. Megtaláljuk többek között:

  • Egészségfigyelés: pulzoximéter, stresszmérés, légzésfigyelés, pulzuszónák és pulzusvariabilitás, Body Battery™ energiafigyelő, alvás- és folyadékfigyelés.
  • Érzékelők: GPS, Glonass, Galileo, iránytű, barométer, giroszkóp, gyorsulásmérő, akklimatizáció, hőmérő.
  • Hozzáférés topográfiai, sí- és golfpálya-térképekhez
  • Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi® csatlakoztathatóság
  • 10 ATM-ig vízálló
  • Hozzáférés a Garmin Connect és Connet IQ alkalmazásokhoz
  • Vezérlési és zenelejátszási képesség
  • Garmin Pay érintés nélküli fizetés
  • Telefonos értesítések, szöveges üzenetek, bejövő hívások megjelenítése
  • Hiit gyakorlatok - intervallum edzések követése, fitnesz tevékenység profilok, elliptikus gépi edzés, lépcsőzés, padlómászás, álló evezés, pilates és jóga
  • Edzésvezetés
  • PacePro™ technológia, amely a terep lejtésének navigálásával segíti a tempó megtartását futás közben
  • ClimbPro, amely tájékoztatja Önt az aktuális és a közelgő emelkedőkről, emelkedőkről, távolságokról és szintemelkedésekről, valamint a lejtőfutásokról, ereszkedésekről és sík szakaszokról.
  • Hegyikerékpár dinamika
  • Kerékpáros profilok: Kerékpár, országúti kerékpár, hegyikerékpáros ösvények, terepkerékpár, terepkerékpározás, kerékpáros ingázás, kerékpáros túra, elektromos kerékpár, eMTB, szobakerékpározás, triatlon.
  • Úszás: Úszás medencében, Nyíltvízi úszás, Úszás/futás
  • Szabadtéri profilok: Túrázás, beltéri mászás, Bouldering, hegymászás, hegyi kerékpározás, síelés, snowboard, terep snowboard, sífutás, SUP, evezés, kajakozás, szörfözés, vadászat, sárkányhajózás, szörfözés, hócipőzés, horgászat, lovaglás, Jumpmaster funkció, tenisz, pickleball, taktikai tevékenységek, diszkógolf.
Garmin Fenix 7 sport módok óra

Garmin Epix 2 vagy Fenix 7 óra - melyiket válasszam?

Mindkét óra nagyon jó sporttárs. A választás természetesen az elvárásainktól függ, hiszen önmagában a Garmin Epix 2 és a Fenix 7 Standard órák ára nem sokban különbözik. Felmerül a kérdés - színes kijelzőt szeretne az akkumulátor rovására, vagy esetleg jobb akkumulátort a kevésbé színes kijelző rovására. Azok számára, akik a hosszú, vadonban éjszakázással járó expedíciók szerelmesei, a Garmin Fenix 7 óra, különösen a Solar változat, jobban fog működni. Tapasztalatból tudom, hogy mindig jobb felárat fizetni és jobb felszereltséget választani, ezért különösen ajánlom a titán lünettával ellátott Sapphire változatokat. Az Epix 2 sportóra azoknak az embereknek lesz megfelelő, akik ugyanúgy élvezik a hosszú expedíciókat, amelyekben éjszakai tartózkodás biztosított, ha újra kell tölteniük.

Hol lehet eredeti Garmin órát vásárolni?

Eredeti Garmin órákat vásárolhat online óraboltunkban és a helyhez kötött üzletekben. Kínálatunk számos sorozatot tartalmaz, többek között a Vivoactive, Forerunner, Instinct és még sok más sorozatot. Garmin kiegészítők is kaphatók, többek között kerékpárszámlálók vagy cserélhető szíjak. Fedezze fel a választékot!


Ádám Farkas

Egy állandóan mozgásban lévő ember. Ha éppen nem próbál ki valami új sportot, akkor valószínűleg úton van, hogy elkapjon egy stoppost Spanyolországba. Az okosórák és a high-tech órák szerelmese.