Az Oris bemutatja a 400-as sorozat első kézi kaliberét a Big Crown kollekcióban

Oris

Az Oris bemutatja a 400-as sorozat első kézi kaliberét a Big Crown kollekcióban

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

17 január 2023

A gyűjtők által befogadott Calibre 400 sorozat eddig kizárólag automata órákból állt, említsük meg az Aquis 400 ProPilot X 400-at, vagy a Big Crown Pointer Date 403-at. Az Oris most az örökségéhez és gyökereihez fordult, és egy új, innovatív kézi szerkezetet készített, a Calibre 473-at, amely a 400-as család folytatása. Mennyibe fog kerülni az új Oris Big Crown Pointer Date Calibre 473 óra? Ismerje meg az árat, a pontos specifikációkat és a megjelenési dátumot.

Aviátor karakter teljes pompájában

Az új óramű a Big Crown kollekcióban kerül bemutatásra. A 38 milliméter átmérőjű, több darabból álló rozsdamentes acélból készült burkolat rejti. Csiszolt és polírozott felületű. Oldalán a repülőgépes órák jellegzetes tulajdonsága, a korona lyukacsos korona található. Kontúros oldalai megkönnyítik a pilóta számára az óra kezelését.

Oris Big Crown kaliber 473

A vintage esztétika a formatervezésnek és a tökéletesen kiválasztott színösszeállításnak - a finom világoskék számlapnak - köszönhető. A közel Tiffany-kék szín egyre népszerűbb, bár az Oris már egyszer bemutatta ezt az árnyalatot az Oris Big Crown X Cervo Volante kollekcióban, és ezzel felülmúlta a versenytársakat. A számlap mesterien átgondolt színösszeállítása fehér jelöléseket tartalmaz, beleértve a dátumskála számlapszegélyét, az arab indexeket és a másodpercmutató almutatóját. A piros mutató kontrasztot ad.

A mesteri kaliberű 473-as óramű

A tervezésben azonban kulcsszerepet játszik maga a mechanizmus, amelyet közelebbről meg kell vizsgálni. Ez a Calibre 403 automata szerkezet mechanikus megfelelője, ami azt jelenti, hogy ugyanazzal a 120 órás járástartalékkal rendelkezik, antimágneses tulajdonságokkal rendelkezik, és a mechanizmus nevében szereplő 3-as szám azt jelenti, hogy kis másodperc funkcióval rendelkezik, amely a 6 óra feletti részmutatóban látható. Az üveg hátlapon látható a mechanizmus járástartalékának kijelzője. A gyártó 10 év garanciát vállal a szerkezetre.

Oris Calibre 473

Az Oris Big Crown kaliber 473 óra premierje és ára

A gyártó által megadott Oris Big Crown Calibre 473 listaára 4200 svájci frank, ami forintra átszámítva körülbelül 1 700 000 forint. A svájciak 2023 januárjára tervezik a premiert.

Egyéb paraméterek:

 • Burok: rozsdamentes acél, 38 mm átmérővel
 • Számlap: világoskék színű
 • Háttérvilágítás: Super-LumiNova® a mutatókon és az órajeleken
 • Üveg: domború zafírüveg belső tükröződésgátló bevonattal
 • Tok: csavaros, rozsdamentes acélból készült, zafírüveggel védett tok
 • Korona: csavarozható, rozsdamentes acélból készült
 • Pánt: olívabarna, természetes szarvasbőr, amelyet az Oris svájci partnere, a Cervo Volante fenntartható módon szerzett be.
 • Pillangó csat finombeállító rendszerrel
 • Vízállóság: 5 ATM
 • Kaliber funkciói: óra, perc és másodperc kijelzés, dátum, másodpercmutató 6 óra felett, 120 órás járástartalék.
 • A 473-as kaliber pontossága: -3/+5 másodperc/nap (a COSC tűréshatárokon belül).
 • Nagymértékben antimágneses

Oris Big Crown kaliber 473 pudełko


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.