Ajándékötlet egy óra rajongónak

Tanács

Ajándékötlet egy óra rajongónak

Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.

18 december 2023

Közelednek az ünnepek, így érdemes átgondolni, milyen ajándékokat vásároljunk szeretteinknek. Ha van köztük olyan órarajongó, akinek több modell is van a gyűjteményében, és nem tudja, milyen ajándékkal lepje meg - megkérjük, olvassa el, eredeti ajándékötleteket mutatunk be az óraművészet szerelmeseinek.

Óradobozok - szervezett gyűjtemény és stílusos bemutatás

Minden óragyűjtő szeretné rendezett, biztonságos módon tárolni az időmérőit, anélkül, hogy a fiókban rejtegetné őket. Hiszen az egyedi, eredeti modellek megérdemlik, hogy megfelelően kiállítsák őket. Egyszerre remek megoldás és ajándékötlet lehet egy óradoboz. Ezek egyszerre szolgálnak védelmi funkciót, és lehetővé teszik, hogy stílusosan mutassa be gyűjteményét, miközben elegánsan mutatnak a polcon. Egy óraláda hosszú éveken át javítja értékes modelljei tárolásának minőségét. Emellett az elegáns órák ugyanolyan elegáns dobozokat is megérnek, ezzel valószínűleg minden óragyűjtő egyet fog érteni.

Elegáns és funkcionális óradobozok - a minőséget és a stílust értékelők választása

A gyártók közül érdemes kiemelni a Wolf márkát, amelynek termékei a legnagyobb gondossággal és kiváló minőségű anyagokból készülnek. A Wolf Palermo 213802 doboz 6 órára egy elegáns, kiváló minőségű természetes bőrrel kárpitozott modell. A benne tárolt modellek biztonságáról kulcsos zár gondoskodik. A doboz fedele mázas, amely elegánsan mutatja be a benne elhelyezett órákat. A doboz emellett USB-bemenettel is rendelkezik.

Wolf Palermo 213802 doboz

Ha olyan dobozt keres, amelyben nem csak órák, hanem egyéb kiegészítők is elférnek, a Wolf Roadster 477656 doboz kiváló választás. Dekoratív jellegének köszönhetően remekül mutat a polcon, és díszítheti egy szoba berendezését. Ez a modell üvegfedéllel is rendelkezik, az órák biztonságát pedig egy lakat szolgálja. A doboz vegán bőrből készült, de polírozott ébenfa makassar fából készült részletekkel is rendelkezik. A dobozba 10 óra fér el, de nem csak. Ez a modell ékszerdobozként is sikeresen szolgálhat. A kiegészítő fiókban 8 tekercs, 12 rekesz (pl. tűk számára), 2 hely az öveknek és 1 hely a karkötőknek. A doboz USB-porttal van felszerelve.

Wolf Roadster 477656 doboz

Óratartó tok - védje óráját útközben

Remek ajándékötlet a gyakran utazó órák szerelmeseinek egy utazótáska. Egy praktikus és elegáns óratáska a Wolf Blake 305028, amely fekete valódi bőrből kézzel készült, és gyönyörű mélylila színű velúrbőrrel bélelt. A modell egy praktikus tekercs formáját ölti, és pattintós záródással záródik. A tokba 3 darab, legfeljebb 52 mm-es borítékátmérőjű óra fér el.

Wolf Blake 305028 tok

Egy nagyobb utazótáska, amely 4 órát képes befogadni egyenként 50 mm átmérőig, a Leanschi Chocolate Brown WPO4-CHOC. A modell csokoládébarna árnyalatú vegán bőrből készült. Belseje puha anyaggal van párnázva. A tok téglalap alakú, így könnyen elhelyezhető a poggyászában. Méretei 13,5 x 5,5 x 17,5 cm-esek.

Leanschi csokoládé barna WPO4-CHOC tok

A Rotomat kiváló választás az automata órák rajongóinak

Mi a helyzet az automata órák rajongóival? Nekik is talál egy funkcionális és praktikus ajándékot üzletünkben. Remek választás lehet egy rotomat. Az automata órák állandó viseletet igényelnek ahhoz, hogy működőképesek maradjanak. Ez nem jelent problémát, ha egyetlen óra tulajdonosa, de más a helyzet egy olyan gyűjtő esetében, aki több modellel is rendelkezik. Annak érdekében, hogy ne kelljen minden alkalommal újra beállítani az időt, amikor egy másik órát vesz fel, érdemes egy óra rotátort használni. Ez egy olyan eszköz, amelyet arra terveztek, hogy az automata órát folyamatosan forgatva fenntartsa, hogy az inga megfeszíthesse a rugót. Az ilyen ajándék technikai előnyei mellett azonban esztétikai előnyei is vannak. A modern óraforgatók nagyon elegáns és kifinomult stílust mutatnak, így egyúttal egy remekül kinéző lakberendezési tárgy is lesz belőlük. A nagyobb rotomaták kis vitrinekre hasonlítanak, amelyek fantasztikusan mutatják be egy gyűjtő gyűjteményét. Igényeitől függően választhat egy, két, három, négy, négy, nyolc vagy tizenhat modellhez való rotomatot. Üzletünkben a már bevált német Wolf márkától, amely a fent említett ékszer- és óratartó szekrényeket is készíti, a rotomaták széles választékát találja.

Wolf tengely 469616

Órák kéznél - a rotomatok az ideális megoldás az automata órák tárolására és vezetésére

ABeco Technic Boxy BLDC Boxy egy 1 órára tervezett rotomat. Elegáns és modern dizájnt mutat, háza magasfényű fából készült. Belseje fekete bársonnyal van bélelve. Beépített LED világítással is rendelkezik, amely automatikusan bekapcsol, amikor a tokot megérintik, és 20 másodperc inaktivitás után kikapcsol. Az óra ebben a rotomatban az óramutató járásával megegyező irányban, az óramutató járásával ellentétesen vagy felváltva foroghat. A BLDC kefés motornak köszönhetően a termék csendesen és pontosan működik.

Beco Technic Boxy BLDC rotomat

AWolf Palermo 213716 nem csak egy rotomat, hanem egy ékszerdoboz is. Amellett, hogy egy órának is helyet ad, nyakláncokat, gyűrűket, fülbevalókat és egyéb csecsebecséket is elhelyezhetünk benne. A rotomat kétirányú balra/jobbra programmal rendelkezik, a napi forgások száma 300-tól 1200-ig terjed. A modell szabadalmaztatott zárrendszerrel van felszerelve, amely az órát a rotomat dobjában rögzíti, így biztosítva a biztonságos rögzítést. A készülék a mellékelt tápegységgel vagy D-Cell/lítium elemekkel működik. A Wolf Palermo 213716 zárható üvegfedéllel rendelkezik. Van egy 6 és 72 órás energiatartalék beállítás.

Wolf Palermo 213716 rotomat

Az akár három órát is befogadó Rotomat a Wolf British Racing 792341. A neve a tartási színére utal, amely egy ízléses brit versenyzöld, amelyet aranyszínű ékezetek törnek meg. A modell négy darab párnázott tárolórekesszel, egy nyitott rekesszel és egy utazótáskával rendelkezik. A forgó kétirányú és balra/jobbra programmal rendelkezik. A napi forgások száma 300 és 1200 között állítható, és 10 másodperces indítási késleltetés is aktiválható. A készülék LCD kijelzővel rendelkezik, és a járástartalék 6 és 72 óra között, 6 órás lépésekben állítható be. A szabadalmaztatott zárrendszer beágyazza az órát a forgódobba, így biztosítva a biztonságos illeszkedést. További jellemzői a zárható üvegfedél és a kulcsos zár.

Wolf British Racing 792341 rotomat

Az eddig felsoroltak közül a legtöbb órát befogadó rotomat a Leanschi Black WM04-ALLB 4 órára tervezett WM04-ALLB. A modell szintén egy elegáns óratartó, amelynek méretei 23,5 x 25,5 x 17 cm. Fából és vegán bőrből készült, és klasszikus fekete színben tartják. A modell felső falán egy LED kijelző található a vezérléshez. A Rotomat alvásfunkcióval rendelkezik, amely 12 órás szünetből áll, hogy az alvás ne legyen megzavarva, ha a készülék a hálószobában van. A modell 3 tekerési móddal rendelkezik: bal, jobb vagy váltakozó tekerési mód. Különböző napi fordulatszámok közül választhat: 650, 750, 850, 1000 vagy 1950, és a készülékhez tartozik egy váltóáramú tápegység.

Leanschi fekete WM04-ALLB rotomat

Pántok, az óra kialakításának gyors megváltoztatásának módja

Egy másik ajándékötlet az óragyűjtő számára lehet egy saját maga által összeállított óraszíj-készlet. A különböző stílusú szíjak kiegészítésével megkönnyítheti a megajándékozott számára, hogy megváltoztassa az órája dizájnját, vagy a saját stílusához igazítsa. A szíjak kiválasztásakor fontos, hogy ismerje az adott óratípus szíjszélességét. Üzletünkben olyan vezető márkák ajánlatait találja, mint a Traser, a Tissot, a Suunto vagy a Cluse. Különböző színváltozatok közül választhat, valamint az anyagok közül, amelyekből készültek. Ezek lehetnek bőr, gumi, szövet vagy szilikon szíjak. A szíjak stílus szerint is kiválaszthatók. Választhat többek között alkalmi, elegáns, sportos vagy NATO-stílusú szíjak közül. Természetesen üzletünkben a legmagasabb minőségű rozsdamentes acélból öntött karkötőket is talál.

óraszíjak

Órakiegészítők - tökéletes ajándékötlet egy óra rajongónak

Reméljük, hogy a fenti ötletek, amelyekben az óra kiegészítők szerepelnek, segítenek Önnek abban, hogy sikeres ajándékot készítsen az órákért rajongó szerettének. Az órák gyűjtői és rajongói értékelni fogják az ilyen típusú ajándékokat - a legmagasabb minőségű kivitelezés, funkcionalitás és esztétikum jellemzi őket. Ezektől a tulajdonságoktól vezérelve választjuk ki a legjobb ajándékokat a karácsonyfára. Boldog karácsonyt!


Tamás Molnár

Szereti a luxusórákat, bálványozza az automatákat, és szenvedélyesen gyűjti őket. Ugyanakkor szorosan követi az órák világának minden hírét és eseményét. Magánéletében szenvedélyesen úszik és beutazza a világot.